Ugrás a fő tartalomra

Videón a Keleti pályaudvarnál történt késelés

Egy 31 éves férfi a Keleti pályaudvar előtti téren, közvetlen előzmény, illetve előzetes szóváltás nélkül késelt meg egy másik férfit, akivel röviddel a támadás előtt találkozott.

A vádirat szerint a 31 éves vádlott a Baross téri aluljáró közelében italozott és beszélgetett a barátnőjével, és két ismerősével. Időközben összeszólalkoztak két ismeretlen nővel, ami tettlegességig fajult, ennek során a vádlott barátnőjének megsérült a lába - olvasható a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményében.

A vádlott barátnője, utána pedig a vádlott és annak egy ismerőse is átsétált a Keleti pályaudvar főbejárata előtti térre, az aluljáróba vezető lépcsősor betonkorlátjához, ahol a nő sírt. Éppen ekkor sétált el arra az ügy sértettje egy ismerősével, és mivel meghallották a nő sírását, ezért odamentek hozzájuk. A sértett megkérdezte, hogy mi történt, majd beszélgettek.

Kis idő múlva azonban már csak hárman maradtak a betonkorlátnál, az elkövető, a sértett, és a vádlott ismerőse. A férfi elővett a zsebéből egy kést, és azzal bármiféle közvetlen előzmény, vagy előzetes szóváltás nélkül, egy hirtelen mozdulattal megszúrta a sértettet a hasán. A vádlott a szúrást követően elmenekült a helyszínről. A sértetthez az ismerőse szaladt oda, hogy segítsen neki, és amikor látta a szúrt sérülését, a vádlott után futott, hogy visszatartsa őt, azonban nem érte utol. A mentőket a sértett értesítette.

A sértett a hasüreget nem érintő, szúrt-metszett sérülését szenvedett. A támadás - annak eszközére, módjára, a támadott testtájékre figyelemmel - alkalmas volt a bekövetkezettnél jóval súlyosabb, életveszélyes sérülés okozására is, annak elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető.

A Fővárosi Főügyészség a büntetett előéletű férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérletével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetést indítványoz a vádiratban. A főügyészség emellett indítványt tett a férfival szemben más, de a jelenlegihez hasonló ügyben, korábban kiszabott 2 év felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtásának az elrendelésére is.

A videón az látható,  hogy a vádlott egy ismerősével és a sértettel beszélget, majd egy hirtelen mozdulattal megszúrja a sértettet, ezután pedig ő is, és az ismerőse is elszalad. A sértetthez odamegy az ismerőse, és amikor látja a sértett sérülését, a vádlott után fut.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: