Ugrás a fő tartalomra

Változik az 50-es villamos közlekedése

Az 50-es villamosvonal korszerűsítési munkái hétfőtől a kispesti szakaszon folytatódnak, október 11-től, hétfőtől október 30-ig, szombatig a villamos csak a pestszentlőrinci szakaszon, Villanytelep és a Béke tér között jár, a Határ út és a Lajosmizsei sorompó között pótlóbusszal lehet utazni. Ezt megelőzően most hétvégén, október 9-én és 10-én, szombaton és vasárnap az 50-es villamos helyett a teljes vonalon pótlóbusz jár. Hétfőtől az Üllői út egyes szakaszain a pótlóbuszok haladását buszsávok segítik, egyes helyszíneken pedig korlátozzák a közúti forgalmat - olvasható a BKK oldalán.

Ahogy azt a korábbi közleményünkben már írták, korszerűsítik az 50-es villamos vonalát, felújítanak több közúti átjárót, négy megállóhelyen hét peront építenek át akadálymentesre, továbbá infrastrukturális fejlesztéseket is elvégeznek. A felújítási munkák egyes szakaszaiban az 50-es villamos helyett pótlóbusz viszi az utasokat.

Ezen a hétvégén, október 9-én és 10-én a teljes vonalon szünetel a villamosforgalom, helyette az 50-es pótlóbusz közlekedik.

Október 11-től, hétfőtől október 30-ig, szombatig az 50-es villamos Villanytelep és Pestszentlőrinc, Béke tér között közlekedik. A Határ út M és a Lajosmizsei sorompó között a villamos helyett az 50-es pótlóbusz jár.

A villamospótlás ideje alatt várható nehezebb közlekedési körülményekre tekintettel a BKK továbbra is kéri a környéken közlekedők türelmét.

Az M3-as metró elérésére átszállásmentes alternatív utazási lehetőséget biztosít a Szarvas csárda tér térségéből a 182-es, a 182A, a 184-es, a 193E, a 282E és a 284E autóbusz, a Margó Tivadar utca térségéből pedig a 136E autóbusz.

Az Üllői út XIX. kerületi szakaszán több helyen az ideiglenes peronok kiépítése miatt október 9-től, szombattól október 30-ig, szombatig 30 kilométer per órás sebességkorlátozásra és sávelhúzásra kell számítani, valamint egyes szakaszokon csökken a sávszélesség.

Az Üllői út és a Szabó Ervin utca csomópontjában, illetve a Lőrinci piac felőli oldalon is útszűkület, esetenként pedig sávlezárás mellett dolgoznak majd.

A belváros felé az Üllői útról nem lehet a Nagysándor József utcába balra kanyarodni.

Az Üllői út helyett alternatív eljutási lehetőséget jelent a Ferihegyi repülőtérre vezető út, vagy az Ady Endre út használata.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera Budapesten

A Bp-i Autósok Közössége egyik olvasójától kapta azt a felvételt, amit egy kamera rögzített a 3. kerületben, a Bécsi út – Szépvölgyi út kereszteződésében. A videón jól látszik, hogy a gyalogosokra vonatkozó lámpa piros jelzést mutat, a keresztező forgalom pedig zöld jelzést kap. A villamos is szabad utat kap, de a később elgázolt gyalogos még átmegy előtte. Amikor az úttestre ér, egy fehér autó elgázolja, melynek következtében több métert repül a szerencsétlenül járt “A helyszínre riasztott mentőegység egy középkorú férfit súlyos sérülésekkel szállított kórházba.” – tudták meg. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

"Ukrajna ma Orbán Viktor rendszere ellen is harcol" - Szolidaritási tüntetést tartottak a szabad Ukrajnáért Budapesten

Legyen végre vége! címmel a szabad és független Ukrajnáért, a magyar kormány "hintapolitikája" ellen tartottak civil szolidaritási tüntetést szombaton Budapesten. Az Egymillióan a szabad Ukrajnáért civil szervezet által meghirdetett demonstrációt az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, a Szabad sajtó útján tartották meg, Volodimir Zelenszkij ukrán államfő felhívására - írta az MTI. Juhász Péter, a demonstráció egyik főszervezője hangsúlyozta: miközben a civilek szolidárisak a menekülőkkel és mindent megtettek értük, Orbán Viktor miniszterelnök és a magyar kormány semmit nem tett. Vagyis a civilek Magyarország szíve, "Orbán viszont nem Magyarország szíve, hanem Magyarország enyves keze és ez az enyves kéz már véres is" - fogalmazott a szónok. Hozzátette: "ezt nem hagyhatjuk, mert a világ azt fogja hinni, hogy mi is ugyanolyanok vagyunk, mint Orbán Viktor". Juhász Péter kevesellte és szégyennek nevezte a tüntetésen résztvevők számát. "Nagyon köszönöm, hogy pr

Kipusztult az összes hal a Városligeti-tóban

Mérgezés történt a városligeti tóban, amely - mivel néhány nappal ezelőtt ide telepítették át a margitszigeti japánkert halait is - két tó halállományát pusztította ki szerdán. Egyelőre nem tudni, pontosan hogyan és milyen méreg került a vízbe - írta az Euronews. A margitszigeti tavak és az azokat összekötő patak megtisztítása ezekben a hetekben zajlott, és a kertészeknek az egyik legnagyobb kihívás a halak megmentése volt. Mivel a margitszigeti japánkert tórendszerét le kellett engedni a tisztítás idejére, áttelepítették a halakat a városligeti tóba. Szerdán azonban ismeretlen eredetű és összetételű vegyszer került a városligeti tó vizébe, ami kipusztította az összes halat - írták. Hozzátették, hogy néhány teknős túlélte a mérgezést, de egyelőre nem tudni, hogy milyen állapotban vannak - írta az MTI. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: