Ugrás a fő tartalomra

HÉV-en utazók kezéből kapta ki a telefont

A 35 éves férfi 4 nap alatt 4 mobiltelefont lopott a budapesti HÉV-en utazók kezéből. Az első lopást aznap követte el, amikor a saját édesanyja kirablása miatt vele szemben bűnügyi felügyeletet rendeltek el.

A vádirat szerinti, a HÉV-en történt lopások előtti napokban a vádlott a saját édesanyja sérelmére követett el rablást. Az édesanyja III. kerületi szálláshelyén anyagi jellegű gondok miatt szóváltásba keveredtek. A szóváltás során a férfi megmarkolta édesanyja haját és rángatta, majd többször vállon és arcon ütötte, miközben pénzt követelt. Az asszony nem adta át a pénztárcáját, amit a férfi továbbra is kiabálva követelt, egyre idegesebb lett és ismételt megütötte az édesanyját. A férfi végül megtalálta a sértett nadrágja és az öve közé elrejtett pénztárcáját a benne lévő 8 ezer forinttal, amit elvett tőle, majd távozott - olvasható a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményében.

Az édesanyja kirablása miatti ügyben a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását, azonban a nyomozási bíró csak bűnügyi felügyeletet rendelt el.

A férfi már a bűnügyi felügyelet elrendelésének napján elkövette az első telefonlopást.

A vádlott módszere az volt, hogy a HÉV-megállóknál szemelte ki áldozatait, majd amikor a szerelvény befutott az állomásra, hirtelen mozdulattal kirántotta a sértettek kezéből a mobiltelefont, majd leugrott a kocsiról és elmenekült. A férfi ezzel a módszerrel összesen négy telefont szerzett meg, amiket eladott.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a 35 éves férfit rablás bűntettével, valamint üzletszerű lopások bűntettével, illetve vétségével vádolja. A vádlottal szemben az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban. A vádlott az ügyészség újabb indítványára, azóta már letartóztatásban van.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A gyalogátkelőhelyen ütött el két fiatalt egy személyautó Budapesten

Elütött két fiatalt egy személyautó a gyalogátkelőhelyen Budapesten, az Üllői út és az Ady Endre út kereszteződésénél szombaton - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyelete. Mindkét fiatalt kórházba szállították, az egyiket könnyebb, a másikat súlyosabb sérülésekkel - tudta meg az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Ha Magyarországra is átterjedne a háború, így zajlana a mozgósítás

50 éves korig hívnák be őket, de csak azután, ha a parlament kétharmados döntéssel megelőző védelmi helyzetet hirdetne - tudatta a hvg.hu. Ha Magyarországra is átterjed a háború, akkor mindazokat, akik még nem töltötték be az 50 éves életkort és kaptak sorkatonai kiképzést, behívhatják katonának – írta a Blikk, amely egy nyugállományú ezredes segítségével szedte össze, miként zajlana a mozgósítás egy ilyen helyzetben. először kétharmados döntéssel kellene a parlamentnek megelőző védelmi helyzetet hirdetni, utána kiküldenék a behívókat és elkezdődnének az alkalmassági vizsgálatok, először az önkéntes tartalékosokat mozgósítanák, utána azokat, akik már voltak katonák, aki nem kapott kiképzést, és még nincs 65 éves, azt polgári védelmi és honvédelmi munkára hívhatnák be. Magyarországon az általános hadkötelezettség 1868-tól 2004-ig élt, eleinte 21, 1939-től 18 éves kor felett hívták be a fiatalokat – írja a lap, amely arra is emlékeztet, hogy rendkívüli helyzetben a katonai szolgálat a 18

Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera Budapesten

A Bp-i Autósok Közössége egyik olvasójától kapta azt a felvételt, amit egy kamera rögzített a 3. kerületben, a Bécsi út – Szépvölgyi út kereszteződésében. A videón jól látszik, hogy a gyalogosokra vonatkozó lámpa piros jelzést mutat, a keresztező forgalom pedig zöld jelzést kap. A villamos is szabad utat kap, de a később elgázolt gyalogos még átmegy előtte. Amikor az úttestre ér, egy fehér autó elgázolja, melynek következtében több métert repül a szerencsétlenül járt “A helyszínre riasztott mentőegység egy középkorú férfit súlyos sérülésekkel szállított kórházba.” – tudták meg. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: