Ugrás a fő tartalomra

Folyamatos rendőri jelenlét, rendszeres takarítás az Örs vezér terén

A folyamatos rendőri jelenlét mellett az Örs vezér tere rendszeres takarítását ígérte a kerület szocialista polgármestere kedden.

Horváth Csaba az MSZP Facebook-oldalán a XIV. kerületi Örs vezér teréről közvetített online sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-vel (FKF) őszi összehangolt nagytakarítást kezdtek, "felfrissül" az Örs vezér tere, a Bosnyák tér és számos zuglói helyszín.

Elmondta, a rendőrséggel közösen megoldást találtak az elmúlt időszakban az Örs vezér terén kialakult nagyon súlyos közbiztonsági helyzetre.

Hozzátette: az emberek biztonságérzete akkor javul, ha a közbiztonsággal a köztisztaság kéz a kézben jár.

Abban állapodtak meg az FKF-fel, hogy a takarítást folyamatosan végzik - mondta.

Közölte, a Budapesti Rendőr-főkapitányság folyamatos rendőri jelenlétet biztosít az Örs vezér terén és Zugló kiemelt közterületein.

Szabóné Müller Tímea, az FKF Zrt. köztisztasági főigazgatója elmondta, a cég Budapesten 25 millió négyzetméternyi közterületet takarít.

 Szerinte az Örs vezér tere a legjobb példa arra, milyen sokszereplős a köztisztaság és a takarítás Budapesten. Kifejtette: ezen a téren feladata van a HÉV-megálló miatt a MÁV-nak, valamint a BKV-nak, az önkormányzatnak, továbbá az FKF köztisztasági divíziójának is.

Az Örs vezér téri aluljáró takarításáról közölte, az FKF gyakrabban, nem kéthetente, hanem hetente mossa le az aluljárót, beleértve a falait is.

Hozzátette: két gépet is telepítettek a múlt héten az aluljáróban, 6 és 22 óra között folyamatosan felmosnak.

Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője arról beszélt az önkormányzat a kormányzati elvonások ellenére idén is több tízmillió forinttal támogatja a kerületi rendőrkapitányság működését.

Beszélt a térfigyelőkamera-hálózat fejlesztéséről, a rendőröknek biztosított szolgálati lakásokról, valamint a körzeti megbízottakat segítő Szomszédom a rendőr programról.

Augusztus közepén megemelték a rendőrök létszámát a Örs vezér terén, mert sajtóhírek szerint a helyieket egy néhány főből álló banda zavarta - emlékeztetett az MTI.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az Aldi munkavállalókat keres a fővárosban és környékén

Bolti eladókat keres az Aldi, amely a fővárosban és Pest megyében mintegy 100 betölthető álláshellyel rendelkezik, ezért február 10-én Budapesten toborzó napot tart - közölte az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. pénteken az MTI-vel. Előzetes regisztráció nélkül bármely álláskereső részt vehet a jövő csütörtöki toborzó rendezvényen, ahol 10-18 óra között várják az érdeklődőket Budapesten, az Erzsébet téri Akvárium Klubban. A résztvevők személyesen találkozhatnak az Aldi áruházvezetőivel és HR munkatársaival a toborzó napon. A nyitott pozíciók iránt érdeklődőknek elég egy aktuális papíralapú önéletrajzzal érkezniük a rendezvényre, ahol a feladatkörökről, juttatásokról szóló tájékoztatás után a helyszínen sor kerülhet egy személyes interjúra, a cég pedig akár a helyszínen ajánlatot is tesz. Hozzátették, a fővárosban az Aldi bolti eladóinak kezdőbére heti 40 órás munkavégzésnél bruttó 377 100 forint, a pozícióban elérhető legmagasabb bér pedig bruttó 474 900 forint.   Az MTI érdeklődésére k

A magyarok többsége azt szeretné, ha Orbán Viktor keményebben állna ki Oroszországgal szemben

Ismét emelkedett azok száma, akik aggressziónak tartják Oroszország támadását Ukrajna ellen, írja a Népszava a Publicus Intézet közvéleménykutatása alapján, amely a magyarországi felnőtt népességre nem, életkor és iskolázottság szerint reprezentatív. Az RTL szerint felmérésből az derült ki, hogy: A megkérdezettek 69 százaléka tartja orosz agressziónak a háborút. Áprilisban még csak 56 százalék volt ez a szám. 57 százalék szerint Orbán Viktornak komolyabban kellene elítélnie Oroszországot. Tavasszal még csak a lakosság 36 százaléka gondolta így. A Fidesz szavazóinak 15 százaléka elégedetlen Orbán reakcióival kapcsolatban, a bizonytalanok körében 51 százalék várna keményebb kiállást. 12 százalék lát esélyt arra, hogy Magyarországot háború fenyegeti, 17 százalék szerint fog Putyin atomot bevetni. A Fidesz-KDNP szimpatizánsok háromnegyede, az ellenzékiek fele, a bizonytalanok 43 százaléka érez félelmet a háborúval kapcsolatban. A megkérdezettek 56 százaléka elégedetlen azzal, ahogy a korm

Többszörösére nő a határon túli oktatási-nevelési támogatás

Többszörösére emeli a magyar kormány a határon túli oktatási-nevelési támogatást - jelentette be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) pénteki budapesti ülése utáni sajtótájékoztatón. A tanácskozás zárónyilatkozatát minden jelenlévő aláírta. Elmondta: jelenleg 22 ezer 400 forint a támogatás összege, gyermekenként és tanévenként. A megemelt juttatást a kárpátaljai magyarok már mostantól, a többi nemzetrész a következő tanévtől kaphatja meg. Jelenleg összesen 225 ezren részesülnek a támogatásban. A miniszterelnök-helyettes kijelentette: a Kárpátaljának járó támogatásokat semmilyen körülmények között nem csökkentik, sőt emelik, ők vannak a legnehezebb helyzetben. "Háború ide, energiaválság oda", vannak területek, amelyeknek erős jelzést kell küldeni, hogy a nemzeti célokból nem engednek - húzta alá. Kitért arra, hogy a szociális támogatásokat például sok esetben személyesen juttatják el az intézményes keretek mellett. Ezért minden olyan magyar