Ugrás a fő tartalomra

Videón a Keleti pályaudvarnál történt késelés

Egy 31 éves férfi a Keleti pályaudvar előtti téren, közvetlen előzmény, illetve előzetes szóváltás nélkül késelt meg egy másik férfit, akivel röviddel a támadás előtt találkozott.

A vádirat szerint a 31 éves vádlott a Baross téri aluljáró közelében italozott és beszélgetett a barátnőjével, és két ismerősével. Időközben összeszólalkoztak két ismeretlen nővel, ami tettlegességig fajult, ennek során a vádlott barátnőjének megsérült a lába - olvasható a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményében.

A vádlott barátnője, utána pedig a vádlott és annak egy ismerőse is átsétált a Keleti pályaudvar főbejárata előtti térre, az aluljáróba vezető lépcsősor betonkorlátjához, ahol a nő sírt. Éppen ekkor sétált el arra az ügy sértettje egy ismerősével, és mivel meghallották a nő sírását, ezért odamentek hozzájuk. A sértett megkérdezte, hogy mi történt, majd beszélgettek.

Kis idő múlva azonban már csak hárman maradtak a betonkorlátnál, az elkövető, a sértett, és a vádlott ismerőse. A férfi elővett a zsebéből egy kést, és azzal bármiféle közvetlen előzmény, vagy előzetes szóváltás nélkül, egy hirtelen mozdulattal megszúrta a sértettet a hasán. A vádlott a szúrást követően elmenekült a helyszínről. A sértetthez az ismerőse szaladt oda, hogy segítsen neki, és amikor látta a szúrt sérülését, a vádlott után futott, hogy visszatartsa őt, azonban nem érte utol. A mentőket a sértett értesítette.

A sértett a hasüreget nem érintő, szúrt-metszett sérülését szenvedett. A támadás - annak eszközére, módjára, a támadott testtájékre figyelemmel - alkalmas volt a bekövetkezettnél jóval súlyosabb, életveszélyes sérülés okozására is, annak elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető.

A Fővárosi Főügyészség a büntetett előéletű férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérletével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetést indítványoz a vádiratban. A főügyészség emellett indítványt tett a férfival szemben más, de a jelenlegihez hasonló ügyben, korábban kiszabott 2 év felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtásának az elrendelésére is.

A videón az látható,  hogy a vádlott egy ismerősével és a sértettel beszélget, majd egy hirtelen mozdulattal megszúrja a sértettet, ezután pedig ő is, és az ismerőse is elszalad. A sértetthez odamegy az ismerőse, és amikor látja a sértett sérülését, a vádlott után fut.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Orbán: ha egy nő vállalja, hogy 25 és 30 éves kora között vállal gyereket, akkor 30 éves koráig nem kell majd szja-t fizetnie

Fotó: MTI/Máthé Zoltán A hosszútávú gázszerződésről, a kormány családpolitikájáról és a kormányzati intézkedések zöld szempontjairól is szó volt hétfőn az Országgyűlésben az azonnali kérdések és válaszok órájában. Orbán Viktor miniszterelnök a tervezett családpolitikai intézkedések között említette: ha egy nő vállalja, hogy 25 és 30 éves kora között vállal gyereket, akkor 30 éves koráig nem kell majd szja-t fizetnie - írta az MTI. Dúró Dóra (Mi Hazánk) kevésnek és nem elég hatékonynak tartotta a kormány családpolitikai intézkedéseit. Szerinte a gyermekvállalás helyett ma az sokkal jobban foglalkoztatja a családokat, hogy ki tudják-e fizetni a rezsit, lesz-e tanár az iskolákban és hogyan oldják meg, ha ismét online oktatás lesz. Kitért arra, hogy a multinacionális kereskedelmi láncok és az autógyárak annyi pénzt visznek ki az országból, amennyit a kormány a rezsivédelmi alapra fordít. Sürgette a lakhatási problémák megoldását, a gyermekek után járó családi adókedvezmény inflációkövetővé

610 ezer forinttal tartozott, elvette a nyugdíjas férfi házát a végrehajtó

Az egyedül élő, beteg férfi 40 millió forintot érő családi házát 15 millió forintért adta el egy budapesti végrehajtó cég. Az ongai Németh Károly 610.000 forintos alaptartozása az elmúlt tíz évben a kamatok miatt a tízszeresére nőtt. A férfi fizetne, a nyugdíjából levonhatnák a részleteket, de a bíróság már nem reagált a kérvényeire, a végrehajtás elhalasztására, jogerőre emelkedett az eljárás - írja a Blikk értesüléseire hivatkozva az ATV . Az új tulajdonos , a Budapesti Ingatlanforgalmi Kft. 15 millió forintot fizetett az ingatlanért. "Elismerem a tartozásom, fizetni akarok, mégis utcára tettek. Próbáltam kérvényezni, hogy kaphassak egy kis időt, de senki nem segített. Onga polgármestere elhajtott, mondván, nem az ő hatásköre, a bíróságra személyesen mentem be egy halasztási kérelemmel, majd a végrehajtótól tudtam meg, hogy elutasították, mert én hivatalos választ nem kaptam" - mondta a lapnak a férfi. Kádár Petra Pálma végrehajtó elmondta, a rendőröknek nem akadt dolguk, N

Gyurcsány nem érti, mire gondoltak a választók, amikor Márki-Zay Péter mellett döntöttek az előválasztáson

A Demokratikus Koalíciónak nem volt megkülönböztetett felelőssége a választási vereségben, mondta el Gyurcsány Ferenc a Partizánnak adott élő interjújában. Gyurcsány azt mondta, őket a miniszterelnök-jelölt arra kérte, hogy ne csináljanak semmit, amit ő teljesített, és a kérést sem bánta - írta a 24.hu. Ahogy azt sem bánta, hogy nem állt ki Márki-Zay Péter mögé a választás éjszakáján. Szerinte történelmi tévedés volt, amit a választás előtt csináltak, és az, amit Márki-Zay Péter, akit Gyurcsány egyszer sem nevez a nevén, csak jelöltnek, kollégának, polgármester úrnak hívja, nagyon messze van attól, amiben ő hisz. "A kollega úr azt kérte, hogy ne legyek jelen. Akkor miért lennék pont akkor jelen, amikor történelmi vereséget szenvedett ő, nem mi, hanem ő." – mondta. Gyurcsány arról is beszélt, hogy ő nem érti, mire gondoltak a választók, amikor Márki-Zay Péter mellett döntöttek az előválasztáson. A DK elnöke szerint alapvetően inkább ártott az előválasztás, mert ez vezetett el