Ugrás a fő tartalomra

Teljesen megújul az angyalföldi Göncöl utca

Utolsó szakaszában jár a XIII. kerületi Göncöl utca felújítása, tavaszig a még hátralévő munkák is befejeződnek. A korszerűsítésnek köszönhetően a Rákos-patak és a Kámfor utca közötti szakaszon biztonságosabban haladhatnak a gyalog vagy kerékpárral közlekedők, és az útpálya burkolata is megújult - olvasható a BKK közleményében.

Az angyalföldi projekt keretében teljesen megújult a Rákos-patak és a Gyöngyösi utca közötti útszakasz. Elkészült az új aszfaltburkolat, felújították a járdákat és a Fiastyúk, illetve Gyöngyösi utcai csomópontokat, kerékpársávokat létesítettek, valamint a területrendezés is elkészült.

A Gyöngyösi utca és a Kámfor utca közötti szakaszon átépítették az Újpalotai út–Göncöl utca–Szekszárdi utcai csomópontot. Megújították az útpályaszerkezetet, valamint módosították a nyomvonalat, így egy teljesen új kialakítású csomópont létesült.

A felújítás jelentős része elkészült, ugyanakkor a tél elmúltával folytatódnak a még hátralévő területrendezési és forgalomtechnikai munkák, de ezek nem járnak forgalomkorlátozással. A korszerűsítés folyamata jövő tavasszal zárul le teljesen.

A Rákos-patak és a Kámfor utca közötti, mintegy 1,4 kilométer hosszú útszakaszon a kivitelező júliusban kezdte a munkát, a korszerűsítés részeként teljesen megújult az Újpalotai út–Göncöl utca–Szekszárdi utcai csomópont. A Szekszárdi utca és az Újpalotai út egyesítésével, illetve a csomópont kisebb eltolásával a Göncöl utcai kapcsolódás egyszerű útcsatlakozássá vált.

A kerékpárral és gyalog közlekedőknek is kedvez az angyalföldi Göncöl utca korszerűsítése, amely az Újpalotai út csomópontjának átépítésén túl az útburkolatok felújítását is tartalmazta. Az új kialakítással a Göncöl utca forgalmi irányai közelebb kerültek egymáshoz, így a fő irányon kívül az elsőbbségi viszonyok is átláthatóbbá váltak. A felújítással a biciklisáv a forgalmi sáv és a parkolósáv közé került, a parkolókat pedig a szegélyek mellett alakították ki.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A gyalogátkelőhelyen ütött el két fiatalt egy személyautó Budapesten

Elütött két fiatalt egy személyautó a gyalogátkelőhelyen Budapesten, az Üllői út és az Ady Endre út kereszteződésénél szombaton - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyelete. Mindkét fiatalt kórházba szállították, az egyiket könnyebb, a másikat súlyosabb sérülésekkel - tudta meg az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Ha Magyarországra is átterjedne a háború, így zajlana a mozgósítás

50 éves korig hívnák be őket, de csak azután, ha a parlament kétharmados döntéssel megelőző védelmi helyzetet hirdetne - tudatta a hvg.hu. Ha Magyarországra is átterjed a háború, akkor mindazokat, akik még nem töltötték be az 50 éves életkort és kaptak sorkatonai kiképzést, behívhatják katonának – írta a Blikk, amely egy nyugállományú ezredes segítségével szedte össze, miként zajlana a mozgósítás egy ilyen helyzetben. először kétharmados döntéssel kellene a parlamentnek megelőző védelmi helyzetet hirdetni, utána kiküldenék a behívókat és elkezdődnének az alkalmassági vizsgálatok, először az önkéntes tartalékosokat mozgósítanák, utána azokat, akik már voltak katonák, aki nem kapott kiképzést, és még nincs 65 éves, azt polgári védelmi és honvédelmi munkára hívhatnák be. Magyarországon az általános hadkötelezettség 1868-tól 2004-ig élt, eleinte 21, 1939-től 18 éves kor felett hívták be a fiatalokat – írja a lap, amely arra is emlékeztet, hogy rendkívüli helyzetben a katonai szolgálat a 18

Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera Budapesten

A Bp-i Autósok Közössége egyik olvasójától kapta azt a felvételt, amit egy kamera rögzített a 3. kerületben, a Bécsi út – Szépvölgyi út kereszteződésében. A videón jól látszik, hogy a gyalogosokra vonatkozó lámpa piros jelzést mutat, a keresztező forgalom pedig zöld jelzést kap. A villamos is szabad utat kap, de a később elgázolt gyalogos még átmegy előtte. Amikor az úttestre ér, egy fehér autó elgázolja, melynek következtében több métert repül a szerencsétlenül járt “A helyszínre riasztott mentőegység egy középkorú férfit súlyos sérülésekkel szállított kórházba.” – tudták meg. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: