Ugrás a fő tartalomra

Változik az 50-es villamos közlekedése

Az 50-es villamosvonal korszerűsítési munkái hétfőtől a kispesti szakaszon folytatódnak, október 11-től, hétfőtől október 30-ig, szombatig a villamos csak a pestszentlőrinci szakaszon, Villanytelep és a Béke tér között jár, a Határ út és a Lajosmizsei sorompó között pótlóbusszal lehet utazni. Ezt megelőzően most hétvégén, október 9-én és 10-én, szombaton és vasárnap az 50-es villamos helyett a teljes vonalon pótlóbusz jár. Hétfőtől az Üllői út egyes szakaszain a pótlóbuszok haladását buszsávok segítik, egyes helyszíneken pedig korlátozzák a közúti forgalmat - olvasható a BKK oldalán.

Ahogy azt a korábbi közleményünkben már írták, korszerűsítik az 50-es villamos vonalát, felújítanak több közúti átjárót, négy megállóhelyen hét peront építenek át akadálymentesre, továbbá infrastrukturális fejlesztéseket is elvégeznek. A felújítási munkák egyes szakaszaiban az 50-es villamos helyett pótlóbusz viszi az utasokat.

Ezen a hétvégén, október 9-én és 10-én a teljes vonalon szünetel a villamosforgalom, helyette az 50-es pótlóbusz közlekedik.

Október 11-től, hétfőtől október 30-ig, szombatig az 50-es villamos Villanytelep és Pestszentlőrinc, Béke tér között közlekedik. A Határ út M és a Lajosmizsei sorompó között a villamos helyett az 50-es pótlóbusz jár.

A villamospótlás ideje alatt várható nehezebb közlekedési körülményekre tekintettel a BKK továbbra is kéri a környéken közlekedők türelmét.

Az M3-as metró elérésére átszállásmentes alternatív utazási lehetőséget biztosít a Szarvas csárda tér térségéből a 182-es, a 182A, a 184-es, a 193E, a 282E és a 284E autóbusz, a Margó Tivadar utca térségéből pedig a 136E autóbusz.

Az Üllői út XIX. kerületi szakaszán több helyen az ideiglenes peronok kiépítése miatt október 9-től, szombattól október 30-ig, szombatig 30 kilométer per órás sebességkorlátozásra és sávelhúzásra kell számítani, valamint egyes szakaszokon csökken a sávszélesség.

Az Üllői út és a Szabó Ervin utca csomópontjában, illetve a Lőrinci piac felőli oldalon is útszűkület, esetenként pedig sávlezárás mellett dolgoznak majd.

A belváros felé az Üllői útról nem lehet a Nagysándor József utcába balra kanyarodni.

Az Üllői út helyett alternatív eljutási lehetőséget jelent a Ferihegyi repülőtérre vezető út, vagy az Ady Endre út használata.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az Aldi munkavállalókat keres a fővárosban és környékén

Bolti eladókat keres az Aldi, amely a fővárosban és Pest megyében mintegy 100 betölthető álláshellyel rendelkezik, ezért február 10-én Budapesten toborzó napot tart - közölte az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. pénteken az MTI-vel. Előzetes regisztráció nélkül bármely álláskereső részt vehet a jövő csütörtöki toborzó rendezvényen, ahol 10-18 óra között várják az érdeklődőket Budapesten, az Erzsébet téri Akvárium Klubban. A résztvevők személyesen találkozhatnak az Aldi áruházvezetőivel és HR munkatársaival a toborzó napon. A nyitott pozíciók iránt érdeklődőknek elég egy aktuális papíralapú önéletrajzzal érkezniük a rendezvényre, ahol a feladatkörökről, juttatásokról szóló tájékoztatás után a helyszínen sor kerülhet egy személyes interjúra, a cég pedig akár a helyszínen ajánlatot is tesz. Hozzátették, a fővárosban az Aldi bolti eladóinak kezdőbére heti 40 órás munkavégzésnél bruttó 377 100 forint, a pozícióban elérhető legmagasabb bér pedig bruttó 474 900 forint.   Az MTI érdeklődésére k

Többszörösére nő a határon túli oktatási-nevelési támogatás

Többszörösére emeli a magyar kormány a határon túli oktatási-nevelési támogatást - jelentette be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) pénteki budapesti ülése utáni sajtótájékoztatón. A tanácskozás zárónyilatkozatát minden jelenlévő aláírta. Elmondta: jelenleg 22 ezer 400 forint a támogatás összege, gyermekenként és tanévenként. A megemelt juttatást a kárpátaljai magyarok már mostantól, a többi nemzetrész a következő tanévtől kaphatja meg. Jelenleg összesen 225 ezren részesülnek a támogatásban. A miniszterelnök-helyettes kijelentette: a Kárpátaljának járó támogatásokat semmilyen körülmények között nem csökkentik, sőt emelik, ők vannak a legnehezebb helyzetben. "Háború ide, energiaválság oda", vannak területek, amelyeknek erős jelzést kell küldeni, hogy a nemzeti célokból nem engednek - húzta alá. Kitért arra, hogy a szociális támogatásokat például sok esetben személyesen juttatják el az intézményes keretek mellett. Ezért minden olyan magyar

A fideszes képviselők nem ítélték el Oroszországot az Európai Parlamentben

Jelentős többséggel, 494 igen, 58 nem és 44 tartózkodó szavazat mellett elfogadta az Európai Parlament azt az állásfoglalást, amely a Vlagyimir Putyin rezsimje által ukrán civilek ellen elkövetett bűntettek miatt a terrorizmust támogató állammá nyilvánította Oroszországot, számolt be Facebook-oldalán Ujhelyi István európai parlamenti képviselő. Mint írja: az EP állásfoglalása egyértelművé teszi, hogy az orosz agresszor által az ukrán lakosság és polgári infrastruktúra ellen elkövetett szándékos támadások kimerítik a háborús bűncselekmények fogalmát és azok terrorcselekménynek minősülnek.  "A Fidesz EP-képviselői azonban nyilvánvalóan a magyar kormány utasításait követve sunyi módon nem nyomtak gombot a szavazáskor, vagyis bár bent ültek a plenáris teremben, mégsem foglaltak állást az ügyben" – számolt be Ujhelyi István, aki szerint ezzel egyértelművé tették, hogy hogyan viszonyulnak a háborús agresszor rezsimjéhez és hogyan a közös európai értékekhez. „Fájdalmas és szégyente