Ugrás a fő tartalomra

Bontani kezdték az életveszélyessé nyilvánított angyalföldi társasházat


Bontani kezdték azt az angyalföldi társasházat, amelyből januárban 24 óra alatt kellett kiköltözniük a lakóknak, mert életveszélyessé nyilvánították a megsüllyedő épületet, írták a XIII. kerület Kertváros Fb-csoportban.

A Mosoly utca 25. alatt található épületről már 26 évvel ezelőtt is tudták, hogy fokozatosan süllyed, statikai problémái vannak, de felújításra ennek ellenére sem került sor. A lakók az önkormányzatra mutogattak ennek elmaradása miatt, míg a XIII. kerület a lakóközösséget tette felelőssé. A házat több statikus is megvizsgálta, de szinte mindenki a bontás mellett foglalt állást, az épület állapota alapján az tűnt ésszerűnek - közölte a Telex.

Az életveszélyessé nyilvánított angyalföldi épület – Fotó: Bődey János/Telex

A fentebb említett kerületi csoport megtudta az önkormányzattól, hogy a társasház tulajdonosai találtak egy magáncéget, amelynek el tudták adni a lakásaikat. Ugyanez a cég aztán két hónapja egyedüli licitálóként megszerezte azt a 16 lakást is, amelyik önkormányzati tulajdonban volt. A XIII. kerületi Közszolgáltató ZRt. árverésén 85 millió forintot ajánlott.

A bontási munkálatok után egy új társasház épület fel az angyalföldi telken.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A gyalogátkelőhelyen ütött el két fiatalt egy személyautó Budapesten

Elütött két fiatalt egy személyautó a gyalogátkelőhelyen Budapesten, az Üllői út és az Ady Endre út kereszteződésénél szombaton - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyelete. Mindkét fiatalt kórházba szállították, az egyiket könnyebb, a másikat súlyosabb sérülésekkel - tudta meg az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Ha Magyarországra is átterjedne a háború, így zajlana a mozgósítás

50 éves korig hívnák be őket, de csak azután, ha a parlament kétharmados döntéssel megelőző védelmi helyzetet hirdetne - tudatta a hvg.hu. Ha Magyarországra is átterjed a háború, akkor mindazokat, akik még nem töltötték be az 50 éves életkort és kaptak sorkatonai kiképzést, behívhatják katonának – írta a Blikk, amely egy nyugállományú ezredes segítségével szedte össze, miként zajlana a mozgósítás egy ilyen helyzetben. először kétharmados döntéssel kellene a parlamentnek megelőző védelmi helyzetet hirdetni, utána kiküldenék a behívókat és elkezdődnének az alkalmassági vizsgálatok, először az önkéntes tartalékosokat mozgósítanák, utána azokat, akik már voltak katonák, aki nem kapott kiképzést, és még nincs 65 éves, azt polgári védelmi és honvédelmi munkára hívhatnák be. Magyarországon az általános hadkötelezettség 1868-tól 2004-ig élt, eleinte 21, 1939-től 18 éves kor felett hívták be a fiatalokat – írja a lap, amely arra is emlékeztet, hogy rendkívüli helyzetben a katonai szolgálat a 18

Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera Budapesten

A Bp-i Autósok Közössége egyik olvasójától kapta azt a felvételt, amit egy kamera rögzített a 3. kerületben, a Bécsi út – Szépvölgyi út kereszteződésében. A videón jól látszik, hogy a gyalogosokra vonatkozó lámpa piros jelzést mutat, a keresztező forgalom pedig zöld jelzést kap. A villamos is szabad utat kap, de a később elgázolt gyalogos még átmegy előtte. Amikor az úttestre ér, egy fehér autó elgázolja, melynek következtében több métert repül a szerencsétlenül járt “A helyszínre riasztott mentőegység egy középkorú férfit súlyos sérülésekkel szállított kórházba.” – tudták meg. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: