Ugrás a fő tartalomra

HÉV-en utazók kezéből kapta ki a telefont

A 35 éves férfi 4 nap alatt 4 mobiltelefont lopott a budapesti HÉV-en utazók kezéből. Az első lopást aznap követte el, amikor a saját édesanyja kirablása miatt vele szemben bűnügyi felügyeletet rendeltek el.

A vádirat szerinti, a HÉV-en történt lopások előtti napokban a vádlott a saját édesanyja sérelmére követett el rablást. Az édesanyja III. kerületi szálláshelyén anyagi jellegű gondok miatt szóváltásba keveredtek. A szóváltás során a férfi megmarkolta édesanyja haját és rángatta, majd többször vállon és arcon ütötte, miközben pénzt követelt. Az asszony nem adta át a pénztárcáját, amit a férfi továbbra is kiabálva követelt, egyre idegesebb lett és ismételt megütötte az édesanyját. A férfi végül megtalálta a sértett nadrágja és az öve közé elrejtett pénztárcáját a benne lévő 8 ezer forinttal, amit elvett tőle, majd távozott - olvasható a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményében.

Az édesanyja kirablása miatti ügyben a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását, azonban a nyomozási bíró csak bűnügyi felügyeletet rendelt el.

A férfi már a bűnügyi felügyelet elrendelésének napján elkövette az első telefonlopást.

A vádlott módszere az volt, hogy a HÉV-megállóknál szemelte ki áldozatait, majd amikor a szerelvény befutott az állomásra, hirtelen mozdulattal kirántotta a sértettek kezéből a mobiltelefont, majd leugrott a kocsiról és elmenekült. A férfi ezzel a módszerrel összesen négy telefont szerzett meg, amiket eladott.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a 35 éves férfit rablás bűntettével, valamint üzletszerű lopások bűntettével, illetve vétségével vádolja. A vádlottal szemben az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban. A vádlott az ügyészség újabb indítványára, azóta már letartóztatásban van.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Folytatódik a bliccelők elleni harc: 9-es autóbuszon bevezetik az első ajtós felszállást

Szombattól hétvégente első ajtós felszállási rend lesz a Margit híd, budai hídfő és a Bogdáni út közötti, valamint a Szentkirályi utca és a Kőbánya alsó vasútállomás között közlekedő 9-es autóbuszon - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-t. A Kálvin tér és a Jászai Mari tér között azonban továbbra is minden ajtó használható fel- és leszállásra - közölték. Az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése, és jelentősen javulhat az utasok biztonságérzete is - ismertette a BKK. Akinek nincs jegye, a sofőrtől vásárolhat emelt áron - jelezték. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Hőségriasztást rendelt el hétfőtől Müller Cecília

Hétfő nulla órától csütörtök éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos - tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pénteken az MTI-t. Harmadfokú hőségriasztást akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri a 27 Celsius-fokot. Az NNK és a katasztrófavédelem nyomatékosan kéri, hogy a nagy melegben mindenki ügyeljen a fokozott folyadékbevitelre, kerülje a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és a zsíros ételek fogyasztását. Senki ne tartózkodjon 11 és 15 óra között a tűző napon óvintézkedések nélkül; védje bőrét a leégés ellen megfelelő öltözködéssel, szellőző ruházattal és napvédő készítményekkel. Különösen figyeljenek erre a szabadtéren dolgozók és a szabadtéri rendezvények résztvevői - hangsúlyozták. A járművezetők fokozottan figyeljenek, vezessenek óvatosan, mert a nagy meleg könnyen dekoncentráltságot okoz. A vízparton tartózkodók

Maximum 50 liter tankolható hatósági áron a Mol töltőállomásain

A vásárlók kiszolgálásának biztosításával és a töltőállomások zavartalan működésével indokolja a Mol, hogy péntektől normál kútoszlopon a járművekbe hatósági áron maximum 50 litert lehet egyszerre tankolni az eddigi 100 liter helyett. A vállalat az MTI kérdésére közölte:  a limitet aszerint határozták meg, hogy mi az a mennyiség, ami a lakossági felhasználók számára elegendő. Felhívták a figyelmet arra is, ha a fogyasztó magyar forgalmi engedéllyel rendelkező autóba tankol, úgy hatósági árat fizet, amennyiben benzinkannába, akkor piaci árat kell fizetnie. A Mol ezért arra kéri a vásárlókat, ha gépjárművük benzintankja mellett külső kannába is tankolnak, azt a benzintankba történő tankolástól elkülönítve, a tankolás vételárának rendezése után tegyék meg. Ha a gépjármű üzemanyagtartályába, illetve a kannába történő tankolásra egyszerre, egy tranzakció keretében történik, úgy a tankolás teljes mennyiségére a töltőállomáson feltüntetett piaci árat kell fizetni. KÖVESSEN MINKET A FACEB