Ugrás a fő tartalomra

Rendőrségi akció a 80-as trolibusz vonalán

Az utasok biztonságáért tart rendszeres ellenőrzést a közösségi közlekedési eszközökön és környezetükben a Budapesti Rendőr-főkapitányság, valamint a Budapesti Közlekedési Központ. A legutóbbi akció a 80-as trolibusz vonalán volt, és továbbra is várhatók hasonló ellenőrzések a fővárosban - olvasható a BKK közleményében.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai partnersége keretében a rendőrök a metró- és villamosvonalak után ezúttal  a 80-as trolibuszt, valamint a megállóhelyeket és azok környezetét ellenőrizték.

Az akció során buszsáv szabálytalan használata, köztisztasági szabálysértés, közterületi alkoholfogyasztás, valamint a gyalogosok szabálytalan közlekedése miatt intézkedtek. A rendőrök 11 szabálytalankodónak helyszíni bírságot szabtak ki, míg 7 embert maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt figyelmeztettek.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve továbbra is várhatók hasonló akciók a fővárosban.

Fotó: bkk.hu

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: