Ugrás a fő tartalomra

ATM-s trükközők lopták el egy ukrán férfi pénzét Budapesten

Új módszerrel lépett fel egy magyar férfiakból álló társaság a fővárosban. Sorozatosan verték át a jóhiszemű külföldieket, akik bankautomatákból szerettek volna pénzt felvenni. A VII. kerületi nyomozók gátat szabtak a bűncselekménynek. Az elkövetőket az erzsébetvárosi rendőrök fogták el egy ukrán férfi bejelentése alapján - olvasható a Zsaru Magazinban.

"Egy ukrán származású férfi fordult segítségért a kollégákhoz december 28-án, mert megkárosították. Barátnője pedig a mobilján rögzített videóval erősítette meg a történteket" – mondta Szecskár Zsolt alezredes, a VII. Kerületi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának nyomozója.

A VII., Kazinczy utcában, egy ATM-készüléknél történt a szélhámosság. Az ukrán férfi a bankautomatánál toporgott, amikor a társaság egyik tagja, Zs. Attila (29) angolul megszólítva felajánlotta, hogy segítenek neki. A beszélgetés közben csatlakozott V. Sándor (29) és V. Erik (21) is hozzájuk. Mint általában a turisták külhonban, a férfi is bizonytalannak érezhette magát, így elfogadta a lehetőséget. Az egyik készüléknél telefonon keresztül megindították a pénzlevételt, miközben Zs. Attila a készülékbe beütött egy tetszőlegesen levenni kívánt összeget, mondván, hogy a gép által felkínált lehetőségek túl sok pénzt takarnak. A trükk csak ezután következett. Kifizetés előtt az automata kijelzője sötétbe borult, majd Zs. Attila közölte: a gép lefagyott, gyorsan próbálják ki a szomszédos ATM-et.

"A sértett lépett egyet balra, miközben a „segítő” szorosan a gép mellé állt, úgy, hogy takarja a készüléket. Eközben egy másik bandatag az ATM-ből kivette a korábban beütött tranzakciókor kiadott pénzt. A sértett újabb műveletbe kezdett a szomszédos ATM-nél, és ott is pénzlevételt indított 100 ezer forintért. A csaló igyekezett folyamatosan szóval tartani, figyelmét tudatosan elterelni a háttérműveletről. Amikor ennek a készüléknek a kijelzője is elsötétült, a férfi ekkor is azt hangoztatta, hogy ez is rossz

lehet. A beszélgetésbe bekapcsolódott még egy bandatag, hogy biztosan lekössék a külföldi figyelmét. Amikor a sértett már nem nézett a készülék felé, egyik társuk már fel is markolta a pénzt" – magyarázta Maraffai-Ozsvárt Henriett főtörzsőrmester, nyomozó.

A sértett ezt követően az ATM-től csalódottan elballagott, de pár méter megtétele után értesítések érkeztek a telefonjára. Megtudta, hogy mindkétszer sikerült a pénzfelvétel, csak nem neki. Összesen 213 183 forinttal lett „vékonyabb” a számlája. Ezután visszament a társasághoz, és szóvá tette a különös közjátékot, majd hozzáfűzte, hogy értesíti a rendőrséget, mire a banda tagjai elszivárogtak.

"A felvételek birtokában azonosítottuk az elkövetőket, a sértett barátnője egyértelműen felismerte Zs. Attilát, mint aki a legaktívabban mutogatott, és folyamatosan győzködte párját, valamint másik két társát. V. Sándort és V. Eriket december 28-án fogtuk el, harmadik társuk ellen pedig elfogatóparancsot adtunk ki. Zs. Attila január 3-án jelentkezett a rendőrkapitányságon" – foglalta össze az alezredes.

Lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki mindhármukat, az eljárás során szabadlábon védekezhetnek. A rendőrök vizsgálata ezzel nem ért véget, feltételezik, hogy ugyanilyen módszerrel legalább tíz külföldit károsítottak már meg, ezért a nyomozás folytatódik.

FOTÓ: FÜLÖP, RENDŐRSÉG

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera Budapesten

A Bp-i Autósok Közössége egyik olvasójától kapta azt a felvételt, amit egy kamera rögzített a 3. kerületben, a Bécsi út – Szépvölgyi út kereszteződésében. A videón jól látszik, hogy a gyalogosokra vonatkozó lámpa piros jelzést mutat, a keresztező forgalom pedig zöld jelzést kap. A villamos is szabad utat kap, de a később elgázolt gyalogos még átmegy előtte. Amikor az úttestre ér, egy fehér autó elgázolja, melynek következtében több métert repül a szerencsétlenül járt “A helyszínre riasztott mentőegység egy középkorú férfit súlyos sérülésekkel szállított kórházba.” – tudták meg. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

"Ukrajna ma Orbán Viktor rendszere ellen is harcol" - Szolidaritási tüntetést tartottak a szabad Ukrajnáért Budapesten

Legyen végre vége! címmel a szabad és független Ukrajnáért, a magyar kormány "hintapolitikája" ellen tartottak civil szolidaritási tüntetést szombaton Budapesten. Az Egymillióan a szabad Ukrajnáért civil szervezet által meghirdetett demonstrációt az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, a Szabad sajtó útján tartották meg, Volodimir Zelenszkij ukrán államfő felhívására - írta az MTI. Juhász Péter, a demonstráció egyik főszervezője hangsúlyozta: miközben a civilek szolidárisak a menekülőkkel és mindent megtettek értük, Orbán Viktor miniszterelnök és a magyar kormány semmit nem tett. Vagyis a civilek Magyarország szíve, "Orbán viszont nem Magyarország szíve, hanem Magyarország enyves keze és ez az enyves kéz már véres is" - fogalmazott a szónok. Hozzátette: "ezt nem hagyhatjuk, mert a világ azt fogja hinni, hogy mi is ugyanolyanok vagyunk, mint Orbán Viktor". Juhász Péter kevesellte és szégyennek nevezte a tüntetésen résztvevők számát. "Nagyon köszönöm, hogy pr

Kipusztult az összes hal a Városligeti-tóban

Mérgezés történt a városligeti tóban, amely - mivel néhány nappal ezelőtt ide telepítették át a margitszigeti japánkert halait is - két tó halállományát pusztította ki szerdán. Egyelőre nem tudni, pontosan hogyan és milyen méreg került a vízbe - írta az Euronews. A margitszigeti tavak és az azokat összekötő patak megtisztítása ezekben a hetekben zajlott, és a kertészeknek az egyik legnagyobb kihívás a halak megmentése volt. Mivel a margitszigeti japánkert tórendszerét le kellett engedni a tisztítás idejére, áttelepítették a halakat a városligeti tóba. Szerdán azonban ismeretlen eredetű és összetételű vegyszer került a városligeti tó vizébe, ami kipusztította az összes halat - írták. Hozzátették, hogy néhány teknős túlélte a mérgezést, de egyelőre nem tudni, hogy milyen állapotban vannak - írta az MTI. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: