Ugrás a fő tartalomra

ATM-s trükközők lopták el egy ukrán férfi pénzét Budapesten

Új módszerrel lépett fel egy magyar férfiakból álló társaság a fővárosban. Sorozatosan verték át a jóhiszemű külföldieket, akik bankautomatákból szerettek volna pénzt felvenni. A VII. kerületi nyomozók gátat szabtak a bűncselekménynek. Az elkövetőket az erzsébetvárosi rendőrök fogták el egy ukrán férfi bejelentése alapján - olvasható a Zsaru Magazinban.

"Egy ukrán származású férfi fordult segítségért a kollégákhoz december 28-án, mert megkárosították. Barátnője pedig a mobilján rögzített videóval erősítette meg a történteket" – mondta Szecskár Zsolt alezredes, a VII. Kerületi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának nyomozója.

A VII., Kazinczy utcában, egy ATM-készüléknél történt a szélhámosság. Az ukrán férfi a bankautomatánál toporgott, amikor a társaság egyik tagja, Zs. Attila (29) angolul megszólítva felajánlotta, hogy segítenek neki. A beszélgetés közben csatlakozott V. Sándor (29) és V. Erik (21) is hozzájuk. Mint általában a turisták külhonban, a férfi is bizonytalannak érezhette magát, így elfogadta a lehetőséget. Az egyik készüléknél telefonon keresztül megindították a pénzlevételt, miközben Zs. Attila a készülékbe beütött egy tetszőlegesen levenni kívánt összeget, mondván, hogy a gép által felkínált lehetőségek túl sok pénzt takarnak. A trükk csak ezután következett. Kifizetés előtt az automata kijelzője sötétbe borult, majd Zs. Attila közölte: a gép lefagyott, gyorsan próbálják ki a szomszédos ATM-et.

"A sértett lépett egyet balra, miközben a „segítő” szorosan a gép mellé állt, úgy, hogy takarja a készüléket. Eközben egy másik bandatag az ATM-ből kivette a korábban beütött tranzakciókor kiadott pénzt. A sértett újabb műveletbe kezdett a szomszédos ATM-nél, és ott is pénzlevételt indított 100 ezer forintért. A csaló igyekezett folyamatosan szóval tartani, figyelmét tudatosan elterelni a háttérműveletről. Amikor ennek a készüléknek a kijelzője is elsötétült, a férfi ekkor is azt hangoztatta, hogy ez is rossz

lehet. A beszélgetésbe bekapcsolódott még egy bandatag, hogy biztosan lekössék a külföldi figyelmét. Amikor a sértett már nem nézett a készülék felé, egyik társuk már fel is markolta a pénzt" – magyarázta Maraffai-Ozsvárt Henriett főtörzsőrmester, nyomozó.

A sértett ezt követően az ATM-től csalódottan elballagott, de pár méter megtétele után értesítések érkeztek a telefonjára. Megtudta, hogy mindkétszer sikerült a pénzfelvétel, csak nem neki. Összesen 213 183 forinttal lett „vékonyabb” a számlája. Ezután visszament a társasághoz, és szóvá tette a különös közjátékot, majd hozzáfűzte, hogy értesíti a rendőrséget, mire a banda tagjai elszivárogtak.

"A felvételek birtokában azonosítottuk az elkövetőket, a sértett barátnője egyértelműen felismerte Zs. Attilát, mint aki a legaktívabban mutogatott, és folyamatosan győzködte párját, valamint másik két társát. V. Sándort és V. Eriket december 28-án fogtuk el, harmadik társuk ellen pedig elfogatóparancsot adtunk ki. Zs. Attila január 3-án jelentkezett a rendőrkapitányságon" – foglalta össze az alezredes.

Lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki mindhármukat, az eljárás során szabadlábon védekezhetnek. A rendőrök vizsgálata ezzel nem ért véget, feltételezik, hogy ugyanilyen módszerrel legalább tíz külföldit károsítottak már meg, ezért a nyomozás folytatódik.

FOTÓ: FÜLÖP, RENDŐRSÉG

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az Aldi munkavállalókat keres a fővárosban és környékén

Bolti eladókat keres az Aldi, amely a fővárosban és Pest megyében mintegy 100 betölthető álláshellyel rendelkezik, ezért február 10-én Budapesten toborzó napot tart - közölte az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. pénteken az MTI-vel. Előzetes regisztráció nélkül bármely álláskereső részt vehet a jövő csütörtöki toborzó rendezvényen, ahol 10-18 óra között várják az érdeklődőket Budapesten, az Erzsébet téri Akvárium Klubban. A résztvevők személyesen találkozhatnak az Aldi áruházvezetőivel és HR munkatársaival a toborzó napon. A nyitott pozíciók iránt érdeklődőknek elég egy aktuális papíralapú önéletrajzzal érkezniük a rendezvényre, ahol a feladatkörökről, juttatásokról szóló tájékoztatás után a helyszínen sor kerülhet egy személyes interjúra, a cég pedig akár a helyszínen ajánlatot is tesz. Hozzátették, a fővárosban az Aldi bolti eladóinak kezdőbére heti 40 órás munkavégzésnél bruttó 377 100 forint, a pozícióban elérhető legmagasabb bér pedig bruttó 474 900 forint.   Az MTI érdeklődésére k

A magyarok többsége azt szeretné, ha Orbán Viktor keményebben állna ki Oroszországgal szemben

Ismét emelkedett azok száma, akik aggressziónak tartják Oroszország támadását Ukrajna ellen, írja a Népszava a Publicus Intézet közvéleménykutatása alapján, amely a magyarországi felnőtt népességre nem, életkor és iskolázottság szerint reprezentatív. Az RTL szerint felmérésből az derült ki, hogy: A megkérdezettek 69 százaléka tartja orosz agressziónak a háborút. Áprilisban még csak 56 százalék volt ez a szám. 57 százalék szerint Orbán Viktornak komolyabban kellene elítélnie Oroszországot. Tavasszal még csak a lakosság 36 százaléka gondolta így. A Fidesz szavazóinak 15 százaléka elégedetlen Orbán reakcióival kapcsolatban, a bizonytalanok körében 51 százalék várna keményebb kiállást. 12 százalék lát esélyt arra, hogy Magyarországot háború fenyegeti, 17 százalék szerint fog Putyin atomot bevetni. A Fidesz-KDNP szimpatizánsok háromnegyede, az ellenzékiek fele, a bizonytalanok 43 százaléka érez félelmet a háborúval kapcsolatban. A megkérdezettek 56 százaléka elégedetlen azzal, ahogy a korm

Többszörösére nő a határon túli oktatási-nevelési támogatás

Többszörösére emeli a magyar kormány a határon túli oktatási-nevelési támogatást - jelentette be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) pénteki budapesti ülése utáni sajtótájékoztatón. A tanácskozás zárónyilatkozatát minden jelenlévő aláírta. Elmondta: jelenleg 22 ezer 400 forint a támogatás összege, gyermekenként és tanévenként. A megemelt juttatást a kárpátaljai magyarok már mostantól, a többi nemzetrész a következő tanévtől kaphatja meg. Jelenleg összesen 225 ezren részesülnek a támogatásban. A miniszterelnök-helyettes kijelentette: a Kárpátaljának járó támogatásokat semmilyen körülmények között nem csökkentik, sőt emelik, ők vannak a legnehezebb helyzetben. "Háború ide, energiaválság oda", vannak területek, amelyeknek erős jelzést kell küldeni, hogy a nemzeti célokból nem engednek - húzta alá. Kitért arra, hogy a szociális támogatásokat például sok esetben személyesen juttatják el az intézményes keretek mellett. Ezért minden olyan magyar