Ugrás a fő tartalomra

39 kilogramm kábítószerrel akartak elindulni, amikor a rendőrök elfogták őket

Bűnügyi felügyeletben várja a büntetőeljárás befejezését az a két férfi, akik a nyomozás adatai szerint tavaly év elején egy Pest megyei ingatlanban kábítószert állítottak elő és csomagoltak be, amikor a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság felderítőinek közreműködésével rajtuk ütöttek. A rendőrök vádemelést javasolnak a feltételezett kábítószer-kereskedők ellen - írja a Police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói akkor fogták el a férfiakat, amikor egy autóval a csomagtartóban lévő több mint 39 kilogramm amfetaminnal el akartak indulni.

A nyomozók az autóval együtt lefoglalták a félkilós adagokra osztott, a szakértői vélemény szerint körülbelül 97 millió forint értékű amfetamint. A rendőrök ezután kutatást tartottak a házban, illetve több helyszínen is, ahol további öt kilogramm amfetamint, a kábítószer előállításához használt szereket, mobiltelefonokat, több százezer forint készpénzt és egy luxusautót is lefoglaltak. A rendőrök így 44 ezer adagnál is több kábítószert vontak ki a forgalomból.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a 44 éves T. Gábort és társát, a 48 éves S. Szabolcsot kábítószer-kereskedelem bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, őket a rendőrök őrizetbe vették. Jelenleg mindketten bűnügyi felügyeletben vannak.

A BRFK vizsgálói a kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott ügyben a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: