Ugrás a fő tartalomra

Otthonában rabolt ki egy időskorú nőt, valamint kórházból is lopott betegektől

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt és fegyházbüntetést indítványoz egy nővel szemben, aki a vád szerint az otthonában rabolt ki egy időskorú nőt, valamint kórházból is lopott betegektől.

A harmincas éveiben járó nő a VII. kerület, Hernád utcában felfigyelt egy egyedül közlekedő, nehezen mozgó, időskorú nőre, akit hazáig követett. A vádlott a bejáratnál leszólította a sértettet, és felajánlotta részére a segítségét, bekísérte a lakásba, majd inni kért tőle. Ezután azt mondta, hogy szeretné használni a mellékhelyiséget, a sértett azonban erre már nemet mondott, és megkérte, hogy távozzon, illetve közölte, hogy fia nemsokára megérkezik. Ekkor a vádlott az idős hölgyet a földre lökte, és dulakodni kezdett vele azért, hogy ujjairól erőszakkal letépje két aranygyűrűjét. A vádlott ezután még a sértett pénztárcájából is emelt el készpénzt, majd távozott. A nő az elrabolt gyűrűket egy zálogházban értékesítette - olvasható a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményében.

A vádirat szerint továbbá a vádlott takarítónőként dolgozott egy kórházban, és ezt kihasználva három betegtől is pénzt lopott.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a nővel szemben időskorú sérelmére elkövetett rablás bűntette, a kórházi cselekmények kapcsán időskorú sérelmére elkövetett kifosztás és lopások miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Az ügyészség végrehajtandó fegyházbüntetés, valamint pénzbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádiratban.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Folytatódik a bliccelők elleni harc: 9-es autóbuszon bevezetik az első ajtós felszállást

Szombattól hétvégente első ajtós felszállási rend lesz a Margit híd, budai hídfő és a Bogdáni út közötti, valamint a Szentkirályi utca és a Kőbánya alsó vasútállomás között közlekedő 9-es autóbuszon - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-t. A Kálvin tér és a Jászai Mari tér között azonban továbbra is minden ajtó használható fel- és leszállásra - közölték. Az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése, és jelentősen javulhat az utasok biztonságérzete is - ismertette a BKK. Akinek nincs jegye, a sofőrtől vásárolhat emelt áron - jelezték. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Hőségriasztást rendelt el hétfőtől Müller Cecília

Hétfő nulla órától csütörtök éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos - tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pénteken az MTI-t. Harmadfokú hőségriasztást akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri a 27 Celsius-fokot. Az NNK és a katasztrófavédelem nyomatékosan kéri, hogy a nagy melegben mindenki ügyeljen a fokozott folyadékbevitelre, kerülje a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és a zsíros ételek fogyasztását. Senki ne tartózkodjon 11 és 15 óra között a tűző napon óvintézkedések nélkül; védje bőrét a leégés ellen megfelelő öltözködéssel, szellőző ruházattal és napvédő készítményekkel. Különösen figyeljenek erre a szabadtéren dolgozók és a szabadtéri rendezvények résztvevői - hangsúlyozták. A járművezetők fokozottan figyeljenek, vezessenek óvatosan, mert a nagy meleg könnyen dekoncentráltságot okoz. A vízparton tartózkodók

Nagy változások a 3-as metró vonalán

Mától a 3-as metró augusztus közepéig csak az északi szakaszon, vagyis Újpest-központ és Göncz Árpád városközpont között jár. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábbi közleményében azt írta: Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között akadálymentes, légkondicionált pótlóbuszokkal lehet utazni, amelyek rendkívül sűrűn, csúcsidőszakban egy percnél is gyakrabban indulnak. Mivel a Dél-Pestig meghosszabbított útvonalon közlekedő metrópótló buszok megállnak a Nagyvárad téren is, az M30-as járat az említett időszakban nem közlekedik - tették hozzá. Szintén szombattól augusztus közepéig az 1-es földalatti Deák Ferenc téri átjáróját is felújítják, ezért a földalatti állomása csak az Erzsébet térről közelíthető meg. Az autósoknak érdemes tudni, hogy a pótlóbuszok gördülékeny közlekedése érdekében - az eddig kijelöltek mellett - az Üllői úton a Nagyvárad tér és a Határ út közötti szakaszon visszaállítják a korábbi autóbuszsávokat, ezért megváltozik a forgalmi rend - írták. A déli sz