Ugrás a fő tartalomra

Elkészült a mintegy 10 ezer felnőtt és gyermek ellátására alkalmas Tengerszem Orvosi Rendelő Kőbányán

Egymilliárd forintos, kormányzati és önkormányzati együttműködéssel megvalósult beruházással folytatódtak az egészségügyi fejlesztések Kőbányán. Elkészült a mintegy 10 ezer felnőtt és gyermek ellátására alkalmas Szárnyas utcai Tengerszem Orvosi Rendelő. A korszerű, 21. századi körülményeket biztosító új ellátóhely két régi, leromlott állapotú Üllői úti rendelőt vált ki. Az egészségügyi fejlesztéshez kapcsolódóan az önkormányzat a rendelő környezetét is rendezte.

A Szárnyas utcai különleges, kör alakú épületben kapott helyet Kőbánya új orvosi rendelője. A Tengerszemben egykor presszó, étterem, majd iskola működött, az ingatlan most egészségügyi ellátóhelyként kapott végleges funkciót - közölte oldalán az önkormányzat.

A Kőbányai Önkormányzat 2010-ben határozott arról, hogy egy több cikluson átnyúló, tervszerű folyamat részeként az összes kerületi háziorvosi rendelőt modernizálják. Megújult a Salgótarjáni úti, a Zsivaj utcai és a Pongrác úti orvosi rendelő, de alapjaitól újjáépült a Kerepesi úti intézmény is. Az önkormányzat az egészségügyi fejlesztések mellett kiemelt figyelmet fordít az egészséges életmódra és ehhez kapcsolódóan a helyi sportolási lehetőségek bővítésére, valamint a prevencióra. Utóbbi volt a középpontban a Tengerszem Orvosi Rendelő átadásán is, Kőbánya polgármestere a megelőzés, egészségmegőrzés fontosságát emelte ki.

 „Az épület mögöttem kalandos sorsú. A kőbányaik szívesen emlékeznek arra, hogyan szórakoztak, táncoltak az egykori Tengerszem presszóban. A tánc és a jókedv természetesen mindig jó hatással van az egészségre, és a funkcióváltással ez kerül még inkább a középpontba. A gyógyítás mellett azonban az egészségmegőrző, prevenciós tevékenységek fontosságát is szeretnénk hangsúlyozni, ezért is szerveztünk az átadás napjára Családi Egészségnapot. A programmal kicsiket és nagyokat is az egészséges életmódra szeretnénk ösztönözni, de fontosnak tartjuk a szűrővizsgálatokon való részvételt is, amire itt is több lehetőséget is biztosítunk.”– mondta D. Kovács Róbert Antal polgármester.

 A Tengerszem Orvosi Rendelő három blokkból áll. A földszinten kapott helyet 5 felnőtt és 5 gyermekháziorvosi rendelő, az emeleten pedig az egészséges gyerekeket ellátó részleg található a védőnőkkel, itt működik a terhesgondozás és tanácsadó szolgálat, de itt kaphatják meg például a soron következő oltásokat is a gyerekek. Az új intézmény mintegy 10 ezer felnőtt és gyermek ellátására alkalmas, általa a Gyárdűlőn és környékén élők 21. századi egészségügyi ellátáshoz juthatnak kellemes, kulturált környezetben.

A Kőbányai Önkormányzat tavaly decemberben kezdte meg a Tengerszem Rendelő felújítási munkálatait. A beruházás 1 milliárd forintba került, a feladatra 500 millió forintos támogatást nyert el a Kőbányai Önkormányzat az Egészséges Budapest Programból és saját forrásból ugyanennyit tett hozzá. A felújítás során az épület kívül és belül is teljesen megújult, a mellette lévő közel ezer négyzetméteres park, zöldterület és a szobor teljes felújításon esett át. Az épület árkádjára biztonsági háló került, amelyre növények vannak futtatva. A park új térkövekkel, pihenő padokkal, fákkal és vízjátékkal bővült. A beruházáshoz kapcsolódóan az önkormányzat a rendelővel egy épületben lévő társasház homlokzatát és az erkély korlátokat is megújította.

 A Kőbányai Önkormányzat soron következő nagyobb egészségügyi beruházása az Újhegyi Orvosi Rendelő felújítása, amelynek előkészítése már folyamatban van. A munkálatok itt jövőre kezdődhetnek el, a rendelések ez idő alatt a Sibrik Miklós úton kialakított, egészségügyi ellátásra alkalmassá tett ideiglenes rendelőben is zavartalanul működhetnek majd.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Orbán: ha egy nő vállalja, hogy 25 és 30 éves kora között vállal gyereket, akkor 30 éves koráig nem kell majd szja-t fizetnie

Fotó: MTI/Máthé Zoltán A hosszútávú gázszerződésről, a kormány családpolitikájáról és a kormányzati intézkedések zöld szempontjairól is szó volt hétfőn az Országgyűlésben az azonnali kérdések és válaszok órájában. Orbán Viktor miniszterelnök a tervezett családpolitikai intézkedések között említette: ha egy nő vállalja, hogy 25 és 30 éves kora között vállal gyereket, akkor 30 éves koráig nem kell majd szja-t fizetnie - írta az MTI. Dúró Dóra (Mi Hazánk) kevésnek és nem elég hatékonynak tartotta a kormány családpolitikai intézkedéseit. Szerinte a gyermekvállalás helyett ma az sokkal jobban foglalkoztatja a családokat, hogy ki tudják-e fizetni a rezsit, lesz-e tanár az iskolákban és hogyan oldják meg, ha ismét online oktatás lesz. Kitért arra, hogy a multinacionális kereskedelmi láncok és az autógyárak annyi pénzt visznek ki az országból, amennyit a kormány a rezsivédelmi alapra fordít. Sürgette a lakhatási problémák megoldását, a gyermekek után járó családi adókedvezmény inflációkövetővé

610 ezer forinttal tartozott, elvette a nyugdíjas férfi házát a végrehajtó

Az egyedül élő, beteg férfi 40 millió forintot érő családi házát 15 millió forintért adta el egy budapesti végrehajtó cég. Az ongai Németh Károly 610.000 forintos alaptartozása az elmúlt tíz évben a kamatok miatt a tízszeresére nőtt. A férfi fizetne, a nyugdíjából levonhatnák a részleteket, de a bíróság már nem reagált a kérvényeire, a végrehajtás elhalasztására, jogerőre emelkedett az eljárás - írja a Blikk értesüléseire hivatkozva az ATV . Az új tulajdonos , a Budapesti Ingatlanforgalmi Kft. 15 millió forintot fizetett az ingatlanért. "Elismerem a tartozásom, fizetni akarok, mégis utcára tettek. Próbáltam kérvényezni, hogy kaphassak egy kis időt, de senki nem segített. Onga polgármestere elhajtott, mondván, nem az ő hatásköre, a bíróságra személyesen mentem be egy halasztási kérelemmel, majd a végrehajtótól tudtam meg, hogy elutasították, mert én hivatalos választ nem kaptam" - mondta a lapnak a férfi. Kádár Petra Pálma végrehajtó elmondta, a rendőröknek nem akadt dolguk, N

Palkovics elmondta, mi a legoptimistább forgatókönyv a fűtési szezon átvészelésére

Az elmúlt időszakban jelentősen csökkent Magyarország energiakitettsége - mondta a technológiai és ipari miniszter kedden az 52. Nemzetközi Gázkonferencián, Siófokon. Palkovics László az eseményt megnyitó előadásában hozzátette: tíz éve az országnak csak két földgázátadó helye volt, jelenleg - bár az infrastruktúra megvan -, csak Szlovénia felé nem működik a gáz átadása és átvétele. "Most északi és keleti irányból kevesebb földgáz érkezik, de a hosszútávú földgázvásárlási szerződések és a piaci viszonyok lehetővé teszik, hogy a szükséges földgázt be tudjuk szerezni" - jelentette ki. Közölte: a hazai földgáztároló-kapacitás töltöttsége hétfő reggel 72 százalékos volt. Azt mondta, "ha (...) a déli irányból érkezik földgáz, a piacról tudunk gázt szerezni, a legoptimistább forgatókönyv szerint a fűtési szezont úgy át tudjuk vészelni, hogy nem fogy el a kereskedelmi gázmennyiség, csak valamikor márciusban. A tárolóink töltöttsége biztosítja, hogy ez a tél kezelhető lesz"