Ugrás a fő tartalomra

Videón a Keleti pályaudvarnál történt késelés

Egy 31 éves férfi a Keleti pályaudvar előtti téren, közvetlen előzmény, illetve előzetes szóváltás nélkül késelt meg egy másik férfit, akivel röviddel a támadás előtt találkozott.

A vádirat szerint a 31 éves vádlott a Baross téri aluljáró közelében italozott és beszélgetett a barátnőjével, és két ismerősével. Időközben összeszólalkoztak két ismeretlen nővel, ami tettlegességig fajult, ennek során a vádlott barátnőjének megsérült a lába - olvasható a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményében.

A vádlott barátnője, utána pedig a vádlott és annak egy ismerőse is átsétált a Keleti pályaudvar főbejárata előtti térre, az aluljáróba vezető lépcsősor betonkorlátjához, ahol a nő sírt. Éppen ekkor sétált el arra az ügy sértettje egy ismerősével, és mivel meghallották a nő sírását, ezért odamentek hozzájuk. A sértett megkérdezte, hogy mi történt, majd beszélgettek.

Kis idő múlva azonban már csak hárman maradtak a betonkorlátnál, az elkövető, a sértett, és a vádlott ismerőse. A férfi elővett a zsebéből egy kést, és azzal bármiféle közvetlen előzmény, vagy előzetes szóváltás nélkül, egy hirtelen mozdulattal megszúrta a sértettet a hasán. A vádlott a szúrást követően elmenekült a helyszínről. A sértetthez az ismerőse szaladt oda, hogy segítsen neki, és amikor látta a szúrt sérülését, a vádlott után futott, hogy visszatartsa őt, azonban nem érte utol. A mentőket a sértett értesítette.

A sértett a hasüreget nem érintő, szúrt-metszett sérülését szenvedett. A támadás - annak eszközére, módjára, a támadott testtájékre figyelemmel - alkalmas volt a bekövetkezettnél jóval súlyosabb, életveszélyes sérülés okozására is, annak elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető.

A Fővárosi Főügyészség a büntetett előéletű férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérletével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetést indítványoz a vádiratban. A főügyészség emellett indítványt tett a férfival szemben más, de a jelenlegihez hasonló ügyben, korábban kiszabott 2 év felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtásának az elrendelésére is.

A videón az látható,  hogy a vádlott egy ismerősével és a sértettel beszélget, majd egy hirtelen mozdulattal megszúrja a sértettet, ezután pedig ő is, és az ismerőse is elszalad. A sértetthez odamegy az ismerőse, és amikor látja a sértett sérülését, a vádlott után fut.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Folytatódik a bliccelők elleni harc: 9-es autóbuszon bevezetik az első ajtós felszállást

Szombattól hétvégente első ajtós felszállási rend lesz a Margit híd, budai hídfő és a Bogdáni út közötti, valamint a Szentkirályi utca és a Kőbánya alsó vasútállomás között közlekedő 9-es autóbuszon - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-t. A Kálvin tér és a Jászai Mari tér között azonban továbbra is minden ajtó használható fel- és leszállásra - közölték. Az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése, és jelentősen javulhat az utasok biztonságérzete is - ismertette a BKK. Akinek nincs jegye, a sofőrtől vásárolhat emelt áron - jelezték. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Hőségriasztást rendelt el hétfőtől Müller Cecília

Hétfő nulla órától csütörtök éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos - tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pénteken az MTI-t. Harmadfokú hőségriasztást akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri a 27 Celsius-fokot. Az NNK és a katasztrófavédelem nyomatékosan kéri, hogy a nagy melegben mindenki ügyeljen a fokozott folyadékbevitelre, kerülje a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és a zsíros ételek fogyasztását. Senki ne tartózkodjon 11 és 15 óra között a tűző napon óvintézkedések nélkül; védje bőrét a leégés ellen megfelelő öltözködéssel, szellőző ruházattal és napvédő készítményekkel. Különösen figyeljenek erre a szabadtéren dolgozók és a szabadtéri rendezvények résztvevői - hangsúlyozták. A járművezetők fokozottan figyeljenek, vezessenek óvatosan, mert a nagy meleg könnyen dekoncentráltságot okoz. A vízparton tartózkodók

Nagy változások a 3-as metró vonalán

Mától a 3-as metró augusztus közepéig csak az északi szakaszon, vagyis Újpest-központ és Göncz Árpád városközpont között jár. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábbi közleményében azt írta: Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között akadálymentes, légkondicionált pótlóbuszokkal lehet utazni, amelyek rendkívül sűrűn, csúcsidőszakban egy percnél is gyakrabban indulnak. Mivel a Dél-Pestig meghosszabbított útvonalon közlekedő metrópótló buszok megállnak a Nagyvárad téren is, az M30-as járat az említett időszakban nem közlekedik - tették hozzá. Szintén szombattól augusztus közepéig az 1-es földalatti Deák Ferenc téri átjáróját is felújítják, ezért a földalatti állomása csak az Erzsébet térről közelíthető meg. Az autósoknak érdemes tudni, hogy a pótlóbuszok gördülékeny közlekedése érdekében - az eddig kijelöltek mellett - az Üllői úton a Nagyvárad tér és a Határ út közötti szakaszon visszaállítják a korábbi autóbuszsávokat, ezért megváltozik a forgalmi rend - írták. A déli sz