Ugrás a fő tartalomra

10 ezer forintot ad Józsefváros a rászoruló oltakozóknak

Azoknak jár majd a támogatás, akik már beadatták, vagy év végéig beadatják maguknak a két oltást - szúrta ki a Magyar Narancs.

10 ezer forintos egészségvédelmi támogatást ad az önkormányzat azoknak a józsefvárosiaknak, akik már felvették, illetve idén december 31-ig felveszik a koronavírus elleni védőoltás mindkét adagját (a Janssen oltás esetében egyet), és a családjukban az egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum 250 százalékát, ami 71 ezer 250 forint – közölte a józsefvárosi önkormányzat.

A támogatást kérvényezni kell, formanyomtatványon, a kitöltött dokumentumot a családtámogatási irodán lehet benyújtani személyesen, ennek határideje: 2022. január 15.  A 10 ezer forint odaítélésének további feltétele, hogy a kérvényező családjában minden nagykorú személynek oltással kell rendelkeznie – vagy olyan orvosi igazolással, hogy nem oltható be –, és az oltásról szóló igazolást be kell mutatni az igényléskor, valamennyi családtagét és a kérelmezőét is egy időben. 

A józsefvárosi önkormányzat azt is elhatározta, hogy akik e rendelet hatályba lépése, tehát szeptember 9-e után veszik föl a védettség eléréséhez szükséges oltásokat, kérvényezik a 10 ezer forintos támogatást, és jogosultak is rá, azok között öt ember számára bruttó 150 ezer forintot sorsolnak ki 2022 elején. 

Az önkormányzat közleménye szerint „közismert, hogy a járvány megfékezésének leghatékonyabb eszköze az oltás. Miközben területi adatok korlátozottan állnak rendelkezésre, szintén tudott, hogy helyi szinten az oltottság – és annak hiánya – szoros összefüggésben áll a szegénységgel.”  A támogatással szeretnék arra ösztönözni az embereket, hogy oltassák be magukat, és „annak érdekében, hogy az előny ne járjon hátrányos megkülönböztetéssel, a támogatás attól függetlenül jár, hogy a COVID-oltás felvétele a rendelet elfogadását követően vagy azt megelőzően történik”. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy meghibásodott, klíma nélküli vonatban rekedtek az utasok a Keleti pályaudvaron

Azonnali belső vizsgálatot indított a MÁV, mert utasok rekedtek egy meghibásodott, klíma nélküli kocsiban csütörtök este a Keleti pályaudvaron. Az utasok a nagy hőség miatt ablakot törtek ki. A MÁV pénteken közölte: a Zürichbe és Münchenbe közlekedő Wiener Walzer - Kálmán Imre nemzetközi vonaton műszaki hiba és a rendkívüli hőség miatt meghibásodott az energiaellátó berendezés, ezért nem volt áram az egyik kocsiban. A személykocsi helyett az utasok komfortja és biztonsága érdekében a MÁV-START egy tartalék kocsit állított volna be. A kocsik rendezéséhez, a meghibásodott kocsi kihúzásához szükséges tolatási műveletet viszont úgy kezdték meg, hogy utasok maradtak a kocsiban. A klíma hiánya miatt a tárolóvágányon álló kocsiban felmelegedett a levegő, ezért az utasok a személykocsi ablakát betörték, vésznyitóval az ajtókat kinyitották. A kitört ablak miatt rendőrségi helyszínelésre volt szükség, és a vonat csak hajnalban tudott elindulni. Az eset részletes kivizsgálása azonnal megkezdődött

Baleset történt a Ferihegyi reptérre vezető úton

Lezárták az érintett útszakaszt a karambol miatt. Egy kisbusz és egy személyautó ütközött össze a XVIII. kerületben, a Ferihegyi reptérre vezető úton, a Csaba utca közelében. A fővárosi hivatásos tűzoltók a társhatóságokat kérték a helyszínre, ahol lezárták az érintett útszakaszt a baleset miatt. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Változik a 4-es és a 6-os villamos közlekedése a következő két hétvégén

Karbantartás miatt változik a 4-es és a 6-os villamos közlekedése a következő két hétvégén - közölte a Budapesti Közlekedési Központ az MTI-vel. A közlemény szerint pénteken 17.30-tól hétfő hajnalig és július 9-10-én, szombat-vasárnap a 4-es és a 6-os villamos két szakaszon jár: a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között, valamint 4-6-os jelzéssel a Széll Kálmán tér és az Oktogon között. A Boráros tér és a Nyugati pályaudvar között a 4-6-os pótlóbusszal lehet utazni, amelyre a Mester utca/Ferenc körút megállónál és a Nyugati pályaudvarnál lehet átszállni. Éjszakánként a 6-os villamos teljes vonalán pótlóbusz jár majd. A villamosok közlekedése a vágányok Blaha Lujza téri karbantartása miatt változik - írták. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: