Ugrás a fő tartalomra

Remek családi programot ajánlunk a II. kerületben

Október 24-én vasárnap tökfaragó napot tart a Gyarmati Dezső Uszoda (1029 Budapest, Máriaremetei út 224.) parkolójában 10-től 17 óráig a II. Kerületi Önkormányzat és a II. Kerületi Sport és Szabadidősport Nonprofit Kft.

Az önkormányzat oldalán azt írták: akinek nincs eszköze, netán tök sem áll rendelkezésére, nem akadály.

Lesz mese-sátor is, ahol újrahasznos báb-előadást tekinthető meg a Figurina bábszínház előadásában.

Akit érdekelnek a kutyák, a Gyarmati Dezső Uszodánál kutyás segítőkkel találkozhat, akik nagyon sok érdekes dolgot mesélnek majd róluk. A saját kutyádat is magaddal hozhatod, és a bemutató után részt lehet venni egy kutyaügyességi versenyen.

Ha nem szeretnél tököt faragni, akkor chipses dobozokból készíthetsz magadnak újrahasznosított lámpásokat.

Megtudhatsz sok izgalmas dolgot a városban velünk együtt élő vadállatokról is a délutáni Állatijó bemutatón.

Vagy nemezelő technikával készítsed el gyapjú és víz segítségével lakásod őszi díszeit.

Az uszoda előtt aszfaltrajz-versenyen is részt lehet venni.

És ha ez sem lenne elég, akkor lesz még újrapapír origami, hulladékból hangszerkészítés, hangulatos gipsy jazz zene és mesefoglalkozás is.

A pontos programot itt található: https://www.facebook.com/events/179944690989689

Fotó: Shutterstock

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hőségriasztást rendelt el hétfőtől Müller Cecília

Hétfő nulla órától csütörtök éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos - tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pénteken az MTI-t. Harmadfokú hőségriasztást akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri a 27 Celsius-fokot. Az NNK és a katasztrófavédelem nyomatékosan kéri, hogy a nagy melegben mindenki ügyeljen a fokozott folyadékbevitelre, kerülje a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és a zsíros ételek fogyasztását. Senki ne tartózkodjon 11 és 15 óra között a tűző napon óvintézkedések nélkül; védje bőrét a leégés ellen megfelelő öltözködéssel, szellőző ruházattal és napvédő készítményekkel. Különösen figyeljenek erre a szabadtéren dolgozók és a szabadtéri rendezvények résztvevői - hangsúlyozták. A járművezetők fokozottan figyeljenek, vezessenek óvatosan, mert a nagy meleg könnyen dekoncentráltságot okoz. A vízparton tartózkodók

Maximum 50 liter tankolható hatósági áron a Mol töltőállomásain

A vásárlók kiszolgálásának biztosításával és a töltőállomások zavartalan működésével indokolja a Mol, hogy péntektől normál kútoszlopon a járművekbe hatósági áron maximum 50 litert lehet egyszerre tankolni az eddigi 100 liter helyett. A vállalat az MTI kérdésére közölte:  a limitet aszerint határozták meg, hogy mi az a mennyiség, ami a lakossági felhasználók számára elegendő. Felhívták a figyelmet arra is, ha a fogyasztó magyar forgalmi engedéllyel rendelkező autóba tankol, úgy hatósági árat fizet, amennyiben benzinkannába, akkor piaci árat kell fizetnie. A Mol ezért arra kéri a vásárlókat, ha gépjárművük benzintankja mellett külső kannába is tankolnak, azt a benzintankba történő tankolástól elkülönítve, a tankolás vételárának rendezése után tegyék meg. Ha a gépjármű üzemanyagtartályába, illetve a kannába történő tankolásra egyszerre, egy tranzakció keretében történik, úgy a tankolás teljes mennyiségére a töltőállomáson feltüntetett piaci árat kell fizetni. KÖVESSEN MINKET A FACEB

Folytatódik a bliccelők elleni harc: 9-es autóbuszon bevezetik az első ajtós felszállást

Szombattól hétvégente első ajtós felszállási rend lesz a Margit híd, budai hídfő és a Bogdáni út közötti, valamint a Szentkirályi utca és a Kőbánya alsó vasútállomás között közlekedő 9-es autóbuszon - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-t. A Kálvin tér és a Jászai Mari tér között azonban továbbra is minden ajtó használható fel- és leszállásra - közölték. Az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése, és jelentősen javulhat az utasok biztonságérzete is - ismertette a BKK. Akinek nincs jegye, a sofőrtől vásárolhat emelt áron - jelezték. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: