Ugrás a fő tartalomra

Megtámadták a helyi Fidesz alelnökét aláírásgyűjtés közben Józsefvárosban

A kormánypárt feljelentést tett az ügyben és a baloldal szerintük uszító retorikáját bírálja. Pikó András polgármester elfogadhatatlannak nevezte az erőszakot – bármely politikai oldal részéről.

Rátámadt egy férfi Soós Györgyre, a józsefvárosi Fidesz alelnökére, miközben a Harminckettesek terén a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony kampányban gyűjtött aláírásokat – írja a Józsefváros.hu. A cikk szerint a férfi bántalmazta Soóst, illetve szidta a jelen levő aktivistákat.

A Józsefvárosi Fidesz azt közölte a Facebook-oldalán, hogy feljelentést tettek. A posztban azt írták, hogy egy baloldali aktivista volt a támadó. Azt is hozzátették, „a fentiekből is látszik, hova vezet a baloldal agresszív, uszító retorikája, és mibe torkollik, ha Szarvas Koppány Bendegúz baloldali helyi képviselő következmények nélkül fenyegetheti a jobboldali szavazókat.”

Szarvas Koppány a lapnak azt mondta, előszeretettel dobálózik a Fidesz mostanában azzal, hogy az ellenzék hergel. Szerinte ebben messze élen jár a jobboldal. Azt is elmondta a lapnak, hogy mindennemű erőszakot elítél. Legyen az fizikai vagy verbális. „Igen, előfordult már, hogy erősen fogalmaztam, de soha nem hergeltem, lázítottam” – mondta. A momentumos képviselő egyébként jobbulást kívánt Soósnak.

Mint ahogy Pikó András, a kerület polgármestere is. Ő azt írta a Facebookon, a leghatározottabban elítéli a támadást és egyetlen politikai szereplő részéről sem elfogadható az erőszak - írja a HVG.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy meghibásodott, klíma nélküli vonatban rekedtek az utasok a Keleti pályaudvaron

Azonnali belső vizsgálatot indított a MÁV, mert utasok rekedtek egy meghibásodott, klíma nélküli kocsiban csütörtök este a Keleti pályaudvaron. Az utasok a nagy hőség miatt ablakot törtek ki. A MÁV pénteken közölte: a Zürichbe és Münchenbe közlekedő Wiener Walzer - Kálmán Imre nemzetközi vonaton műszaki hiba és a rendkívüli hőség miatt meghibásodott az energiaellátó berendezés, ezért nem volt áram az egyik kocsiban. A személykocsi helyett az utasok komfortja és biztonsága érdekében a MÁV-START egy tartalék kocsit állított volna be. A kocsik rendezéséhez, a meghibásodott kocsi kihúzásához szükséges tolatási műveletet viszont úgy kezdték meg, hogy utasok maradtak a kocsiban. A klíma hiánya miatt a tárolóvágányon álló kocsiban felmelegedett a levegő, ezért az utasok a személykocsi ablakát betörték, vésznyitóval az ajtókat kinyitották. A kitört ablak miatt rendőrségi helyszínelésre volt szükség, és a vonat csak hajnalban tudott elindulni. Az eset részletes kivizsgálása azonnal megkezdődött

Baleset történt a Ferihegyi reptérre vezető úton

Lezárták az érintett útszakaszt a karambol miatt. Egy kisbusz és egy személyautó ütközött össze a XVIII. kerületben, a Ferihegyi reptérre vezető úton, a Csaba utca közelében. A fővárosi hivatásos tűzoltók a társhatóságokat kérték a helyszínre, ahol lezárták az érintett útszakaszt a baleset miatt. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Változik a 4-es és a 6-os villamos közlekedése a következő két hétvégén

Karbantartás miatt változik a 4-es és a 6-os villamos közlekedése a következő két hétvégén - közölte a Budapesti Közlekedési Központ az MTI-vel. A közlemény szerint pénteken 17.30-tól hétfő hajnalig és július 9-10-én, szombat-vasárnap a 4-es és a 6-os villamos két szakaszon jár: a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között, valamint 4-6-os jelzéssel a Széll Kálmán tér és az Oktogon között. A Boráros tér és a Nyugati pályaudvar között a 4-6-os pótlóbusszal lehet utazni, amelyre a Mester utca/Ferenc körút megállónál és a Nyugati pályaudvarnál lehet átszállni. Éjszakánként a 6-os villamos teljes vonalán pótlóbusz jár majd. A villamosok közlekedése a vágányok Blaha Lujza téri karbantartása miatt változik - írták. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: