Ugrás a fő tartalomra

Budapesten rendezik meg a FIFA22 első nagyszabású hazai versenyét

Negyven kiemelkedő magyar e-sport játékos részvételével az MTK Budapest Esport Arénájában rendezik meg szombaton a közel 400 ezer forint összdíjazású 4. K&H e-kupa FIFA22 1v1 meghívásos bajnokságot. Ez a népszerű videojáték legújabb verziójának első nagyszabású hazai versenye - közölte az MTI.

Horváth Magyary Voljc Nóra, a K&H Csoport kommunikációs vezetője a keddi sajtótájékoztatón emlékeztetett: a FIFA a sportszimulátor-történelem eddigi legsikeresebb játéka, amely az 1993-ban megjelent első kiadás óta 325 milliós eladással büszkélkedhet. Hozzátette: az eNET felmérése szerint egy év alatt 540 ezerről 640 ezerre nőt a hazai e-sport közösség létszáma, a magyar e-sport piac pedig 20 százalékkal bővült az előző évhez képest és már eléri a 50 milliárd forintot.

"Ahogy nincs sport foci nélkül, úgy e-sport sincs FIFA nélkül. Amikor 2018-ban az e-sport, a sport leginnovatívabb és legdinamikusabban fejlődő ágának felkarolása mellett döntöttünk, azért esett a választásunk a FIFA-ra, mert ez minden idők egyik legikonikusabb videójátéka" - magyarázta Horváth Magyary Voljc Nóra. Hozzátette: a játéknak számtalan rajongója van, "a bajnokoknak pedig elhivatottságra, eltökéltségre és kiváló teljesítményre van szükségük a sikerhez".     

Fényes Mihály rendezvényszervező, egyben projektmenedzser tájékoztatása szerint az előző évhez képest változtattak a verseny lebonyolításán és a legjobb 40 hazai e-sport versenyzőt hívták meg a bajnokságra. A versenyre a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság (MN3B) 16 csapatából 32 játékos érkezik. A tornán ott lesznek többe között az MTK Budapest, a Puskás vagy a DVSC e-sport szakosztályának a legjobbjai is. Ők további nyolc, a tavalyi évben kiemelkedő teljesítményt nyújtó e-sportolóval egészülnek ki, és csapnak össze a győzelemért. A küzdelem nyolc ötös csoportban kezdődik, amelyekből a legjobb kettő jut tovább, és innentől kieséses formában folytatódik a bajnokság. Akik továbbjutnak a csoportból, már nem térnek haza üres kézzel, PlayStation-utalványokat kapnak, a legjobb 3 játékos pedig Konzolvilág utalványt nyer.

A FIFA22 egyik újdonsága, hogy a választható csapatok között ott lesz a Ferencváros is, de a már korábban benne szereplő magyar válogatottat - benne a népszerű Puskás Ferencet - is választhatják az indulók.

A versenyzők személyesen mérhetik össze képességüket szombaton 12 órától az MTK Budapest Esport Arénájában, amely az Új Hidegkuti Nándor Stadionban található. Kétszáz fő személyesen is végigizgulhatja az eseményt, ehhez azonban mindenkinek regisztrálnia kell, védettségi igazolvány viszont nem szükséges.

Rácz András, az MTK Budapest FIFA szakágvezetője az október 1-jén kijött FIFA22-ről elárulta, hogy a legújabb verzió legfontosabb újítása az úgynevezett hipermozgás technológia megjelenése.  Ezáltal a játékosok egyéni mozgása gyorsabbá és életszerűbbé vált, ugyanakkor némi hátrány, hogy az összjátékmenet lassult egy kicsit. Hozzáfűzte: az e-sport játékosok bíznak abban, hogy ezen az eltérésen az első szoftverfrissítésnél változtatni fognak a fejlesztők.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hőségriasztást rendelt el hétfőtől Müller Cecília

Hétfő nulla órától csütörtök éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos - tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pénteken az MTI-t. Harmadfokú hőségriasztást akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri a 27 Celsius-fokot. Az NNK és a katasztrófavédelem nyomatékosan kéri, hogy a nagy melegben mindenki ügyeljen a fokozott folyadékbevitelre, kerülje a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és a zsíros ételek fogyasztását. Senki ne tartózkodjon 11 és 15 óra között a tűző napon óvintézkedések nélkül; védje bőrét a leégés ellen megfelelő öltözködéssel, szellőző ruházattal és napvédő készítményekkel. Különösen figyeljenek erre a szabadtéren dolgozók és a szabadtéri rendezvények résztvevői - hangsúlyozták. A járművezetők fokozottan figyeljenek, vezessenek óvatosan, mert a nagy meleg könnyen dekoncentráltságot okoz. A vízparton tartózkodók

Maximum 50 liter tankolható hatósági áron a Mol töltőállomásain

A vásárlók kiszolgálásának biztosításával és a töltőállomások zavartalan működésével indokolja a Mol, hogy péntektől normál kútoszlopon a járművekbe hatósági áron maximum 50 litert lehet egyszerre tankolni az eddigi 100 liter helyett. A vállalat az MTI kérdésére közölte:  a limitet aszerint határozták meg, hogy mi az a mennyiség, ami a lakossági felhasználók számára elegendő. Felhívták a figyelmet arra is, ha a fogyasztó magyar forgalmi engedéllyel rendelkező autóba tankol, úgy hatósági árat fizet, amennyiben benzinkannába, akkor piaci árat kell fizetnie. A Mol ezért arra kéri a vásárlókat, ha gépjárművük benzintankja mellett külső kannába is tankolnak, azt a benzintankba történő tankolástól elkülönítve, a tankolás vételárának rendezése után tegyék meg. Ha a gépjármű üzemanyagtartályába, illetve a kannába történő tankolásra egyszerre, egy tranzakció keretében történik, úgy a tankolás teljes mennyiségére a töltőállomáson feltüntetett piaci árat kell fizetni. KÖVESSEN MINKET A FACEB

Folytatódik a bliccelők elleni harc: 9-es autóbuszon bevezetik az első ajtós felszállást

Szombattól hétvégente első ajtós felszállási rend lesz a Margit híd, budai hídfő és a Bogdáni út közötti, valamint a Szentkirályi utca és a Kőbánya alsó vasútállomás között közlekedő 9-es autóbuszon - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-t. A Kálvin tér és a Jászai Mari tér között azonban továbbra is minden ajtó használható fel- és leszállásra - közölték. Az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése, és jelentősen javulhat az utasok biztonságérzete is - ismertette a BKK. Akinek nincs jegye, a sofőrtől vásárolhat emelt áron - jelezték. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: