Ugrás a fő tartalomra

"Leleplező" videót tett közzé Karácsony Gergelyről az Origo

Az Origo című internetes lapnak küldött olvasói videó alapján Karácsony Gergely főpolgármester a buszsávot használja.

A lapban hétfőn megjelentek szerint egy fedélzeti kamera által rögzített videóban az látszik, hogy a főpolgármestert szállító (a sajtóban már többször bemutatott) autó folyamatosan a buszsávban közlekedik, miközben "a munkába igyekvő autósok a hídon ácsorognak" - írta az MTI.

Karácsony Gergely tehát "túl azon, hogy intézkedéseivel a fővárosban közlekedési káoszt idézett elő, a jelek szerint még a KRESZ előírásainak betartására sem hajlandó, és a buszsávban rövidíti meg az amúgy elviselhetetlenül hosszú menetidőt" - írták.

A lap felidézte, tavaly áprilisban a főpolgármester a pandémiás veszélyhelyzetből adódó felhatalmazásával élve, saját hatókörében meghozott döntésével váratlanul kerékpársávnak nevezte ki a Nagykörút egyik forgalmi sávját, ezzel jelentősen lassítva a belváros autós közlekedését.

A döntésről sem a lakossággal, sem a civil szervezetekkel nem egyeztetett, így sokan nem tudták mire vélni az út közepére az egyik napról a másikra felvitt sárga csíkokat - tették hozzá.

"Idén nyár elején Karácsony Gergely tovább rontott a helyzeten azzal, hogy több nagyobb fővárosi beruházást egyszerre kezdtek meg. Ekkor indult a Lánchíd sokáig halogatott felújítása, de komoly lezárásokra került sor a Blaha Lujza tér, valamint a pesti rakpart miatt is" - fűzték hozzá.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: