Ugrás a fő tartalomra

Remek családi programot ajánlunk a II. kerületben

Október 24-én vasárnap tökfaragó napot tart a Gyarmati Dezső Uszoda (1029 Budapest, Máriaremetei út 224.) parkolójában 10-től 17 óráig a II. Kerületi Önkormányzat és a II. Kerületi Sport és Szabadidősport Nonprofit Kft.

Az önkormányzat oldalán azt írták: akinek nincs eszköze, netán tök sem áll rendelkezésére, nem akadály.

Lesz mese-sátor is, ahol újrahasznos báb-előadást tekinthető meg a Figurina bábszínház előadásában.

Akit érdekelnek a kutyák, a Gyarmati Dezső Uszodánál kutyás segítőkkel találkozhat, akik nagyon sok érdekes dolgot mesélnek majd róluk. A saját kutyádat is magaddal hozhatod, és a bemutató után részt lehet venni egy kutyaügyességi versenyen.

Ha nem szeretnél tököt faragni, akkor chipses dobozokból készíthetsz magadnak újrahasznosított lámpásokat.

Megtudhatsz sok izgalmas dolgot a városban velünk együtt élő vadállatokról is a délutáni Állatijó bemutatón.

Vagy nemezelő technikával készítsed el gyapjú és víz segítségével lakásod őszi díszeit.

Az uszoda előtt aszfaltrajz-versenyen is részt lehet venni.

És ha ez sem lenne elég, akkor lesz még újrapapír origami, hulladékból hangszerkészítés, hangulatos gipsy jazz zene és mesefoglalkozás is.

A pontos programot itt található: https://www.facebook.com/events/179944690989689

Fotó: Shutterstock

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera Budapesten

A Bp-i Autósok Közössége egyik olvasójától kapta azt a felvételt, amit egy kamera rögzített a 3. kerületben, a Bécsi út – Szépvölgyi út kereszteződésében. A videón jól látszik, hogy a gyalogosokra vonatkozó lámpa piros jelzést mutat, a keresztező forgalom pedig zöld jelzést kap. A villamos is szabad utat kap, de a később elgázolt gyalogos még átmegy előtte. Amikor az úttestre ér, egy fehér autó elgázolja, melynek következtében több métert repül a szerencsétlenül járt “A helyszínre riasztott mentőegység egy középkorú férfit súlyos sérülésekkel szállított kórházba.” – tudták meg. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

"Ukrajna ma Orbán Viktor rendszere ellen is harcol" - Szolidaritási tüntetést tartottak a szabad Ukrajnáért Budapesten

Legyen végre vége! címmel a szabad és független Ukrajnáért, a magyar kormány "hintapolitikája" ellen tartottak civil szolidaritási tüntetést szombaton Budapesten. Az Egymillióan a szabad Ukrajnáért civil szervezet által meghirdetett demonstrációt az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, a Szabad sajtó útján tartották meg, Volodimir Zelenszkij ukrán államfő felhívására - írta az MTI. Juhász Péter, a demonstráció egyik főszervezője hangsúlyozta: miközben a civilek szolidárisak a menekülőkkel és mindent megtettek értük, Orbán Viktor miniszterelnök és a magyar kormány semmit nem tett. Vagyis a civilek Magyarország szíve, "Orbán viszont nem Magyarország szíve, hanem Magyarország enyves keze és ez az enyves kéz már véres is" - fogalmazott a szónok. Hozzátette: "ezt nem hagyhatjuk, mert a világ azt fogja hinni, hogy mi is ugyanolyanok vagyunk, mint Orbán Viktor". Juhász Péter kevesellte és szégyennek nevezte a tüntetésen résztvevők számát. "Nagyon köszönöm, hogy pr

Kipusztult az összes hal a Városligeti-tóban

Mérgezés történt a városligeti tóban, amely - mivel néhány nappal ezelőtt ide telepítették át a margitszigeti japánkert halait is - két tó halállományát pusztította ki szerdán. Egyelőre nem tudni, pontosan hogyan és milyen méreg került a vízbe - írta az Euronews. A margitszigeti tavak és az azokat összekötő patak megtisztítása ezekben a hetekben zajlott, és a kertészeknek az egyik legnagyobb kihívás a halak megmentése volt. Mivel a margitszigeti japánkert tórendszerét le kellett engedni a tisztítás idejére, áttelepítették a halakat a városligeti tóba. Szerdán azonban ismeretlen eredetű és összetételű vegyszer került a városligeti tó vizébe, ami kipusztította az összes halat - írták. Hozzátették, hogy néhány teknős túlélte a mérgezést, de egyelőre nem tudni, hogy milyen állapotban vannak - írta az MTI. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: