Ugrás a fő tartalomra

Autók között ütötte, verte egymást két férfi a fővárosban (videó)

Egy 44 éves hajléktalan férfi egy szintén hajléktalan, éppen kéregető ismerősével szóváltásba keveredett, amelynek során olyan erővel ütötte meg a sértettet a fején, hogy a férfi elesett, és a feje nagy erővel az úttest aszfalt burkolatához csapódott - olvasható a a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményében.

A vádirat szerint a vádlott hajléktalan életmódot folytatott, és jellemzően a VIII. kerület, Corvin-negyedben és annak környékén tartózkodott.  A vádlott már délutántól két, szintén hajléktalan ismerősével - köztük a sértettel - együtt italozott. Este mind a hárman az Üllői út és József körút kereszteződésénél tartózkodtak, ahol az akkorra már ittas sértett az úttesten, a forgalmi sávok közötti területen kéregetett az arra közlekedő, az útkereszteződésben lassító, illetve megálló gépkocsik vezetőitől.

A szintén ittas állapotban lévő vádlott ekkor odament a sértetthez, és – meg nem állapítható okból – szóváltás alakult ki közöttük. Ennek során a vádlott megütötte a sértettet a fején, aki pedig védekezésként visszaütött, a vádlott feje irányába. Harmadik társuk ekkor odament hozzájuk és megpróbálta őket lecsillapítani, a vádlott azonban erre nem reagált, ezután is többször meglökte, megrúgta a sértettet, majd néhány perc múlva nagy erővel, ököllel, kétszer megütötte őt a fején. A sértett a második ütésétől elesett, és a feje nagy erővel az úttest aszfalt burkolatához csapódott.

A vádlott ekkor azonnal elhagyta a helyszínt, és egy közeli megállóban villamosra szállt. A sérült férfit járókelők elsősegélyben részesítették, és ők értesítették a mentőket is.

A sértett a bántalmazás következtében súlyos fejsérüléseket szenvedett, amelyek életveszélyes állapotot idéztek elő nála. 

A Fővárosi Főügyészség a korábban hasonló bűncselekmény miatt már büntetett, visszaesőnek minősülő 44 éves férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A főügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban. A vádlott jelenleg is letartóztatásban van.

A videón a bántalmazás kezdeti szakasza, és a sértett védekező mozdulatai láthatók. 

Fotó és videó: ugyeszseg.hu

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy meghibásodott, klíma nélküli vonatban rekedtek az utasok a Keleti pályaudvaron

Azonnali belső vizsgálatot indított a MÁV, mert utasok rekedtek egy meghibásodott, klíma nélküli kocsiban csütörtök este a Keleti pályaudvaron. Az utasok a nagy hőség miatt ablakot törtek ki. A MÁV pénteken közölte: a Zürichbe és Münchenbe közlekedő Wiener Walzer - Kálmán Imre nemzetközi vonaton műszaki hiba és a rendkívüli hőség miatt meghibásodott az energiaellátó berendezés, ezért nem volt áram az egyik kocsiban. A személykocsi helyett az utasok komfortja és biztonsága érdekében a MÁV-START egy tartalék kocsit állított volna be. A kocsik rendezéséhez, a meghibásodott kocsi kihúzásához szükséges tolatási műveletet viszont úgy kezdték meg, hogy utasok maradtak a kocsiban. A klíma hiánya miatt a tárolóvágányon álló kocsiban felmelegedett a levegő, ezért az utasok a személykocsi ablakát betörték, vésznyitóval az ajtókat kinyitották. A kitört ablak miatt rendőrségi helyszínelésre volt szükség, és a vonat csak hajnalban tudott elindulni. Az eset részletes kivizsgálása azonnal megkezdődött

Baleset történt a Ferihegyi reptérre vezető úton

Lezárták az érintett útszakaszt a karambol miatt. Egy kisbusz és egy személyautó ütközött össze a XVIII. kerületben, a Ferihegyi reptérre vezető úton, a Csaba utca közelében. A fővárosi hivatásos tűzoltók a társhatóságokat kérték a helyszínre, ahol lezárták az érintett útszakaszt a baleset miatt. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Változik a 4-es és a 6-os villamos közlekedése a következő két hétvégén

Karbantartás miatt változik a 4-es és a 6-os villamos közlekedése a következő két hétvégén - közölte a Budapesti Közlekedési Központ az MTI-vel. A közlemény szerint pénteken 17.30-tól hétfő hajnalig és július 9-10-én, szombat-vasárnap a 4-es és a 6-os villamos két szakaszon jár: a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között, valamint 4-6-os jelzéssel a Széll Kálmán tér és az Oktogon között. A Boráros tér és a Nyugati pályaudvar között a 4-6-os pótlóbusszal lehet utazni, amelyre a Mester utca/Ferenc körút megállónál és a Nyugati pályaudvarnál lehet átszállni. Éjszakánként a 6-os villamos teljes vonalán pótlóbusz jár majd. A villamosok közlekedése a vágányok Blaha Lujza téri karbantartása miatt változik - írták. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: