Ugrás a fő tartalomra

Két kilogramm marihuánát találtak egy XVIII. kerületi dílernél

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály VI. Bűnüldözési Osztályának nyomozói a főváros XVIII. kerületében, az utcán intézkedtek L. Béla budapesti lakossal szemben, majd elfogták. A férfi ruházatából előkerült 50 gramm marihuána-pakett. A 30 éves férfit előállították, és kábítószer birtoklása vétség miatt gyanúsítottként kihallgatták. Elmondása szerint az elmúlt időszakban huzamosabb időn keresztül, rendszeresen vásárolt marihuánát F. Gábortól.

Ezt követően a rendőrök megjelentek F. Gábor budapesti lakcímén, ahol a 33 éves férfit elfogták. A lakásban kutatást végeztek, ahonnan befőttes üvegekben tárolt és folpackba csomagolt, mintegy 2 kilogramm kábítószer - az elsődleges szakvélemény szerint marihuána, - valamint kábítószer-kereskedelemhez használt gramm-pontosságú mérleg, és vélhetőleg kereskedelemből származó, összesen 3.660.000 forint készpénz került elő, amiket a rendőrök lefoglaltak - olvasható a police.hu oldalon.

F. Gábort gyanúsítottként kihallgatták, melynek során elmondta, hogy több éve foglalkozik kábítószer-kereskedelemmel, és megnevezte felső kapcsolatát is, B. Zsolt személyében. Állítása szerint az elmúlt időszakban tőle vásárolta a kábítószert.

A KR NNI nyomozói B. Zsoltot budapesti lakhelyén elfogták, és a lakásban végzett kutatás alkalmával csekély mennyiségű kábítószergyanús anyag – az elsődleges szakértői vélemény szerint marihuána és amfetamin –, 380.000 forint készpénz, nagy mennyiségű, Magyarországon nem engedélyezett vágyfokozó tabletták kerültek elő, melyeket a rendőrök lefoglaltak.

A 33 éves férfit előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, de a bűncselekmény elkövetését tagadta.

A nyomozók F. Gábort és B. Zsoltot őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte letartóztatásukat.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A gyalogátkelőhelyen ütött el két fiatalt egy személyautó Budapesten

Elütött két fiatalt egy személyautó a gyalogátkelőhelyen Budapesten, az Üllői út és az Ady Endre út kereszteződésénél szombaton - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyelete. Mindkét fiatalt kórházba szállították, az egyiket könnyebb, a másikat súlyosabb sérülésekkel - tudta meg az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Ha Magyarországra is átterjedne a háború, így zajlana a mozgósítás

50 éves korig hívnák be őket, de csak azután, ha a parlament kétharmados döntéssel megelőző védelmi helyzetet hirdetne - tudatta a hvg.hu. Ha Magyarországra is átterjed a háború, akkor mindazokat, akik még nem töltötték be az 50 éves életkort és kaptak sorkatonai kiképzést, behívhatják katonának – írta a Blikk, amely egy nyugállományú ezredes segítségével szedte össze, miként zajlana a mozgósítás egy ilyen helyzetben. először kétharmados döntéssel kellene a parlamentnek megelőző védelmi helyzetet hirdetni, utána kiküldenék a behívókat és elkezdődnének az alkalmassági vizsgálatok, először az önkéntes tartalékosokat mozgósítanák, utána azokat, akik már voltak katonák, aki nem kapott kiképzést, és még nincs 65 éves, azt polgári védelmi és honvédelmi munkára hívhatnák be. Magyarországon az általános hadkötelezettség 1868-tól 2004-ig élt, eleinte 21, 1939-től 18 éves kor felett hívták be a fiatalokat – írja a lap, amely arra is emlékeztet, hogy rendkívüli helyzetben a katonai szolgálat a 18

Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera Budapesten

A Bp-i Autósok Közössége egyik olvasójától kapta azt a felvételt, amit egy kamera rögzített a 3. kerületben, a Bécsi út – Szépvölgyi út kereszteződésében. A videón jól látszik, hogy a gyalogosokra vonatkozó lámpa piros jelzést mutat, a keresztező forgalom pedig zöld jelzést kap. A villamos is szabad utat kap, de a később elgázolt gyalogos még átmegy előtte. Amikor az úttestre ér, egy fehér autó elgázolja, melynek következtében több métert repül a szerencsétlenül járt “A helyszínre riasztott mentőegység egy középkorú férfit súlyos sérülésekkel szállított kórházba.” – tudták meg. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: