Ugrás a fő tartalomra

ATM-s trükközők lopták el egy ukrán férfi pénzét Budapesten

Új módszerrel lépett fel egy magyar férfiakból álló társaság a fővárosban. Sorozatosan verték át a jóhiszemű külföldieket, akik bankautomatákból szerettek volna pénzt felvenni. A VII. kerületi nyomozók gátat szabtak a bűncselekménynek. Az elkövetőket az erzsébetvárosi rendőrök fogták el egy ukrán férfi bejelentése alapján - olvasható a Zsaru Magazinban.

"Egy ukrán származású férfi fordult segítségért a kollégákhoz december 28-án, mert megkárosították. Barátnője pedig a mobilján rögzített videóval erősítette meg a történteket" – mondta Szecskár Zsolt alezredes, a VII. Kerületi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának nyomozója.

A VII., Kazinczy utcában, egy ATM-készüléknél történt a szélhámosság. Az ukrán férfi a bankautomatánál toporgott, amikor a társaság egyik tagja, Zs. Attila (29) angolul megszólítva felajánlotta, hogy segítenek neki. A beszélgetés közben csatlakozott V. Sándor (29) és V. Erik (21) is hozzájuk. Mint általában a turisták külhonban, a férfi is bizonytalannak érezhette magát, így elfogadta a lehetőséget. Az egyik készüléknél telefonon keresztül megindították a pénzlevételt, miközben Zs. Attila a készülékbe beütött egy tetszőlegesen levenni kívánt összeget, mondván, hogy a gép által felkínált lehetőségek túl sok pénzt takarnak. A trükk csak ezután következett. Kifizetés előtt az automata kijelzője sötétbe borult, majd Zs. Attila közölte: a gép lefagyott, gyorsan próbálják ki a szomszédos ATM-et.

"A sértett lépett egyet balra, miközben a „segítő” szorosan a gép mellé állt, úgy, hogy takarja a készüléket. Eközben egy másik bandatag az ATM-ből kivette a korábban beütött tranzakciókor kiadott pénzt. A sértett újabb műveletbe kezdett a szomszédos ATM-nél, és ott is pénzlevételt indított 100 ezer forintért. A csaló igyekezett folyamatosan szóval tartani, figyelmét tudatosan elterelni a háttérműveletről. Amikor ennek a készüléknek a kijelzője is elsötétült, a férfi ekkor is azt hangoztatta, hogy ez is rossz

lehet. A beszélgetésbe bekapcsolódott még egy bandatag, hogy biztosan lekössék a külföldi figyelmét. Amikor a sértett már nem nézett a készülék felé, egyik társuk már fel is markolta a pénzt" – magyarázta Maraffai-Ozsvárt Henriett főtörzsőrmester, nyomozó.

A sértett ezt követően az ATM-től csalódottan elballagott, de pár méter megtétele után értesítések érkeztek a telefonjára. Megtudta, hogy mindkétszer sikerült a pénzfelvétel, csak nem neki. Összesen 213 183 forinttal lett „vékonyabb” a számlája. Ezután visszament a társasághoz, és szóvá tette a különös közjátékot, majd hozzáfűzte, hogy értesíti a rendőrséget, mire a banda tagjai elszivárogtak.

"A felvételek birtokában azonosítottuk az elkövetőket, a sértett barátnője egyértelműen felismerte Zs. Attilát, mint aki a legaktívabban mutogatott, és folyamatosan győzködte párját, valamint másik két társát. V. Sándort és V. Eriket december 28-án fogtuk el, harmadik társuk ellen pedig elfogatóparancsot adtunk ki. Zs. Attila január 3-án jelentkezett a rendőrkapitányságon" – foglalta össze az alezredes.

Lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki mindhármukat, az eljárás során szabadlábon védekezhetnek. A rendőrök vizsgálata ezzel nem ért véget, feltételezik, hogy ugyanilyen módszerrel legalább tíz külföldit károsítottak már meg, ezért a nyomozás folytatódik.

FOTÓ: FÜLÖP, RENDŐRSÉG

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy meghibásodott, klíma nélküli vonatban rekedtek az utasok a Keleti pályaudvaron

Azonnali belső vizsgálatot indított a MÁV, mert utasok rekedtek egy meghibásodott, klíma nélküli kocsiban csütörtök este a Keleti pályaudvaron. Az utasok a nagy hőség miatt ablakot törtek ki. A MÁV pénteken közölte: a Zürichbe és Münchenbe közlekedő Wiener Walzer - Kálmán Imre nemzetközi vonaton műszaki hiba és a rendkívüli hőség miatt meghibásodott az energiaellátó berendezés, ezért nem volt áram az egyik kocsiban. A személykocsi helyett az utasok komfortja és biztonsága érdekében a MÁV-START egy tartalék kocsit állított volna be. A kocsik rendezéséhez, a meghibásodott kocsi kihúzásához szükséges tolatási műveletet viszont úgy kezdték meg, hogy utasok maradtak a kocsiban. A klíma hiánya miatt a tárolóvágányon álló kocsiban felmelegedett a levegő, ezért az utasok a személykocsi ablakát betörték, vésznyitóval az ajtókat kinyitották. A kitört ablak miatt rendőrségi helyszínelésre volt szükség, és a vonat csak hajnalban tudott elindulni. Az eset részletes kivizsgálása azonnal megkezdődött

Baleset történt a Ferihegyi reptérre vezető úton

Lezárták az érintett útszakaszt a karambol miatt. Egy kisbusz és egy személyautó ütközött össze a XVIII. kerületben, a Ferihegyi reptérre vezető úton, a Csaba utca közelében. A fővárosi hivatásos tűzoltók a társhatóságokat kérték a helyszínre, ahol lezárták az érintett útszakaszt a baleset miatt. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Változik a 4-es és a 6-os villamos közlekedése a következő két hétvégén

Karbantartás miatt változik a 4-es és a 6-os villamos közlekedése a következő két hétvégén - közölte a Budapesti Közlekedési Központ az MTI-vel. A közlemény szerint pénteken 17.30-tól hétfő hajnalig és július 9-10-én, szombat-vasárnap a 4-es és a 6-os villamos két szakaszon jár: a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között, valamint 4-6-os jelzéssel a Széll Kálmán tér és az Oktogon között. A Boráros tér és a Nyugati pályaudvar között a 4-6-os pótlóbusszal lehet utazni, amelyre a Mester utca/Ferenc körút megállónál és a Nyugati pályaudvarnál lehet átszállni. Éjszakánként a 6-os villamos teljes vonalán pótlóbusz jár majd. A villamosok közlekedése a vágányok Blaha Lujza téri karbantartása miatt változik - írták. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: