Ugrás a fő tartalomra

Budapesten rendezik meg a FIFA22 első nagyszabású hazai versenyét

Negyven kiemelkedő magyar e-sport játékos részvételével az MTK Budapest Esport Arénájában rendezik meg szombaton a közel 400 ezer forint összdíjazású 4. K&H e-kupa FIFA22 1v1 meghívásos bajnokságot. Ez a népszerű videojáték legújabb verziójának első nagyszabású hazai versenye - közölte az MTI.

Horváth Magyary Voljc Nóra, a K&H Csoport kommunikációs vezetője a keddi sajtótájékoztatón emlékeztetett: a FIFA a sportszimulátor-történelem eddigi legsikeresebb játéka, amely az 1993-ban megjelent első kiadás óta 325 milliós eladással büszkélkedhet. Hozzátette: az eNET felmérése szerint egy év alatt 540 ezerről 640 ezerre nőt a hazai e-sport közösség létszáma, a magyar e-sport piac pedig 20 százalékkal bővült az előző évhez képest és már eléri a 50 milliárd forintot.

"Ahogy nincs sport foci nélkül, úgy e-sport sincs FIFA nélkül. Amikor 2018-ban az e-sport, a sport leginnovatívabb és legdinamikusabban fejlődő ágának felkarolása mellett döntöttünk, azért esett a választásunk a FIFA-ra, mert ez minden idők egyik legikonikusabb videójátéka" - magyarázta Horváth Magyary Voljc Nóra. Hozzátette: a játéknak számtalan rajongója van, "a bajnokoknak pedig elhivatottságra, eltökéltségre és kiváló teljesítményre van szükségük a sikerhez".     

Fényes Mihály rendezvényszervező, egyben projektmenedzser tájékoztatása szerint az előző évhez képest változtattak a verseny lebonyolításán és a legjobb 40 hazai e-sport versenyzőt hívták meg a bajnokságra. A versenyre a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság (MN3B) 16 csapatából 32 játékos érkezik. A tornán ott lesznek többe között az MTK Budapest, a Puskás vagy a DVSC e-sport szakosztályának a legjobbjai is. Ők további nyolc, a tavalyi évben kiemelkedő teljesítményt nyújtó e-sportolóval egészülnek ki, és csapnak össze a győzelemért. A küzdelem nyolc ötös csoportban kezdődik, amelyekből a legjobb kettő jut tovább, és innentől kieséses formában folytatódik a bajnokság. Akik továbbjutnak a csoportból, már nem térnek haza üres kézzel, PlayStation-utalványokat kapnak, a legjobb 3 játékos pedig Konzolvilág utalványt nyer.

A FIFA22 egyik újdonsága, hogy a választható csapatok között ott lesz a Ferencváros is, de a már korábban benne szereplő magyar válogatottat - benne a népszerű Puskás Ferencet - is választhatják az indulók.

A versenyzők személyesen mérhetik össze képességüket szombaton 12 órától az MTK Budapest Esport Arénájában, amely az Új Hidegkuti Nándor Stadionban található. Kétszáz fő személyesen is végigizgulhatja az eseményt, ehhez azonban mindenkinek regisztrálnia kell, védettségi igazolvány viszont nem szükséges.

Rácz András, az MTK Budapest FIFA szakágvezetője az október 1-jén kijött FIFA22-ről elárulta, hogy a legújabb verzió legfontosabb újítása az úgynevezett hipermozgás technológia megjelenése.  Ezáltal a játékosok egyéni mozgása gyorsabbá és életszerűbbé vált, ugyanakkor némi hátrány, hogy az összjátékmenet lassult egy kicsit. Hozzáfűzte: az e-sport játékosok bíznak abban, hogy ezen az eltérésen az első szoftverfrissítésnél változtatni fognak a fejlesztők.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az Aldi munkavállalókat keres a fővárosban és környékén

Bolti eladókat keres az Aldi, amely a fővárosban és Pest megyében mintegy 100 betölthető álláshellyel rendelkezik, ezért február 10-én Budapesten toborzó napot tart - közölte az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. pénteken az MTI-vel. Előzetes regisztráció nélkül bármely álláskereső részt vehet a jövő csütörtöki toborzó rendezvényen, ahol 10-18 óra között várják az érdeklődőket Budapesten, az Erzsébet téri Akvárium Klubban. A résztvevők személyesen találkozhatnak az Aldi áruházvezetőivel és HR munkatársaival a toborzó napon. A nyitott pozíciók iránt érdeklődőknek elég egy aktuális papíralapú önéletrajzzal érkezniük a rendezvényre, ahol a feladatkörökről, juttatásokról szóló tájékoztatás után a helyszínen sor kerülhet egy személyes interjúra, a cég pedig akár a helyszínen ajánlatot is tesz. Hozzátették, a fővárosban az Aldi bolti eladóinak kezdőbére heti 40 órás munkavégzésnél bruttó 377 100 forint, a pozícióban elérhető legmagasabb bér pedig bruttó 474 900 forint.   Az MTI érdeklődésére k

A magyarok többsége azt szeretné, ha Orbán Viktor keményebben állna ki Oroszországgal szemben

Ismét emelkedett azok száma, akik aggressziónak tartják Oroszország támadását Ukrajna ellen, írja a Népszava a Publicus Intézet közvéleménykutatása alapján, amely a magyarországi felnőtt népességre nem, életkor és iskolázottság szerint reprezentatív. Az RTL szerint felmérésből az derült ki, hogy: A megkérdezettek 69 százaléka tartja orosz agressziónak a háborút. Áprilisban még csak 56 százalék volt ez a szám. 57 százalék szerint Orbán Viktornak komolyabban kellene elítélnie Oroszországot. Tavasszal még csak a lakosság 36 százaléka gondolta így. A Fidesz szavazóinak 15 százaléka elégedetlen Orbán reakcióival kapcsolatban, a bizonytalanok körében 51 százalék várna keményebb kiállást. 12 százalék lát esélyt arra, hogy Magyarországot háború fenyegeti, 17 százalék szerint fog Putyin atomot bevetni. A Fidesz-KDNP szimpatizánsok háromnegyede, az ellenzékiek fele, a bizonytalanok 43 százaléka érez félelmet a háborúval kapcsolatban. A megkérdezettek 56 százaléka elégedetlen azzal, ahogy a korm

Többszörösére nő a határon túli oktatási-nevelési támogatás

Többszörösére emeli a magyar kormány a határon túli oktatási-nevelési támogatást - jelentette be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) pénteki budapesti ülése utáni sajtótájékoztatón. A tanácskozás zárónyilatkozatát minden jelenlévő aláírta. Elmondta: jelenleg 22 ezer 400 forint a támogatás összege, gyermekenként és tanévenként. A megemelt juttatást a kárpátaljai magyarok már mostantól, a többi nemzetrész a következő tanévtől kaphatja meg. Jelenleg összesen 225 ezren részesülnek a támogatásban. A miniszterelnök-helyettes kijelentette: a Kárpátaljának járó támogatásokat semmilyen körülmények között nem csökkentik, sőt emelik, ők vannak a legnehezebb helyzetben. "Háború ide, energiaválság oda", vannak területek, amelyeknek erős jelzést kell küldeni, hogy a nemzeti célokból nem engednek - húzta alá. Kitért arra, hogy a szociális támogatásokat például sok esetben személyesen juttatják el az intézményes keretek mellett. Ezért minden olyan magyar