Ugrás a fő tartalomra

Autók között ütötte, verte egymást két férfi a fővárosban (videó)

Egy 44 éves hajléktalan férfi egy szintén hajléktalan, éppen kéregető ismerősével szóváltásba keveredett, amelynek során olyan erővel ütötte meg a sértettet a fején, hogy a férfi elesett, és a feje nagy erővel az úttest aszfalt burkolatához csapódott - olvasható a a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményében.

A vádirat szerint a vádlott hajléktalan életmódot folytatott, és jellemzően a VIII. kerület, Corvin-negyedben és annak környékén tartózkodott.  A vádlott már délutántól két, szintén hajléktalan ismerősével - köztük a sértettel - együtt italozott. Este mind a hárman az Üllői út és József körút kereszteződésénél tartózkodtak, ahol az akkorra már ittas sértett az úttesten, a forgalmi sávok közötti területen kéregetett az arra közlekedő, az útkereszteződésben lassító, illetve megálló gépkocsik vezetőitől.

A szintén ittas állapotban lévő vádlott ekkor odament a sértetthez, és – meg nem állapítható okból – szóváltás alakult ki közöttük. Ennek során a vádlott megütötte a sértettet a fején, aki pedig védekezésként visszaütött, a vádlott feje irányába. Harmadik társuk ekkor odament hozzájuk és megpróbálta őket lecsillapítani, a vádlott azonban erre nem reagált, ezután is többször meglökte, megrúgta a sértettet, majd néhány perc múlva nagy erővel, ököllel, kétszer megütötte őt a fején. A sértett a második ütésétől elesett, és a feje nagy erővel az úttest aszfalt burkolatához csapódott.

A vádlott ekkor azonnal elhagyta a helyszínt, és egy közeli megállóban villamosra szállt. A sérült férfit járókelők elsősegélyben részesítették, és ők értesítették a mentőket is.

A sértett a bántalmazás következtében súlyos fejsérüléseket szenvedett, amelyek életveszélyes állapotot idéztek elő nála. 

A Fővárosi Főügyészség a korábban hasonló bűncselekmény miatt már büntetett, visszaesőnek minősülő 44 éves férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A főügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban. A vádlott jelenleg is letartóztatásban van.

A videón a bántalmazás kezdeti szakasza, és a sértett védekező mozdulatai láthatók. 

Fotó és videó: ugyeszseg.hu

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: