Ugrás a fő tartalomra

Sikeres volt az őszi veszélyeshulladék-gyűjtés Angyalföldön

Idén már második alkalommal szervezett az önkormányzat veszélyes-hulladék-gyűjtési akciót a tavaszi, lomtalanítással egybekötött alkalom után. Az összegyűjtött hulladék mennyisége meghaladta a 19 tonnát, így a tavaszival együtt idén 45,8 tonna veszélyes-hulladékot adott le a kerületi lakosság a szervezett akciók keretében - olvasható az önkormányzat oldalán.

Az akció során a kerület hét különböző pontján volt lehetőség a hulladékok leadására. Összesen 19.355 kilogramm hulladék gyűlt össze, ez a mennyiség a szokásos őszi akciók közül az eddigi legnagyobb, meghaladta a tavalyi 18,9 tonnát és csak a lomtalanítással egy időben lebonyolított tavaszi akció 26,5 tonnás eredménye múlta felül.

Az önkormányzat az idei évben összesen 8.720.077 forintot fordított a 45,8 tonna veszélyes, illetve újrahasznosítható hulladék ártalmatlaníttatására.

A 2021. évi őszi akcióban átvett hulladékok mennyisége típusonként:

 • Irodatechnikai hulladékok (toner, nyomtató patron) 340 kg
 • Fáradt olaj 620 kg
 • Oldószer, hígítók 340 kg
 • Veszélyes anyaggal szennyezett göngyölegek 720 kg
 • Hajtógázas sprayflakonok 290 kg
 • Növényvédő szerek 365 kg
 • Fénycsövek, izzók 60 kg
 • Festék maradék (oldószeres) 1.350 kg
 • Festék maradék (diszperziós) 4.400 kg
 • Gyógyszer hulladék 300 kg
 • Elektronikai hulladékok (képcsöves) 1.600 kg
 • Elektronikai hulladékok (egyéb) 7.200 kg
 • Elemek 160 kg
 • Mosószerek 510 kg
 • Sütőolaj 1.100 kg

Összesen: 19.355 kg

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy meghibásodott, klíma nélküli vonatban rekedtek az utasok a Keleti pályaudvaron

Azonnali belső vizsgálatot indított a MÁV, mert utasok rekedtek egy meghibásodott, klíma nélküli kocsiban csütörtök este a Keleti pályaudvaron. Az utasok a nagy hőség miatt ablakot törtek ki. A MÁV pénteken közölte: a Zürichbe és Münchenbe közlekedő Wiener Walzer - Kálmán Imre nemzetközi vonaton műszaki hiba és a rendkívüli hőség miatt meghibásodott az energiaellátó berendezés, ezért nem volt áram az egyik kocsiban. A személykocsi helyett az utasok komfortja és biztonsága érdekében a MÁV-START egy tartalék kocsit állított volna be. A kocsik rendezéséhez, a meghibásodott kocsi kihúzásához szükséges tolatási műveletet viszont úgy kezdték meg, hogy utasok maradtak a kocsiban. A klíma hiánya miatt a tárolóvágányon álló kocsiban felmelegedett a levegő, ezért az utasok a személykocsi ablakát betörték, vésznyitóval az ajtókat kinyitották. A kitört ablak miatt rendőrségi helyszínelésre volt szükség, és a vonat csak hajnalban tudott elindulni. Az eset részletes kivizsgálása azonnal megkezdődött

Baleset történt a Ferihegyi reptérre vezető úton

Lezárták az érintett útszakaszt a karambol miatt. Egy kisbusz és egy személyautó ütközött össze a XVIII. kerületben, a Ferihegyi reptérre vezető úton, a Csaba utca közelében. A fővárosi hivatásos tűzoltók a társhatóságokat kérték a helyszínre, ahol lezárták az érintett útszakaszt a baleset miatt. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Változik a 4-es és a 6-os villamos közlekedése a következő két hétvégén

Karbantartás miatt változik a 4-es és a 6-os villamos közlekedése a következő két hétvégén - közölte a Budapesti Közlekedési Központ az MTI-vel. A közlemény szerint pénteken 17.30-tól hétfő hajnalig és július 9-10-én, szombat-vasárnap a 4-es és a 6-os villamos két szakaszon jár: a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között, valamint 4-6-os jelzéssel a Széll Kálmán tér és az Oktogon között. A Boráros tér és a Nyugati pályaudvar között a 4-6-os pótlóbusszal lehet utazni, amelyre a Mester utca/Ferenc körút megállónál és a Nyugati pályaudvarnál lehet átszállni. Éjszakánként a 6-os villamos teljes vonalán pótlóbusz jár majd. A villamosok közlekedése a vágányok Blaha Lujza téri karbantartása miatt változik - írták. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: