Ugrás a fő tartalomra

Rendőrök ellenőrízték a 24-es villamosvonalat (videó)

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. Ezúttal 2021. november 3-án ellenőrizték a 24-es villamost, a megállóhelyeket és azok környékét - olvasható a rendőrség oldalán.

Az akció során a rendőrök egy a villamoson kolduló személlyel szemben intézkedtek, őt előállították a VIII. Kerületi Rendőrkapitányságra; egyébiránt sem a villamoson, sem a megállókban nem találkoztak szabálysértéssel vagy bűncselekménnyel.

Egy az úttesten szabálytalanul áthaladó gyalogossal szemben helyszíni bírságot, illetve egy éppen előttük elhaladó gépkocsi vezetőjével szemben biztonsági öv használatának elmulasztása miatt közigazgatási bírságot szabtak ki, továbbá a villamosmegállók közelében két szabálysértés elkövetése miatt körözött személyt fogtak el az ellenőrzésben részt vevő rendőrök. 

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve továbbra is várhatóak hasonló ellenőrzések a fővárosban.​

Fotó: police.hu

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: