Ugrás a fő tartalomra

A maszkviselési jogszabály visszaállítását kéri a kormánytól Karácsony Gergely

Levélben fordult a kormányhoz Karácsony Gergely azzal kapcsolatban, hogy állítsák vissza a korábbi jogszabályt a maszkviselést illetően - tudatta a Népszava.

"A járvány sajnos nem tűnt el az életünkből, sőt, a környező országokhoz hasonlóan Magyarországon is emelkedik az új fertőzöttek száma. Az utóbbi két nap már több, mint ezer pozitív esetet regisztráltak. Az oltás felvétele valóban a legjobb védekezés a vírussal szemben, de a Magyar Tudományos Akadémia a héten javaslatokat fogalmazott meg, amelyben kiemelt szerepe van a maszkviselésnek a zárt terekben: a közösségi közlekedés járatain vagy rendezvényeken. A szakértők véleményét iránymutatónak tartom, ezért levelet írtam a kormánynak, amelyben kértem, rendeljék el a maszkviselést" - írta friss Facebook bejegyzésében Karácsony Gergely. A főpolgármester megjegyezte: tisztában van vele, hogy mindenkinek elege van a vírusból, és nem szívesen hordana ismét maszkot, de sajnos tudomásul kell venni, hogy egyelőre nem elegendő az oltásra alapozott védekezési stratégia. Hazánknál nagyobb átoltottsági szinttel rendelkező országokban is kötelező a száj és az orr eltakarása - tette hozzá a politikus.

Azzal kapcsolatban, hogy miért nem írják elő a BKK járművein a maszkviselést, azt írta: a jelenlegi jogszabályok ezt nem teszik lehetővé, így levelében azt is kérte a belügyminisztertől, hogy ha a központi Operatív Törzs nem tartja szükségesnek a maszkhasználat bevezetését, hatalmazza fel a Fővárost, hogy saját hatáskörben elrendelhesse azt.  

Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: