Ugrás a fő tartalomra

Folyamatos rendőri jelenlét, rendszeres takarítás az Örs vezér terén

A folyamatos rendőri jelenlét mellett az Örs vezér tere rendszeres takarítását ígérte a kerület szocialista polgármestere kedden.

Horváth Csaba az MSZP Facebook-oldalán a XIV. kerületi Örs vezér teréről közvetített online sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-vel (FKF) őszi összehangolt nagytakarítást kezdtek, "felfrissül" az Örs vezér tere, a Bosnyák tér és számos zuglói helyszín.

Elmondta, a rendőrséggel közösen megoldást találtak az elmúlt időszakban az Örs vezér terén kialakult nagyon súlyos közbiztonsági helyzetre.

Hozzátette: az emberek biztonságérzete akkor javul, ha a közbiztonsággal a köztisztaság kéz a kézben jár.

Abban állapodtak meg az FKF-fel, hogy a takarítást folyamatosan végzik - mondta.

Közölte, a Budapesti Rendőr-főkapitányság folyamatos rendőri jelenlétet biztosít az Örs vezér terén és Zugló kiemelt közterületein.

Szabóné Müller Tímea, az FKF Zrt. köztisztasági főigazgatója elmondta, a cég Budapesten 25 millió négyzetméternyi közterületet takarít.

 Szerinte az Örs vezér tere a legjobb példa arra, milyen sokszereplős a köztisztaság és a takarítás Budapesten. Kifejtette: ezen a téren feladata van a HÉV-megálló miatt a MÁV-nak, valamint a BKV-nak, az önkormányzatnak, továbbá az FKF köztisztasági divíziójának is.

Az Örs vezér téri aluljáró takarításáról közölte, az FKF gyakrabban, nem kéthetente, hanem hetente mossa le az aluljárót, beleértve a falait is.

Hozzátette: két gépet is telepítettek a múlt héten az aluljáróban, 6 és 22 óra között folyamatosan felmosnak.

Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője arról beszélt az önkormányzat a kormányzati elvonások ellenére idén is több tízmillió forinttal támogatja a kerületi rendőrkapitányság működését.

Beszélt a térfigyelőkamera-hálózat fejlesztéséről, a rendőröknek biztosított szolgálati lakásokról, valamint a körzeti megbízottakat segítő Szomszédom a rendőr programról.

Augusztus közepén megemelték a rendőrök létszámát a Örs vezér terén, mert sajtóhírek szerint a helyieket egy néhány főből álló banda zavarta - emlékeztetett az MTI.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy meghibásodott, klíma nélküli vonatban rekedtek az utasok a Keleti pályaudvaron

Azonnali belső vizsgálatot indított a MÁV, mert utasok rekedtek egy meghibásodott, klíma nélküli kocsiban csütörtök este a Keleti pályaudvaron. Az utasok a nagy hőség miatt ablakot törtek ki. A MÁV pénteken közölte: a Zürichbe és Münchenbe közlekedő Wiener Walzer - Kálmán Imre nemzetközi vonaton műszaki hiba és a rendkívüli hőség miatt meghibásodott az energiaellátó berendezés, ezért nem volt áram az egyik kocsiban. A személykocsi helyett az utasok komfortja és biztonsága érdekében a MÁV-START egy tartalék kocsit állított volna be. A kocsik rendezéséhez, a meghibásodott kocsi kihúzásához szükséges tolatási műveletet viszont úgy kezdték meg, hogy utasok maradtak a kocsiban. A klíma hiánya miatt a tárolóvágányon álló kocsiban felmelegedett a levegő, ezért az utasok a személykocsi ablakát betörték, vésznyitóval az ajtókat kinyitották. A kitört ablak miatt rendőrségi helyszínelésre volt szükség, és a vonat csak hajnalban tudott elindulni. Az eset részletes kivizsgálása azonnal megkezdődött

Baleset történt a Ferihegyi reptérre vezető úton

Lezárták az érintett útszakaszt a karambol miatt. Egy kisbusz és egy személyautó ütközött össze a XVIII. kerületben, a Ferihegyi reptérre vezető úton, a Csaba utca közelében. A fővárosi hivatásos tűzoltók a társhatóságokat kérték a helyszínre, ahol lezárták az érintett útszakaszt a baleset miatt. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Változik a 4-es és a 6-os villamos közlekedése a következő két hétvégén

Karbantartás miatt változik a 4-es és a 6-os villamos közlekedése a következő két hétvégén - közölte a Budapesti Közlekedési Központ az MTI-vel. A közlemény szerint pénteken 17.30-tól hétfő hajnalig és július 9-10-én, szombat-vasárnap a 4-es és a 6-os villamos két szakaszon jár: a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között, valamint 4-6-os jelzéssel a Széll Kálmán tér és az Oktogon között. A Boráros tér és a Nyugati pályaudvar között a 4-6-os pótlóbusszal lehet utazni, amelyre a Mester utca/Ferenc körút megállónál és a Nyugati pályaudvarnál lehet átszállni. Éjszakánként a 6-os villamos teljes vonalán pótlóbusz jár majd. A villamosok közlekedése a vágányok Blaha Lujza téri karbantartása miatt változik - írták. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: