Ugrás a fő tartalomra

Budapest a világ 29. legjobb városa

A brit Time Out magazin idén márciusban megint elindította a Time Out Survey nevű kérdőívét, amiben azt kérdezték olvasóktól, hogy melyek a világ legjobb városai. A kérdőívre 27 ezer szavazat érkezett, a végleges listát – amit a magazin írói és további szakemberek is kipofoztak – szerdán publikálták.

Budapest pedig ezen a listán a 29. legjobb város lett a világon, a 28. Párizs és a 30. Abu-Dzabi között.

A magyar fővárosról írt bekezdés megjegyzi, hogy amikor a járvány miatt bezártak a szórakozóhelyek a hetedik kerületben, a város közösségi élete a belvárosból a zöldterületekre költözött át. Egyre gyakoribbak lettek a túrázók a budai hegyekben, többen mentek a folyópartra iszogatni, vagy parkokban piknikezni. Amikor a szórakozóhelyek újranyitottak, akkor is a külsők, azaz a teraszok nyitottak meg elsőként - írta a Telex.

A Time Out újságírója megjegyzi, hogy most több terv születik arra, hogyan lehetne ezeket a tereket fejleszteni, például olyanokkal, mint gyalogosövezetté tenni a Parlament előtti részt a rakparton.

Az értékelésekben mindig van egy rész, amiben azt írják le, mi az az adott városban, ami bárcsak máshol is megtalálható lenne. Ezek Budapest esetében a dombok, ahol lehet túrázni, illetve a Duna menti zöldövezetek, bárok és strandok is.

A Time Out listájának első három helyén San Francisco, Amszterdam és Manchester áll.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy meghibásodott, klíma nélküli vonatban rekedtek az utasok a Keleti pályaudvaron

Azonnali belső vizsgálatot indított a MÁV, mert utasok rekedtek egy meghibásodott, klíma nélküli kocsiban csütörtök este a Keleti pályaudvaron. Az utasok a nagy hőség miatt ablakot törtek ki. A MÁV pénteken közölte: a Zürichbe és Münchenbe közlekedő Wiener Walzer - Kálmán Imre nemzetközi vonaton műszaki hiba és a rendkívüli hőség miatt meghibásodott az energiaellátó berendezés, ezért nem volt áram az egyik kocsiban. A személykocsi helyett az utasok komfortja és biztonsága érdekében a MÁV-START egy tartalék kocsit állított volna be. A kocsik rendezéséhez, a meghibásodott kocsi kihúzásához szükséges tolatási műveletet viszont úgy kezdték meg, hogy utasok maradtak a kocsiban. A klíma hiánya miatt a tárolóvágányon álló kocsiban felmelegedett a levegő, ezért az utasok a személykocsi ablakát betörték, vésznyitóval az ajtókat kinyitották. A kitört ablak miatt rendőrségi helyszínelésre volt szükség, és a vonat csak hajnalban tudott elindulni. Az eset részletes kivizsgálása azonnal megkezdődött

Baleset történt a Ferihegyi reptérre vezető úton

Lezárták az érintett útszakaszt a karambol miatt. Egy kisbusz és egy személyautó ütközött össze a XVIII. kerületben, a Ferihegyi reptérre vezető úton, a Csaba utca közelében. A fővárosi hivatásos tűzoltók a társhatóságokat kérték a helyszínre, ahol lezárták az érintett útszakaszt a baleset miatt. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Változik a 4-es és a 6-os villamos közlekedése a következő két hétvégén

Karbantartás miatt változik a 4-es és a 6-os villamos közlekedése a következő két hétvégén - közölte a Budapesti Közlekedési Központ az MTI-vel. A közlemény szerint pénteken 17.30-tól hétfő hajnalig és július 9-10-én, szombat-vasárnap a 4-es és a 6-os villamos két szakaszon jár: a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között, valamint 4-6-os jelzéssel a Széll Kálmán tér és az Oktogon között. A Boráros tér és a Nyugati pályaudvar között a 4-6-os pótlóbusszal lehet utazni, amelyre a Mester utca/Ferenc körút megállónál és a Nyugati pályaudvarnál lehet átszállni. Éjszakánként a 6-os villamos teljes vonalán pótlóbusz jár majd. A villamosok közlekedése a vágányok Blaha Lujza téri karbantartása miatt változik - írták. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: