Ugrás a fő tartalomra

Autók között ütötte, verte egymást két férfi a fővárosban (videó)

Egy 44 éves hajléktalan férfi egy szintén hajléktalan, éppen kéregető ismerősével szóváltásba keveredett, amelynek során olyan erővel ütötte meg a sértettet a fején, hogy a férfi elesett, és a feje nagy erővel az úttest aszfalt burkolatához csapódott - olvasható a a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményében.

A vádirat szerint a vádlott hajléktalan életmódot folytatott, és jellemzően a VIII. kerület, Corvin-negyedben és annak környékén tartózkodott.  A vádlott már délutántól két, szintén hajléktalan ismerősével - köztük a sértettel - együtt italozott. Este mind a hárman az Üllői út és József körút kereszteződésénél tartózkodtak, ahol az akkorra már ittas sértett az úttesten, a forgalmi sávok közötti területen kéregetett az arra közlekedő, az útkereszteződésben lassító, illetve megálló gépkocsik vezetőitől.

A szintén ittas állapotban lévő vádlott ekkor odament a sértetthez, és – meg nem állapítható okból – szóváltás alakult ki közöttük. Ennek során a vádlott megütötte a sértettet a fején, aki pedig védekezésként visszaütött, a vádlott feje irányába. Harmadik társuk ekkor odament hozzájuk és megpróbálta őket lecsillapítani, a vádlott azonban erre nem reagált, ezután is többször meglökte, megrúgta a sértettet, majd néhány perc múlva nagy erővel, ököllel, kétszer megütötte őt a fején. A sértett a második ütésétől elesett, és a feje nagy erővel az úttest aszfalt burkolatához csapódott.

A vádlott ekkor azonnal elhagyta a helyszínt, és egy közeli megállóban villamosra szállt. A sérült férfit járókelők elsősegélyben részesítették, és ők értesítették a mentőket is.

A sértett a bántalmazás következtében súlyos fejsérüléseket szenvedett, amelyek életveszélyes állapotot idéztek elő nála. 

A Fővárosi Főügyészség a korábban hasonló bűncselekmény miatt már büntetett, visszaesőnek minősülő 44 éves férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A főügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban. A vádlott jelenleg is letartóztatásban van.

A videón a bántalmazás kezdeti szakasza, és a sértett védekező mozdulatai láthatók. 

Fotó és videó: ugyeszseg.hu

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az Aldi munkavállalókat keres a fővárosban és környékén

Bolti eladókat keres az Aldi, amely a fővárosban és Pest megyében mintegy 100 betölthető álláshellyel rendelkezik, ezért február 10-én Budapesten toborzó napot tart - közölte az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. pénteken az MTI-vel. Előzetes regisztráció nélkül bármely álláskereső részt vehet a jövő csütörtöki toborzó rendezvényen, ahol 10-18 óra között várják az érdeklődőket Budapesten, az Erzsébet téri Akvárium Klubban. A résztvevők személyesen találkozhatnak az Aldi áruházvezetőivel és HR munkatársaival a toborzó napon. A nyitott pozíciók iránt érdeklődőknek elég egy aktuális papíralapú önéletrajzzal érkezniük a rendezvényre, ahol a feladatkörökről, juttatásokról szóló tájékoztatás után a helyszínen sor kerülhet egy személyes interjúra, a cég pedig akár a helyszínen ajánlatot is tesz. Hozzátették, a fővárosban az Aldi bolti eladóinak kezdőbére heti 40 órás munkavégzésnél bruttó 377 100 forint, a pozícióban elérhető legmagasabb bér pedig bruttó 474 900 forint.   Az MTI érdeklődésére k

A magyarok többsége azt szeretné, ha Orbán Viktor keményebben állna ki Oroszországgal szemben

Ismét emelkedett azok száma, akik aggressziónak tartják Oroszország támadását Ukrajna ellen, írja a Népszava a Publicus Intézet közvéleménykutatása alapján, amely a magyarországi felnőtt népességre nem, életkor és iskolázottság szerint reprezentatív. Az RTL szerint felmérésből az derült ki, hogy: A megkérdezettek 69 százaléka tartja orosz agressziónak a háborút. Áprilisban még csak 56 százalék volt ez a szám. 57 százalék szerint Orbán Viktornak komolyabban kellene elítélnie Oroszországot. Tavasszal még csak a lakosság 36 százaléka gondolta így. A Fidesz szavazóinak 15 százaléka elégedetlen Orbán reakcióival kapcsolatban, a bizonytalanok körében 51 százalék várna keményebb kiállást. 12 százalék lát esélyt arra, hogy Magyarországot háború fenyegeti, 17 százalék szerint fog Putyin atomot bevetni. A Fidesz-KDNP szimpatizánsok háromnegyede, az ellenzékiek fele, a bizonytalanok 43 százaléka érez félelmet a háborúval kapcsolatban. A megkérdezettek 56 százaléka elégedetlen azzal, ahogy a korm

Többszörösére nő a határon túli oktatási-nevelési támogatás

Többszörösére emeli a magyar kormány a határon túli oktatási-nevelési támogatást - jelentette be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) pénteki budapesti ülése utáni sajtótájékoztatón. A tanácskozás zárónyilatkozatát minden jelenlévő aláírta. Elmondta: jelenleg 22 ezer 400 forint a támogatás összege, gyermekenként és tanévenként. A megemelt juttatást a kárpátaljai magyarok már mostantól, a többi nemzetrész a következő tanévtől kaphatja meg. Jelenleg összesen 225 ezren részesülnek a támogatásban. A miniszterelnök-helyettes kijelentette: a Kárpátaljának járó támogatásokat semmilyen körülmények között nem csökkentik, sőt emelik, ők vannak a legnehezebb helyzetben. "Háború ide, energiaválság oda", vannak területek, amelyeknek erős jelzést kell küldeni, hogy a nemzeti célokból nem engednek - húzta alá. Kitért arra, hogy a szociális támogatásokat például sok esetben személyesen juttatják el az intézményes keretek mellett. Ezért minden olyan magyar