Ugrás a fő tartalomra

Szeptember 4-től új helyen állnak meg a buszok a Normafánál

Szeptember 4-től a Normafát érintő járatok, a 21-es, a 21A, a 212-es buszok, valamint a 990-es éjszakai járat új helyen, az új Eötvös úton kialakított Normafa, látogatóközpont megállóban állnak meg. Ezzel egyidőben a korábbi Normafa végállomás megszűnik, és a BKK járatok által korábban érintett útszakasz – a régi Eötvös út – a továbbiakban korlátozott behajtási övezeté válik.

A főváros egyik legismertebb kirándulóhelye, a Normafa térségében jelentős területfejlesztések történtek, összhangban az élhető város kialakításával kapcsolatos törekvésekkel. A városrendezési célkitűzésekhez a BKK azzal csatlakozik, hogy magas színvonalú közösségi közlekedési szolgáltatást nyújt kirándulóhelyhez, mindezt úgy, hogy a zöldövezetben mérsékli az autóbuszközlekedés okozta környezeti terhelést az üzemi jellegű feladatok áthelyezésével.

A fenntartható közlekedési módokat, a környezetbarát megoldásokat előtérbe helyezve a BKK célja, hogy a kirándulók utazásukhoz a közösségi közlekedési szolgáltatást válasszák. Ennek érdekében a BKK két fő irányból, a Széll Kálmán tér felől a 21-es és 21A járatokkal, valamint hétvégi napokon a Boráros tér és Dél-Buda felől a 212-es járattal is közvetlen szolgálatást kínál, együttesen mintegy 4-5 perces követési gyakorisággal. A Normafát érintő vonalakon kizárólag alacsonypadlós, klimatizált, környezetbarát – a legszigorúbb környezetvédelmi besorolású, EURO-6-os motorral felszerelt – járművek közlekednek. A térség könnyebb kerékpáros megközelíthetőségének érdekében – a fogaskerekű mellett – a 21-es, a 21A és a 212-es buszokra is fel lehet szállni kerékpárral hétköznapokon és hétvégente is.

Utazásuk megtervezéséhez továbbra is érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat úti céljuk eléréséhez - írta közleményében a Budapesti Közlekedési Központ.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy meghibásodott, klíma nélküli vonatban rekedtek az utasok a Keleti pályaudvaron

Azonnali belső vizsgálatot indított a MÁV, mert utasok rekedtek egy meghibásodott, klíma nélküli kocsiban csütörtök este a Keleti pályaudvaron. Az utasok a nagy hőség miatt ablakot törtek ki. A MÁV pénteken közölte: a Zürichbe és Münchenbe közlekedő Wiener Walzer - Kálmán Imre nemzetközi vonaton műszaki hiba és a rendkívüli hőség miatt meghibásodott az energiaellátó berendezés, ezért nem volt áram az egyik kocsiban. A személykocsi helyett az utasok komfortja és biztonsága érdekében a MÁV-START egy tartalék kocsit állított volna be. A kocsik rendezéséhez, a meghibásodott kocsi kihúzásához szükséges tolatási műveletet viszont úgy kezdték meg, hogy utasok maradtak a kocsiban. A klíma hiánya miatt a tárolóvágányon álló kocsiban felmelegedett a levegő, ezért az utasok a személykocsi ablakát betörték, vésznyitóval az ajtókat kinyitották. A kitört ablak miatt rendőrségi helyszínelésre volt szükség, és a vonat csak hajnalban tudott elindulni. Az eset részletes kivizsgálása azonnal megkezdődött

Baleset történt a Ferihegyi reptérre vezető úton

Lezárták az érintett útszakaszt a karambol miatt. Egy kisbusz és egy személyautó ütközött össze a XVIII. kerületben, a Ferihegyi reptérre vezető úton, a Csaba utca közelében. A fővárosi hivatásos tűzoltók a társhatóságokat kérték a helyszínre, ahol lezárták az érintett útszakaszt a baleset miatt. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Változik a 4-es és a 6-os villamos közlekedése a következő két hétvégén

Karbantartás miatt változik a 4-es és a 6-os villamos közlekedése a következő két hétvégén - közölte a Budapesti Közlekedési Központ az MTI-vel. A közlemény szerint pénteken 17.30-tól hétfő hajnalig és július 9-10-én, szombat-vasárnap a 4-es és a 6-os villamos két szakaszon jár: a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között, valamint 4-6-os jelzéssel a Széll Kálmán tér és az Oktogon között. A Boráros tér és a Nyugati pályaudvar között a 4-6-os pótlóbusszal lehet utazni, amelyre a Mester utca/Ferenc körút megállónál és a Nyugati pályaudvarnál lehet átszállni. Éjszakánként a 6-os villamos teljes vonalán pótlóbusz jár majd. A villamosok közlekedése a vágányok Blaha Lujza téri karbantartása miatt változik - írták. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: