Ugrás a fő tartalomra

Változik az 50-es villamos közlekedése

Az 50-es villamosvonal korszerűsítési munkái hétfőtől a kispesti szakaszon folytatódnak, október 11-től, hétfőtől október 30-ig, szombatig a villamos csak a pestszentlőrinci szakaszon, Villanytelep és a Béke tér között jár, a Határ út és a Lajosmizsei sorompó között pótlóbusszal lehet utazni. Ezt megelőzően most hétvégén, október 9-én és 10-én, szombaton és vasárnap az 50-es villamos helyett a teljes vonalon pótlóbusz jár. Hétfőtől az Üllői út egyes szakaszain a pótlóbuszok haladását buszsávok segítik, egyes helyszíneken pedig korlátozzák a közúti forgalmat - olvasható a BKK oldalán.

Ahogy azt a korábbi közleményünkben már írták, korszerűsítik az 50-es villamos vonalát, felújítanak több közúti átjárót, négy megállóhelyen hét peront építenek át akadálymentesre, továbbá infrastrukturális fejlesztéseket is elvégeznek. A felújítási munkák egyes szakaszaiban az 50-es villamos helyett pótlóbusz viszi az utasokat.

Ezen a hétvégén, október 9-én és 10-én a teljes vonalon szünetel a villamosforgalom, helyette az 50-es pótlóbusz közlekedik.

Október 11-től, hétfőtől október 30-ig, szombatig az 50-es villamos Villanytelep és Pestszentlőrinc, Béke tér között közlekedik. A Határ út M és a Lajosmizsei sorompó között a villamos helyett az 50-es pótlóbusz jár.

A villamospótlás ideje alatt várható nehezebb közlekedési körülményekre tekintettel a BKK továbbra is kéri a környéken közlekedők türelmét.

Az M3-as metró elérésére átszállásmentes alternatív utazási lehetőséget biztosít a Szarvas csárda tér térségéből a 182-es, a 182A, a 184-es, a 193E, a 282E és a 284E autóbusz, a Margó Tivadar utca térségéből pedig a 136E autóbusz.

Az Üllői út XIX. kerületi szakaszán több helyen az ideiglenes peronok kiépítése miatt október 9-től, szombattól október 30-ig, szombatig 30 kilométer per órás sebességkorlátozásra és sávelhúzásra kell számítani, valamint egyes szakaszokon csökken a sávszélesség.

Az Üllői út és a Szabó Ervin utca csomópontjában, illetve a Lőrinci piac felőli oldalon is útszűkület, esetenként pedig sávlezárás mellett dolgoznak majd.

A belváros felé az Üllői útról nem lehet a Nagysándor József utcába balra kanyarodni.

Az Üllői út helyett alternatív eljutási lehetőséget jelent a Ferihegyi repülőtérre vezető út, vagy az Ady Endre út használata.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hőségriasztást rendelt el hétfőtől Müller Cecília

Hétfő nulla órától csütörtök éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos - tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pénteken az MTI-t. Harmadfokú hőségriasztást akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri a 27 Celsius-fokot. Az NNK és a katasztrófavédelem nyomatékosan kéri, hogy a nagy melegben mindenki ügyeljen a fokozott folyadékbevitelre, kerülje a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és a zsíros ételek fogyasztását. Senki ne tartózkodjon 11 és 15 óra között a tűző napon óvintézkedések nélkül; védje bőrét a leégés ellen megfelelő öltözködéssel, szellőző ruházattal és napvédő készítményekkel. Különösen figyeljenek erre a szabadtéren dolgozók és a szabadtéri rendezvények résztvevői - hangsúlyozták. A járművezetők fokozottan figyeljenek, vezessenek óvatosan, mert a nagy meleg könnyen dekoncentráltságot okoz. A vízparton tartózkodók

Maximum 50 liter tankolható hatósági áron a Mol töltőállomásain

A vásárlók kiszolgálásának biztosításával és a töltőállomások zavartalan működésével indokolja a Mol, hogy péntektől normál kútoszlopon a járművekbe hatósági áron maximum 50 litert lehet egyszerre tankolni az eddigi 100 liter helyett. A vállalat az MTI kérdésére közölte:  a limitet aszerint határozták meg, hogy mi az a mennyiség, ami a lakossági felhasználók számára elegendő. Felhívták a figyelmet arra is, ha a fogyasztó magyar forgalmi engedéllyel rendelkező autóba tankol, úgy hatósági árat fizet, amennyiben benzinkannába, akkor piaci árat kell fizetnie. A Mol ezért arra kéri a vásárlókat, ha gépjárművük benzintankja mellett külső kannába is tankolnak, azt a benzintankba történő tankolástól elkülönítve, a tankolás vételárának rendezése után tegyék meg. Ha a gépjármű üzemanyagtartályába, illetve a kannába történő tankolásra egyszerre, egy tranzakció keretében történik, úgy a tankolás teljes mennyiségére a töltőállomáson feltüntetett piaci árat kell fizetni. KÖVESSEN MINKET A FACEB

Folytatódik a bliccelők elleni harc: 9-es autóbuszon bevezetik az első ajtós felszállást

Szombattól hétvégente első ajtós felszállási rend lesz a Margit híd, budai hídfő és a Bogdáni út közötti, valamint a Szentkirályi utca és a Kőbánya alsó vasútállomás között közlekedő 9-es autóbuszon - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-t. A Kálvin tér és a Jászai Mari tér között azonban továbbra is minden ajtó használható fel- és leszállásra - közölték. Az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése, és jelentősen javulhat az utasok biztonságérzete is - ismertette a BKK. Akinek nincs jegye, a sofőrtől vásárolhat emelt áron - jelezték. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: