Ugrás a fő tartalomra

10 ezer forintot ad Józsefváros a rászoruló oltakozóknak

Azoknak jár majd a támogatás, akik már beadatták, vagy év végéig beadatják maguknak a két oltást - szúrta ki a Magyar Narancs.

10 ezer forintos egészségvédelmi támogatást ad az önkormányzat azoknak a józsefvárosiaknak, akik már felvették, illetve idén december 31-ig felveszik a koronavírus elleni védőoltás mindkét adagját (a Janssen oltás esetében egyet), és a családjukban az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum 250 százalékát, ami 71 ezer 250 forint – közölte a józsefvárosi önkormányzat.

A támogatást kérvényezni kell, formanyomtatványon, a kitöltött dokumentumot a családtámogatási irodán lehet benyújtani személyesen, ennek határideje: 2022. január 15.  A 10 ezer forint odaítélésének további feltétele, hogy a kérvényező családjában minden nagykorú személynek oltással kell rendelkeznie – vagy olyan orvosi igazolással, hogy nem oltható be –, és az oltásról szóló igazolást be kell mutatni az igényléskor, valamennyi családtagét és a kérelmezőét is egy időben. 

A józsefvárosi önkormányzat azt is elhatározta, hogy akik e rendelet hatályba lépése, tehát szeptember 9-e után veszik föl a védettség eléréséhez szükséges oltásokat, kérvényezik a 10 ezer forintos támogatást, és jogosultak is rá, azok között öt ember számára bruttó 150 ezer forintot sorsolnak ki 2022 elején. 

Az önkormányzat közleménye szerint „közismert, hogy a járvány megfékezésének leghatékonyabb eszköze az oltás. Miközben területi adatok korlátozottan állnak rendelkezésre, szintén tudott, hogy helyi szinten az oltottság – és annak hiánya – szoros összefüggésben áll a szegénységgel.”  A támogatással szeretnék arra ösztönözni az embereket, hogy oltassák be magukat, és „annak érdekében, hogy az előny ne járjon hátrányos megkülönböztetéssel, a támogatás attól függetlenül jár, hogy a COVID-oltás felvétele a rendelet elfogadását követően vagy azt megelőzően történik”. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: