Ugrás a fő tartalomra

Teljesen megújul az angyalföldi Göncöl utca

Utolsó szakaszában jár a XIII. kerületi Göncöl utca felújítása, tavaszig a még hátralévő munkák is befejeződnek. A korszerűsítésnek köszönhetően a Rákos-patak és a Kámfor utca közötti szakaszon biztonságosabban haladhatnak a gyalog vagy kerékpárral közlekedők, és az útpálya burkolata is megújult - olvasható a BKK közleményében.

Az angyalföldi projekt keretében teljesen megújult a Rákos-patak és a Gyöngyösi utca közötti útszakasz. Elkészült az új aszfaltburkolat, felújították a járdákat és a Fiastyúk, illetve Gyöngyösi utcai csomópontokat, kerékpársávokat létesítettek, valamint a területrendezés is elkészült.

A Gyöngyösi utca és a Kámfor utca közötti szakaszon átépítették az Újpalotai út–Göncöl utca–Szekszárdi utcai csomópontot. Megújították az útpályaszerkezetet, valamint módosították a nyomvonalat, így egy teljesen új kialakítású csomópont létesült.

A felújítás jelentős része elkészült, ugyanakkor a tél elmúltával folytatódnak a még hátralévő területrendezési és forgalomtechnikai munkák, de ezek nem járnak forgalomkorlátozással. A korszerűsítés folyamata jövő tavasszal zárul le teljesen.

A Rákos-patak és a Kámfor utca közötti, mintegy 1,4 kilométer hosszú útszakaszon a kivitelező júliusban kezdte a munkát, a korszerűsítés részeként teljesen megújult az Újpalotai út–Göncöl utca–Szekszárdi utcai csomópont. A Szekszárdi utca és az Újpalotai út egyesítésével, illetve a csomópont kisebb eltolásával a Göncöl utcai kapcsolódás egyszerű útcsatlakozássá vált.

A kerékpárral és gyalog közlekedőknek is kedvez az angyalföldi Göncöl utca korszerűsítése, amely az Újpalotai út csomópontjának átépítésén túl az útburkolatok felújítását is tartalmazta. Az új kialakítással a Göncöl utca forgalmi irányai közelebb kerültek egymáshoz, így a fő irányon kívül az elsőbbségi viszonyok is átláthatóbbá váltak. A felújítással a biciklisáv a forgalmi sáv és a parkolósáv közé került, a parkolókat pedig a szegélyek mellett alakították ki.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Folytatódik a bliccelők elleni harc: 9-es autóbuszon bevezetik az első ajtós felszállást

Szombattól hétvégente első ajtós felszállási rend lesz a Margit híd, budai hídfő és a Bogdáni út közötti, valamint a Szentkirályi utca és a Kőbánya alsó vasútállomás között közlekedő 9-es autóbuszon - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-t. A Kálvin tér és a Jászai Mari tér között azonban továbbra is minden ajtó használható fel- és leszállásra - közölték. Az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése, és jelentősen javulhat az utasok biztonságérzete is - ismertette a BKK. Akinek nincs jegye, a sofőrtől vásárolhat emelt áron - jelezték. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Hőségriasztást rendelt el hétfőtől Müller Cecília

Hétfő nulla órától csütörtök éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos - tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pénteken az MTI-t. Harmadfokú hőségriasztást akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri a 27 Celsius-fokot. Az NNK és a katasztrófavédelem nyomatékosan kéri, hogy a nagy melegben mindenki ügyeljen a fokozott folyadékbevitelre, kerülje a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és a zsíros ételek fogyasztását. Senki ne tartózkodjon 11 és 15 óra között a tűző napon óvintézkedések nélkül; védje bőrét a leégés ellen megfelelő öltözködéssel, szellőző ruházattal és napvédő készítményekkel. Különösen figyeljenek erre a szabadtéren dolgozók és a szabadtéri rendezvények résztvevői - hangsúlyozták. A járművezetők fokozottan figyeljenek, vezessenek óvatosan, mert a nagy meleg könnyen dekoncentráltságot okoz. A vízparton tartózkodók

Nagy változások a 3-as metró vonalán

Mától a 3-as metró augusztus közepéig csak az északi szakaszon, vagyis Újpest-központ és Göncz Árpád városközpont között jár. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábbi közleményében azt írta: Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között akadálymentes, légkondicionált pótlóbuszokkal lehet utazni, amelyek rendkívül sűrűn, csúcsidőszakban egy percnél is gyakrabban indulnak. Mivel a Dél-Pestig meghosszabbított útvonalon közlekedő metrópótló buszok megállnak a Nagyvárad téren is, az M30-as járat az említett időszakban nem közlekedik - tették hozzá. Szintén szombattól augusztus közepéig az 1-es földalatti Deák Ferenc téri átjáróját is felújítják, ezért a földalatti állomása csak az Erzsébet térről közelíthető meg. Az autósoknak érdemes tudni, hogy a pótlóbuszok gördülékeny közlekedése érdekében - az eddig kijelöltek mellett - az Üllői úton a Nagyvárad tér és a Határ út közötti szakaszon visszaállítják a korábbi autóbuszsávokat, ezért megváltozik a forgalmi rend - írták. A déli sz