Ugrás a fő tartalomra

Folytatódik a bliccelők elleni harc: újabb járatokon vezetik be az első ajtós felszállást

Folytatódik az első ajtós felszállási rendű járatok bővítése: november 13-tól, szombattól hétvégenként csak az első ajtón lehet felszállni a 136E és a 276E buszokra. Akinek nincs érvényes jegye az a járművezetőtől tud vásárolni - olvasható a BKK közleményében.

A korábbi időszakok tapasztalatait kiértékelve a Kőbánya-Kispest és a Havanna utcai lakótelep között közlekedő 136E buszon, valamint az Örs vezér terét Rákoscsaba-Újteleppel összekötő 276E járaton vezeti be az első ajtós felszállási rendet november 13-tól, szombattól a BKK. Az intézkedés csak a hétvégi időszakra vonatkozik, munkanapokon továbbra is minden ajtót lehet felszállásra használni a két járaton.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jelentősen javulhat az utasok biztonságérzete, illetve az intézkedésnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése is, hiszen a járművezetők már az utazás megkezdése előtt tudják ellenőrizni a jegyeket és a bérleteket. Akinek szüksége van rá, a járművön is meg tudja vásárolni a jegyét. A BKK továbbra is azt tanácsolja ügyfeleinek, hogy jegyüket vagy bérletüket az utazás megkezdése előtt, a város számos pontján elérhető automatákból, pénztárakban, ügyfélközpontokban, viszonteladói partnereitől vagy mobiltelefonon szerezzék be.

Az elmúlt időszakban Budapest több kerületében, számos járaton vezették be hétvégékre az első ajtós felszállási rendet, míg a csepeli buszokra és az újpesti 220-as buszra hétköznap is csak járművezetői ellenőrzés után lehet felszállni. Az általános tapasztalatok szerint a bevezetés utáni napokban az ügyfelek megszokják az új felszállási rendet, így a felszállásra időben felkészülnek és az érintett járatok forgalma alapvetően zökkenőmentessé válik.

Korábban írtuk:

Fotó: bkk.hu

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: