Ugrás a fő tartalomra

Jövőre indulhat a józsefvárosi Somogyi Béla utca korszerűsítése

Megújul és biztonságosabb lesz a VIII. kerületi Somogyi Béla utca. A korszerűsítés a Blaha Lujza tér felújításához kapcsolódik, és előreláthatólag 2022-ben kezdődik. A Fővárosi Önkormányzat projektjéhez szükséges forrást a Józsefvárosi Önkormányzat biztosítja - olasható a BKK közleményében.

Budapest, 2021. november 25. – Megújul és biztonságosabb lesz a VIII. kerületi Somogyi Béla utca. A korszerűsítés a Blaha Lujza tér felújításához kapcsolódik, és előreláthatólag 2022-ben kezdődik. A Fővárosi Önkormányzat projektjéhez szükséges forrást a Józsefvárosi Önkormányzat biztosítja.

Az útfelújításnak köszönhetően:

  • egyirányú lesz a forgalom a Stáhly utca felé;
  • biztonságosabbá teszik az iskola előtti útszakaszt;
  • a parkolókat újraosztják;
  • újabb fákat ültetnek;
  • szélesebb járdák épülnek;
  • megújul a burkolat és
  • korszerűsítik a közvilágítást.

A Somogyi Béla utca felújítása opcióként kapcsolódik a Blaha Lujza tér rekonstrukciójához, a munkák annak köszönhetően kezdődhetnek el, hogy a Józsefvárosi Önkormányzat biztosítja a szükséges forrást. A Fővárosi Önkormányzat megbízásából a Budapesti Közlekedési Központ bonyolítja le a felújítást. A felek erről november 24-én, szerdán kötöttek megállapodást. A felújítás megvalósítása összesen – tartalékkerettel együtt – várhatóan bruttó 220 millió forintba kerül.

A Somogyi Béla utca átépítése opciós tételként szerepelt a Blaha Lujza tér tenderében, ez azt jelenti, hogy a forrás rendelkezésre állása esetén, városvezetőségi döntés után hívhatta le a BKK. Az elkészült terveket az érdeklődők lakossági fórum keretében ismerhetik meg. A kivitelezés várhatóan 2022-ben kezdődhet, és még abban az évben, a tér felújításával együtt befejeződhet.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: