Ugrás a fő tartalomra

Megtámadták a helyi Fidesz alelnökét aláírásgyűjtés közben Józsefvárosban

A kormánypárt feljelentést tett az ügyben és a baloldal szerintük uszító retorikáját bírálja. Pikó András polgármester elfogadhatatlannak nevezte az erőszakot – bármely politikai oldal részéről.

Rátámadt egy férfi Soós Györgyre, a józsefvárosi Fidesz alelnökére, miközben a Harminckettesek terén a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony kampányban gyűjtött aláírásokat – írja a Józsefváros.hu. A cikk szerint a férfi bántalmazta Soóst, illetve szidta a jelen levő aktivistákat.

A Józsefvárosi Fidesz azt közölte a Facebook-oldalán, hogy feljelentést tettek. A posztban azt írták, hogy egy baloldali aktivista volt a támadó. Azt is hozzátették, „a fentiekből is látszik, hova vezet a baloldal agresszív, uszító retorikája, és mibe torkollik, ha Szarvas Koppány Bendegúz baloldali helyi képviselő következmények nélkül fenyegetheti a jobboldali szavazókat.”

Szarvas Koppány a lapnak azt mondta, előszeretettel dobálózik a Fidesz mostanában azzal, hogy az ellenzék hergel. Szerinte ebben messze élen jár a jobboldal. Azt is elmondta a lapnak, hogy mindennemű erőszakot elítél. Legyen az fizikai vagy verbális. „Igen, előfordult már, hogy erősen fogalmaztam, de soha nem hergeltem, lázítottam” – mondta. A momentumos képviselő egyébként jobbulást kívánt Soósnak.

Mint ahogy Pikó András, a kerület polgármestere is. Ő azt írta a Facebookon, a leghatározottabban elítéli a támadást és egyetlen politikai szereplő részéről sem elfogadható az erőszak - írja a HVG.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera Budapesten

A Bp-i Autósok Közössége egyik olvasójától kapta azt a felvételt, amit egy kamera rögzített a 3. kerületben, a Bécsi út – Szépvölgyi út kereszteződésében. A videón jól látszik, hogy a gyalogosokra vonatkozó lámpa piros jelzést mutat, a keresztező forgalom pedig zöld jelzést kap. A villamos is szabad utat kap, de a később elgázolt gyalogos még átmegy előtte. Amikor az úttestre ér, egy fehér autó elgázolja, melynek következtében több métert repül a szerencsétlenül járt “A helyszínre riasztott mentőegység egy középkorú férfit súlyos sérülésekkel szállított kórházba.” – tudták meg. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

"Ukrajna ma Orbán Viktor rendszere ellen is harcol" - Szolidaritási tüntetést tartottak a szabad Ukrajnáért Budapesten

Legyen végre vége! címmel a szabad és független Ukrajnáért, a magyar kormány "hintapolitikája" ellen tartottak civil szolidaritási tüntetést szombaton Budapesten. Az Egymillióan a szabad Ukrajnáért civil szervezet által meghirdetett demonstrációt az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, a Szabad sajtó útján tartották meg, Volodimir Zelenszkij ukrán államfő felhívására - írta az MTI. Juhász Péter, a demonstráció egyik főszervezője hangsúlyozta: miközben a civilek szolidárisak a menekülőkkel és mindent megtettek értük, Orbán Viktor miniszterelnök és a magyar kormány semmit nem tett. Vagyis a civilek Magyarország szíve, "Orbán viszont nem Magyarország szíve, hanem Magyarország enyves keze és ez az enyves kéz már véres is" - fogalmazott a szónok. Hozzátette: "ezt nem hagyhatjuk, mert a világ azt fogja hinni, hogy mi is ugyanolyanok vagyunk, mint Orbán Viktor". Juhász Péter kevesellte és szégyennek nevezte a tüntetésen résztvevők számát. "Nagyon köszönöm, hogy pr

Kipusztult az összes hal a Városligeti-tóban

Mérgezés történt a városligeti tóban, amely - mivel néhány nappal ezelőtt ide telepítették át a margitszigeti japánkert halait is - két tó halállományát pusztította ki szerdán. Egyelőre nem tudni, pontosan hogyan és milyen méreg került a vízbe - írta az Euronews. A margitszigeti tavak és az azokat összekötő patak megtisztítása ezekben a hetekben zajlott, és a kertészeknek az egyik legnagyobb kihívás a halak megmentése volt. Mivel a margitszigeti japánkert tórendszerét le kellett engedni a tisztítás idejére, áttelepítették a halakat a városligeti tóba. Szerdán azonban ismeretlen eredetű és összetételű vegyszer került a városligeti tó vizébe, ami kipusztította az összes halat - írták. Hozzátették, hogy néhány teknős túlélte a mérgezést, de egyelőre nem tudni, hogy milyen állapotban vannak - írta az MTI. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: