Ugrás a fő tartalomra

Jelentős közúti lezárásokra kell készülni késő délutántól a Puskás Aréna környékén

Jelentős közúti lezárásokra kell készülni a szerda esti budapesti világbajnoki selejtező miatt a Puskás Aréna környékén késő délutántól - hívta fel a figyelmet a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), amely járatsűrítésekkel készül az ottani tömegközlekedési vonalakon.

A BKK közleménye szerint a magyar labdarúgó-válogatott Andorra elleni meccse miatt 17.30-tól várhatóan 23.30-ig jelentős közúti lezárásokra kell készülni a stadion környékén. Ez hatással lehet a Pest keleti részén, különösen a Zuglón áthaladók közlekedésére.

A mérkőzés miatt lezárásokra kell készülni a Dózsa György út, a Kerepesi út és a Thököly út között, az Ifjúság útja, a Kerepesi út és a Stefánia út között, a Stefánia út, a Hungária körút és a Thököly út között, valamint az Egressy út, a Hungária körút és a Stefánia út között.

A Verseny utcát és az Istvánmezei utat teljes hosszában lezárják. Sávkorlátozásra kell számítani a Hungária körúton az Egressy út és a Stefánia út között - írták.

A korlátozott parkolási lehetőségek miatt a BKK arra kéri a mérkőzésre látogatókat, hogy közösségi közlekedéssel, illetve gyalog közelítsék meg a Puskás Arénát. A társaság a mérkőzés helyszínét érintő közösségi közlekedési vonalakon - a megnövekvő forgalomhoz igazodva - járatsűrítésekkel készül.

 A BKK azt javasolja, hogy elsősorban a megszokottnál lényegesen gyakrabban induló 2-es és 4-es metróval, illetve az 1-es villamossal érdemes utazni. Az aréna a Keleti pályaudvar (2-es, 4-es metró) és a Puskás Ferenc Stadion (2-es metró, 1-es villamos) megállótól gyalog közelíthető meg.

Emellett az aréna elérését a BKK a Thököly út felől is bővíti: a belvárosból a Thököly úton át Zugló, illetve Újpalota felé közlekedő valamennyi autóbusz - így a 7E, a 8E, a 108E és a 133E gyorsjárat is - egységesen megáll a Reiner Frigyes park és a Stefánia út/Thököly út megállóhelyen is.

A mérkőzés végeztével a hazajutást segítve a 7E autóbuszok sűrűbben, illetve a késő esti órákban is közlekednek.

A közlemény szerint a BKK a rendezvény ideje alatt fokozottan figyeli, hogy a szurkolók kényelmesebb utazása érdekében mely vonalon szükséges még további járatsűrítést bevezetni.

A BKK közölte azt is, hogy várhatóan 17:30 és 23:30 között változásokra kell számítani a Dózsa György úton közlekedő, illetve a Puskás Ferenc Stadion végállomásról induló járatok közlekedésében.

A 30-as járat mindkét irányban a Thököly út - Dózsa György út útvonalon közlekedik, de nem érinti a Verseny utcát. A 75-ös trolibusz a Puskás Ferenc Stadion metróállomás helyett - a 79M járat útvonalán - a Keleti pályaudvar felé közlekedik.

A 77-es trolibusz a Stefánia utat elkerülve mindkét irányban a Hungária körúton közlekednek az Egressy út és a Puskás Ferenc Stadion metróállomás között.

A Puskás Ferenc Stadion metróállomásnál a 95-195-ös és a 130-as autóbuszokra módosított megállóhelyen, a Hungária körúton kijelölt megállóban lehet felszállni - írta az MTI.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hőségriasztást rendelt el hétfőtől Müller Cecília

Hétfő nulla órától csütörtök éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos - tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pénteken az MTI-t. Harmadfokú hőségriasztást akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri a 27 Celsius-fokot. Az NNK és a katasztrófavédelem nyomatékosan kéri, hogy a nagy melegben mindenki ügyeljen a fokozott folyadékbevitelre, kerülje a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és a zsíros ételek fogyasztását. Senki ne tartózkodjon 11 és 15 óra között a tűző napon óvintézkedések nélkül; védje bőrét a leégés ellen megfelelő öltözködéssel, szellőző ruházattal és napvédő készítményekkel. Különösen figyeljenek erre a szabadtéren dolgozók és a szabadtéri rendezvények résztvevői - hangsúlyozták. A járművezetők fokozottan figyeljenek, vezessenek óvatosan, mert a nagy meleg könnyen dekoncentráltságot okoz. A vízparton tartózkodók

Maximum 50 liter tankolható hatósági áron a Mol töltőállomásain

A vásárlók kiszolgálásának biztosításával és a töltőállomások zavartalan működésével indokolja a Mol, hogy péntektől normál kútoszlopon a járművekbe hatósági áron maximum 50 litert lehet egyszerre tankolni az eddigi 100 liter helyett. A vállalat az MTI kérdésére közölte:  a limitet aszerint határozták meg, hogy mi az a mennyiség, ami a lakossági felhasználók számára elegendő. Felhívták a figyelmet arra is, ha a fogyasztó magyar forgalmi engedéllyel rendelkező autóba tankol, úgy hatósági árat fizet, amennyiben benzinkannába, akkor piaci árat kell fizetnie. A Mol ezért arra kéri a vásárlókat, ha gépjárművük benzintankja mellett külső kannába is tankolnak, azt a benzintankba történő tankolástól elkülönítve, a tankolás vételárának rendezése után tegyék meg. Ha a gépjármű üzemanyagtartályába, illetve a kannába történő tankolásra egyszerre, egy tranzakció keretében történik, úgy a tankolás teljes mennyiségére a töltőállomáson feltüntetett piaci árat kell fizetni. KÖVESSEN MINKET A FACEB

Folytatódik a bliccelők elleni harc: 9-es autóbuszon bevezetik az első ajtós felszállást

Szombattól hétvégente első ajtós felszállási rend lesz a Margit híd, budai hídfő és a Bogdáni út közötti, valamint a Szentkirályi utca és a Kőbánya alsó vasútállomás között közlekedő 9-es autóbuszon - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-t. A Kálvin tér és a Jászai Mari tér között azonban továbbra is minden ajtó használható fel- és leszállásra - közölték. Az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése, és jelentősen javulhat az utasok biztonságérzete is - ismertette a BKK. Akinek nincs jegye, a sofőrtől vásárolhat emelt áron - jelezték. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: