Ugrás a fő tartalomra

Új helyen piknikezhetünk Újbudán

Még augusztus elején jött a hír, miszerint Dél-Buda izgalmas, vadregényes Duna-parti szakaszai még idén bekapcsolódnak a városi kirándulások kedvelt célpontjai közé a Római-part, a Hajógyári-sziget és a Népsziget után. Úgy tűnik most beért az elképzelés, mivel szeptember 5-én vasárnap ki lehet majd próbálni az új közteret az újbudai Duna-parton - írja a Travelo.

Az augusztusban elindult fejlesztéseknek és együttműködéseknek az önkormányzat és a Valyo, város és a folyó között végül az lett az eredménye, hogy létrejött egy új köztér az úgynevezett Árasztó úton, vagyis az Albertfalvi-gáton.

A helyszín azért különleges, mert aki erre sétál, az ráláthat a várost elhagyó, kiszélesedő Dunára az indusztriális háttérrel, de közben azt érezheti, hogy a Duna-parton, ha gátakal védve is, de a természet az úr. A tervek szerint ebbe a környezetbe költözik be egy laza piknikezős, bográcsozós, asztalokkal és napozóágyakkal, otthonossá varázsolt park. Az Árasztó-parton piknikasztalok, napozóágyak, hinták, biciklitárolók, leanderek nagy kaspóban és tűzrakóhelyek várják a Kondorosi úttól délre bicikliző, sétáló, pihenni vágyó budapestieket.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: