Ugrás a fő tartalomra

Otthonában rabolt ki egy időskorú nőt, valamint kórházból is lopott betegektől

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt és fegyházbüntetést indítványoz egy nővel szemben, aki a vád szerint az otthonában rabolt ki egy időskorú nőt, valamint kórházból is lopott betegektől.

A harmincas éveiben járó nő a VII. kerület, Hernád utcában felfigyelt egy egyedül közlekedő, nehezen mozgó, időskorú nőre, akit hazáig követett. A vádlott a bejáratnál leszólította a sértettet, és felajánlotta részére a segítségét, bekísérte a lakásba, majd inni kért tőle. Ezután azt mondta, hogy szeretné használni a mellékhelyiséget, a sértett azonban erre már nemet mondott, és megkérte, hogy távozzon, illetve közölte, hogy fia nemsokára megérkezik. Ekkor a vádlott az idős hölgyet a földre lökte, és dulakodni kezdett vele azért, hogy ujjairól erőszakkal letépje két aranygyűrűjét. A vádlott ezután még a sértett pénztárcájából is emelt el készpénzt, majd távozott. A nő az elrabolt gyűrűket egy zálogházban értékesítette - olvasható a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményében.

A vádirat szerint továbbá a vádlott takarítónőként dolgozott egy kórházban, és ezt kihasználva három betegtől is pénzt lopott.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a nővel szemben időskorú sérelmére elkövetett rablás bűntette, a kórházi cselekmények kapcsán időskorú sérelmére elkövetett kifosztás és lopások miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Az ügyészség végrehajtandó fegyházbüntetés, valamint pénzbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádiratban.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Orbán: ha egy nő vállalja, hogy 25 és 30 éves kora között vállal gyereket, akkor 30 éves koráig nem kell majd szja-t fizetnie

Fotó: MTI/Máthé Zoltán A hosszútávú gázszerződésről, a kormány családpolitikájáról és a kormányzati intézkedések zöld szempontjairól is szó volt hétfőn az Országgyűlésben az azonnali kérdések és válaszok órájában. Orbán Viktor miniszterelnök a tervezett családpolitikai intézkedések között említette: ha egy nő vállalja, hogy 25 és 30 éves kora között vállal gyereket, akkor 30 éves koráig nem kell majd szja-t fizetnie - írta az MTI. Dúró Dóra (Mi Hazánk) kevésnek és nem elég hatékonynak tartotta a kormány családpolitikai intézkedéseit. Szerinte a gyermekvállalás helyett ma az sokkal jobban foglalkoztatja a családokat, hogy ki tudják-e fizetni a rezsit, lesz-e tanár az iskolákban és hogyan oldják meg, ha ismét online oktatás lesz. Kitért arra, hogy a multinacionális kereskedelmi láncok és az autógyárak annyi pénzt visznek ki az országból, amennyit a kormány a rezsivédelmi alapra fordít. Sürgette a lakhatási problémák megoldását, a gyermekek után járó családi adókedvezmény inflációkövetővé

610 ezer forinttal tartozott, elvette a nyugdíjas férfi házát a végrehajtó

Az egyedül élő, beteg férfi 40 millió forintot érő családi házát 15 millió forintért adta el egy budapesti végrehajtó cég. Az ongai Németh Károly 610.000 forintos alaptartozása az elmúlt tíz évben a kamatok miatt a tízszeresére nőtt. A férfi fizetne, a nyugdíjából levonhatnák a részleteket, de a bíróság már nem reagált a kérvényeire, a végrehajtás elhalasztására, jogerőre emelkedett az eljárás - írja a Blikk értesüléseire hivatkozva az ATV . Az új tulajdonos , a Budapesti Ingatlanforgalmi Kft. 15 millió forintot fizetett az ingatlanért. "Elismerem a tartozásom, fizetni akarok, mégis utcára tettek. Próbáltam kérvényezni, hogy kaphassak egy kis időt, de senki nem segített. Onga polgármestere elhajtott, mondván, nem az ő hatásköre, a bíróságra személyesen mentem be egy halasztási kérelemmel, majd a végrehajtótól tudtam meg, hogy elutasították, mert én hivatalos választ nem kaptam" - mondta a lapnak a férfi. Kádár Petra Pálma végrehajtó elmondta, a rendőröknek nem akadt dolguk, N

Palkovics elmondta, mi a legoptimistább forgatókönyv a fűtési szezon átvészelésére

Az elmúlt időszakban jelentősen csökkent Magyarország energiakitettsége - mondta a technológiai és ipari miniszter kedden az 52. Nemzetközi Gázkonferencián, Siófokon. Palkovics László az eseményt megnyitó előadásában hozzátette: tíz éve az országnak csak két földgázátadó helye volt, jelenleg - bár az infrastruktúra megvan -, csak Szlovénia felé nem működik a gáz átadása és átvétele. "Most északi és keleti irányból kevesebb földgáz érkezik, de a hosszútávú földgázvásárlási szerződések és a piaci viszonyok lehetővé teszik, hogy a szükséges földgázt be tudjuk szerezni" - jelentette ki. Közölte: a hazai földgáztároló-kapacitás töltöttsége hétfő reggel 72 százalékos volt. Azt mondta, "ha (...) a déli irányból érkezik földgáz, a piacról tudunk gázt szerezni, a legoptimistább forgatókönyv szerint a fűtési szezont úgy át tudjuk vészelni, hogy nem fogy el a kereskedelmi gázmennyiség, csak valamikor márciusban. A tárolóink töltöttsége biztosítja, hogy ez a tél kezelhető lesz"