Ugrás a fő tartalomra

Hatalmas őszi szezonnyító nappal várja a látogatókat a Budapest Garden

Október 9-én hatalmas őszi szezonnyító nappal várja a látogatókat a Budapest Garden. Minden korosztály számára lesznek finomságok, versenyek, szórakozás.

Akik szeretnének jelentkezhetnek a Pörköltfőző Bográcsversenyre vagy részt vehetnek a Parasztolimpián. Ezen felül lesznek édességekkel-ínyencségekkel teli standok, gyerekprogramok, sport is.

A nap házigazdája Dénes Tamás műsorvezető, újságíró.

A zsűri tagjai, az itthoni gasztronómiai élet tapasztalt harcosai, úgy mint Rauf Sven Tamás a Gasztarcok étteremkritikusa; Czigléczky Tibor séf, a Konyhafőnők gasztro reality show szereplője; Rezsek Péter a magyar gasztro élet kiváló séfje.

A pörköltfőző bográcsversenyhez a helyszínen biztosítják a bográcsfelszerelést mindennel együtt (állvány, tűz, bogrács, fedő, fakanál, merőkanál).

A versenyzőknek kell hozni viszont a saját késeiteket, vágódeszkákat, edényzetet az alapanyagok tárolásához illetve természetesen az étel hozzávalóit.

Díjak:

3. helyezett díja: 1 üveg Forrás pálinka + 10.000 Ft helyszínen lefogyasztható ajándékkártya + oklevél, serleg

2. helyezett díja: 1 üveg Forrás pálinka + 20.000 Ft helyszínen lefogyasztható ajándékkártya + oklevél, serleg

1. helyezett díja: 1 üveg Forrás pálinka + 30.000 Ft helyszínen lefogyasztható ajándékkártya + oklevél, és természetesen a győztesnek járó kupa

A belépés teljesen ingyenes.

A nevezési díj a Parasztolimpiára: 1500 Ft, a Pörköltfőző Bográcsversenyre 6000 Ft /csapat.

A főzőversenyre online lehet nevezni, a helyszínen nem. Az online nevezés a weboldalon keresztül itt érhető el: https://budapestgarden.com/esemenyek/porkoltfozobogracsverseny

A parasztolimpia-jegy megvásárolható a helyszínen és online is: https://budapestgarden.com/esemenyek/parasztolimpiaverseny

Bográcsozásra és a parasztolimpiára egymástól függetlenül is lehet jelentkezni. Külsős italokat illetve az alapanyagokon kívül más ételeket behozni nem lehet.

Aki pedig nem indulna, de szívesen kóstolna, az tud venni a Budapest Garden csapatának a pörköltjéből, aminek az ára: 1000 Ft/tányér.

MENETREND:

10:00 - PÖRKÖLTFŐZŐ BOGRÁCSVERSENY REGISZTRÁCIÓ; PARASZTOLIMPIA REGISZTRÁCIÓ

10:30 - MEGNYITÓ

11:00 - Főzőverseny kezdete

13:00 - PARASZTOLIMPIA kezdete

VERSENYSZÁMOK: Talicskatolás, Szögbeverés, Söröshordó-hajítás, Tűzoltóautó-húzó verseny, Korsótartó verseny, Sörivó verseny, Szkander

15:30 - 17:00 - Koncert

16:00 - Főzőverseny vége / A csapatoknak 16:00-ra kell elkészülniük egy tál étellel és a zsűri elé vinni.

17:00 - FŐZŐVERSENY Eredményhirdetés

18:30 - PARASZTOLIMPIA eredményhirdetés

A Budapest Garden Parasztolimpa versenyszámain kipróbálhatjátok magatokat különböző ügyességi és erősségi feladatokban. Az első helyezett 5.000 Ft helyszínen lefogyasztható ajándékkártyát, oklevelet és egy serleget kap.

A rendezők vidám fejlesztőprogramokkal is várják az érdeklődőket, amelyen többek között minden kisgyerek megismerkedhet a tűzoltók érdekfeszítő életének csínjával-bínjával.

PROGRAMOK:

Öltözz be tűzoltónak, IGAZI tűzoltás, sötét labirintus, locsolós játék, rúdon csúszás, óriás puzzle, tűzoltóautó simogató, kincskeresés, tűzoltóautó és felszerelés bemutató, ....

A Tűzoltós program díja 2000 Ft

Felnőtt/szülő részvétele mellett játszható élmények : Valódi tűzoltás, utazás tűzoltóautóval, sötét Labirintus, rúdon csúszás,

Felnőtt részvétele nélkül is játszható játékok: óriás kirakó, céltáblás kis ház oltás, tömlőlabirintus, kincskeresés.

A Tűzoltó park+ Garden All-In jegy ára 3500 Ft

Korlátlanul használhatóak a sportpályák, a Trambulin park

Egész napos programmal és a ház pörköltjével várják a versenyzőket és az érdeklődőket a Budapest Gardenben!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera Budapesten

A Bp-i Autósok Közössége egyik olvasójától kapta azt a felvételt, amit egy kamera rögzített a 3. kerületben, a Bécsi út – Szépvölgyi út kereszteződésében. A videón jól látszik, hogy a gyalogosokra vonatkozó lámpa piros jelzést mutat, a keresztező forgalom pedig zöld jelzést kap. A villamos is szabad utat kap, de a később elgázolt gyalogos még átmegy előtte. Amikor az úttestre ér, egy fehér autó elgázolja, melynek következtében több métert repül a szerencsétlenül járt “A helyszínre riasztott mentőegység egy középkorú férfit súlyos sérülésekkel szállított kórházba.” – tudták meg. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

"Ukrajna ma Orbán Viktor rendszere ellen is harcol" - Szolidaritási tüntetést tartottak a szabad Ukrajnáért Budapesten

Legyen végre vége! címmel a szabad és független Ukrajnáért, a magyar kormány "hintapolitikája" ellen tartottak civil szolidaritási tüntetést szombaton Budapesten. Az Egymillióan a szabad Ukrajnáért civil szervezet által meghirdetett demonstrációt az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, a Szabad sajtó útján tartották meg, Volodimir Zelenszkij ukrán államfő felhívására - írta az MTI. Juhász Péter, a demonstráció egyik főszervezője hangsúlyozta: miközben a civilek szolidárisak a menekülőkkel és mindent megtettek értük, Orbán Viktor miniszterelnök és a magyar kormány semmit nem tett. Vagyis a civilek Magyarország szíve, "Orbán viszont nem Magyarország szíve, hanem Magyarország enyves keze és ez az enyves kéz már véres is" - fogalmazott a szónok. Hozzátette: "ezt nem hagyhatjuk, mert a világ azt fogja hinni, hogy mi is ugyanolyanok vagyunk, mint Orbán Viktor". Juhász Péter kevesellte és szégyennek nevezte a tüntetésen résztvevők számát. "Nagyon köszönöm, hogy pr

Kipusztult az összes hal a Városligeti-tóban

Mérgezés történt a városligeti tóban, amely - mivel néhány nappal ezelőtt ide telepítették át a margitszigeti japánkert halait is - két tó halállományát pusztította ki szerdán. Egyelőre nem tudni, pontosan hogyan és milyen méreg került a vízbe - írta az Euronews. A margitszigeti tavak és az azokat összekötő patak megtisztítása ezekben a hetekben zajlott, és a kertészeknek az egyik legnagyobb kihívás a halak megmentése volt. Mivel a margitszigeti japánkert tórendszerét le kellett engedni a tisztítás idejére, áttelepítették a halakat a városligeti tóba. Szerdán azonban ismeretlen eredetű és összetételű vegyszer került a városligeti tó vizébe, ami kipusztította az összes halat - írták. Hozzátették, hogy néhány teknős túlélte a mérgezést, de egyelőre nem tudni, hogy milyen állapotban vannak - írta az MTI. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: