Ugrás a fő tartalomra

Budapesten rendezik meg a FIFA22 első nagyszabású hazai versenyét

Negyven kiemelkedő magyar e-sport játékos részvételével az MTK Budapest Esport Arénájában rendezik meg szombaton a közel 400 ezer forint összdíjazású 4. K&H e-kupa FIFA22 1v1 meghívásos bajnokságot. Ez a népszerű videojáték legújabb verziójának első nagyszabású hazai versenye - közölte az MTI.

Horváth Magyary Voljc Nóra, a K&H Csoport kommunikációs vezetője a keddi sajtótájékoztatón emlékeztetett: a FIFA a sportszimulátor-történelem eddigi legsikeresebb játéka, amely az 1993-ban megjelent első kiadás óta 325 milliós eladással büszkélkedhet. Hozzátette: az eNET felmérése szerint egy év alatt 540 ezerről 640 ezerre nőt a hazai e-sport közösség létszáma, a magyar e-sport piac pedig 20 százalékkal bővült az előző évhez képest és már eléri a 50 milliárd forintot.

"Ahogy nincs sport foci nélkül, úgy e-sport sincs FIFA nélkül. Amikor 2018-ban az e-sport, a sport leginnovatívabb és legdinamikusabban fejlődő ágának felkarolása mellett döntöttünk, azért esett a választásunk a FIFA-ra, mert ez minden idők egyik legikonikusabb videójátéka" - magyarázta Horváth Magyary Voljc Nóra. Hozzátette: a játéknak számtalan rajongója van, "a bajnokoknak pedig elhivatottságra, eltökéltségre és kiváló teljesítményre van szükségük a sikerhez".     

Fényes Mihály rendezvényszervező, egyben projektmenedzser tájékoztatása szerint az előző évhez képest változtattak a verseny lebonyolításán és a legjobb 40 hazai e-sport versenyzőt hívták meg a bajnokságra. A versenyre a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság (MN3B) 16 csapatából 32 játékos érkezik. A tornán ott lesznek többe között az MTK Budapest, a Puskás vagy a DVSC e-sport szakosztályának a legjobbjai is. Ők további nyolc, a tavalyi évben kiemelkedő teljesítményt nyújtó e-sportolóval egészülnek ki, és csapnak össze a győzelemért. A küzdelem nyolc ötös csoportban kezdődik, amelyekből a legjobb kettő jut tovább, és innentől kieséses formában folytatódik a bajnokság. Akik továbbjutnak a csoportból, már nem térnek haza üres kézzel, PlayStation-utalványokat kapnak, a legjobb 3 játékos pedig Konzolvilág utalványt nyer.

A FIFA22 egyik újdonsága, hogy a választható csapatok között ott lesz a Ferencváros is, de a már korábban benne szereplő magyar válogatottat - benne a népszerű Puskás Ferencet - is választhatják az indulók.

A versenyzők személyesen mérhetik össze képességüket szombaton 12 órától az MTK Budapest Esport Arénájában, amely az Új Hidegkuti Nándor Stadionban található. Kétszáz fő személyesen is végigizgulhatja az eseményt, ehhez azonban mindenkinek regisztrálnia kell, védettségi igazolvány viszont nem szükséges.

Rácz András, az MTK Budapest FIFA szakágvezetője az október 1-jén kijött FIFA22-ről elárulta, hogy a legújabb verzió legfontosabb újítása az úgynevezett hipermozgás technológia megjelenése.  Ezáltal a játékosok egyéni mozgása gyorsabbá és életszerűbbé vált, ugyanakkor némi hátrány, hogy az összjátékmenet lassult egy kicsit. Hozzáfűzte: az e-sport játékosok bíznak abban, hogy ezen az eltérésen az első szoftverfrissítésnél változtatni fognak a fejlesztők.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera Budapesten

A Bp-i Autósok Közössége egyik olvasójától kapta azt a felvételt, amit egy kamera rögzített a 3. kerületben, a Bécsi út – Szépvölgyi út kereszteződésében. A videón jól látszik, hogy a gyalogosokra vonatkozó lámpa piros jelzést mutat, a keresztező forgalom pedig zöld jelzést kap. A villamos is szabad utat kap, de a később elgázolt gyalogos még átmegy előtte. Amikor az úttestre ér, egy fehér autó elgázolja, melynek következtében több métert repül a szerencsétlenül járt “A helyszínre riasztott mentőegység egy középkorú férfit súlyos sérülésekkel szállított kórházba.” – tudták meg. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

"Ukrajna ma Orbán Viktor rendszere ellen is harcol" - Szolidaritási tüntetést tartottak a szabad Ukrajnáért Budapesten

Legyen végre vége! címmel a szabad és független Ukrajnáért, a magyar kormány "hintapolitikája" ellen tartottak civil szolidaritási tüntetést szombaton Budapesten. Az Egymillióan a szabad Ukrajnáért civil szervezet által meghirdetett demonstrációt az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, a Szabad sajtó útján tartották meg, Volodimir Zelenszkij ukrán államfő felhívására - írta az MTI. Juhász Péter, a demonstráció egyik főszervezője hangsúlyozta: miközben a civilek szolidárisak a menekülőkkel és mindent megtettek értük, Orbán Viktor miniszterelnök és a magyar kormány semmit nem tett. Vagyis a civilek Magyarország szíve, "Orbán viszont nem Magyarország szíve, hanem Magyarország enyves keze és ez az enyves kéz már véres is" - fogalmazott a szónok. Hozzátette: "ezt nem hagyhatjuk, mert a világ azt fogja hinni, hogy mi is ugyanolyanok vagyunk, mint Orbán Viktor". Juhász Péter kevesellte és szégyennek nevezte a tüntetésen résztvevők számát. "Nagyon köszönöm, hogy pr

Kipusztult az összes hal a Városligeti-tóban

Mérgezés történt a városligeti tóban, amely - mivel néhány nappal ezelőtt ide telepítették át a margitszigeti japánkert halait is - két tó halállományát pusztította ki szerdán. Egyelőre nem tudni, pontosan hogyan és milyen méreg került a vízbe - írta az Euronews. A margitszigeti tavak és az azokat összekötő patak megtisztítása ezekben a hetekben zajlott, és a kertészeknek az egyik legnagyobb kihívás a halak megmentése volt. Mivel a margitszigeti japánkert tórendszerét le kellett engedni a tisztítás idejére, áttelepítették a halakat a városligeti tóba. Szerdán azonban ismeretlen eredetű és összetételű vegyszer került a városligeti tó vizébe, ami kipusztította az összes halat - írták. Hozzátették, hogy néhány teknős túlélte a mérgezést, de egyelőre nem tudni, hogy milyen állapotban vannak - írta az MTI. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: