Ugrás a fő tartalomra

HÉV-en utazók kezéből kapta ki a telefont

A 35 éves férfi 4 nap alatt 4 mobiltelefont lopott a budapesti HÉV-en utazók kezéből. Az első lopást aznap követte el, amikor a saját édesanyja kirablása miatt vele szemben bűnügyi felügyeletet rendeltek el.

A vádirat szerinti, a HÉV-en történt lopások előtti napokban a vádlott a saját édesanyja sérelmére követett el rablást. Az édesanyja III. kerületi szálláshelyén anyagi jellegű gondok miatt szóváltásba keveredtek. A szóváltás során a férfi megmarkolta édesanyja haját és rángatta, majd többször vállon és arcon ütötte, miközben pénzt követelt. Az asszony nem adta át a pénztárcáját, amit a férfi továbbra is kiabálva követelt, egyre idegesebb lett és ismételt megütötte az édesanyját. A férfi végül megtalálta a sértett nadrágja és az öve közé elrejtett pénztárcáját a benne lévő 8 ezer forinttal, amit elvett tőle, majd távozott - olvasható a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményében.

Az édesanyja kirablása miatti ügyben a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását, azonban a nyomozási bíró csak bűnügyi felügyeletet rendelt el.

A férfi már a bűnügyi felügyelet elrendelésének napján elkövette az első telefonlopást.

A vádlott módszere az volt, hogy a HÉV-megállóknál szemelte ki áldozatait, majd amikor a szerelvény befutott az állomásra, hirtelen mozdulattal kirántotta a sértettek kezéből a mobiltelefont, majd leugrott a kocsiról és elmenekült. A férfi ezzel a módszerrel összesen négy telefont szerzett meg, amiket eladott.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a 35 éves férfit rablás bűntettével, valamint üzletszerű lopások bűntettével, illetve vétségével vádolja. A vádlottal szemben az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban. A vádlott az ügyészség újabb indítványára, azóta már letartóztatásban van.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: