Ugrás a fő tartalomra

Két kilogramm marihuánát találtak egy XVIII. kerületi dílernél

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály VI. Bűnüldözési Osztályának nyomozói a főváros XVIII. kerületében, az utcán intézkedtek L. Béla budapesti lakossal szemben, majd elfogták. A férfi ruházatából előkerült 50 gramm marihuána-pakett. A 30 éves férfit előállították, és kábítószer birtoklása vétség miatt gyanúsítottként kihallgatták. Elmondása szerint az elmúlt időszakban huzamosabb időn keresztül, rendszeresen vásárolt marihuánát F. Gábortól.

Ezt követően a rendőrök megjelentek F. Gábor budapesti lakcímén, ahol a 33 éves férfit elfogták. A lakásban kutatást végeztek, ahonnan befőttes üvegekben tárolt és folpackba csomagolt, mintegy 2 kilogramm kábítószer - az elsődleges szakvélemény szerint marihuána, - valamint kábítószer-kereskedelemhez használt gramm-pontosságú mérleg, és vélhetőleg kereskedelemből származó, összesen 3.660.000 forint készpénz került elő, amiket a rendőrök lefoglaltak - olvasható a police.hu oldalon.

F. Gábort gyanúsítottként kihallgatták, melynek során elmondta, hogy több éve foglalkozik kábítószer-kereskedelemmel, és megnevezte felső kapcsolatát is, B. Zsolt személyében. Állítása szerint az elmúlt időszakban tőle vásárolta a kábítószert.

A KR NNI nyomozói B. Zsoltot budapesti lakhelyén elfogták, és a lakásban végzett kutatás alkalmával csekély mennyiségű kábítószergyanús anyag – az elsődleges szakértői vélemény szerint marihuána és amfetamin –, 380.000 forint készpénz, nagy mennyiségű, Magyarországon nem engedélyezett vágyfokozó tabletták kerültek elő, melyeket a rendőrök lefoglaltak.

A 33 éves férfit előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, de a bűncselekmény elkövetését tagadta.

A nyomozók F. Gábort és B. Zsoltot őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte letartóztatásukat.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: