Ugrás a fő tartalomra

Fényes nappal tépte ki nők fülbevalóját a budapesti tolvaj (videó)

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitánysága büntetőeljárást folytat egy 29 éves budapesti férfivel szemben. A rendelkezésre álló adatok szerint G. Géza 2022. január 8-án 9 óra 25 perckor a IX. kerület, Közvágóhíd utcában követni kezdett egy nőt, majd néhány méter megtétele után a gyanútlan asszony két fülbevalóját hátulról megfogta és kitépte, majd azokkal elfutott - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság..

Ezután 2022. január 20-án 10 óra körül a XIV. kerületben, egy Pillangó utcai áruház parkolójában lépett oda egy bevásárlókocsit toló nőhöz, akinek befogta a száját, majd fülbevalóit kitépte és elmenekült.

A harmadik bűncselekményt a Pillangó utcai rablás után alig egy órával a VIII. kerületben követte el. Ekkor a Baross téri buszmegállóban az egyik buszra felszálló nő vállait lefogta, majd a füléből kiszakított arany ékszerekkel ezúttal is elszaladt.​

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitányság a nyomozás során azonosította a feltételezett elkövetőt, akit 2022. január 21-én elfogtak. G. Gézát háromrendbeli rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, és őrizetbevétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, melyet a bíróság elrendelt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera Budapesten

A Bp-i Autósok Közössége egyik olvasójától kapta azt a felvételt, amit egy kamera rögzített a 3. kerületben, a Bécsi út – Szépvölgyi út kereszteződésében. A videón jól látszik, hogy a gyalogosokra vonatkozó lámpa piros jelzést mutat, a keresztező forgalom pedig zöld jelzést kap. A villamos is szabad utat kap, de a később elgázolt gyalogos még átmegy előtte. Amikor az úttestre ér, egy fehér autó elgázolja, melynek következtében több métert repül a szerencsétlenül járt “A helyszínre riasztott mentőegység egy középkorú férfit súlyos sérülésekkel szállított kórházba.” – tudták meg. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

"Ukrajna ma Orbán Viktor rendszere ellen is harcol" - Szolidaritási tüntetést tartottak a szabad Ukrajnáért Budapesten

Legyen végre vége! címmel a szabad és független Ukrajnáért, a magyar kormány "hintapolitikája" ellen tartottak civil szolidaritási tüntetést szombaton Budapesten. Az Egymillióan a szabad Ukrajnáért civil szervezet által meghirdetett demonstrációt az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, a Szabad sajtó útján tartották meg, Volodimir Zelenszkij ukrán államfő felhívására - írta az MTI. Juhász Péter, a demonstráció egyik főszervezője hangsúlyozta: miközben a civilek szolidárisak a menekülőkkel és mindent megtettek értük, Orbán Viktor miniszterelnök és a magyar kormány semmit nem tett. Vagyis a civilek Magyarország szíve, "Orbán viszont nem Magyarország szíve, hanem Magyarország enyves keze és ez az enyves kéz már véres is" - fogalmazott a szónok. Hozzátette: "ezt nem hagyhatjuk, mert a világ azt fogja hinni, hogy mi is ugyanolyanok vagyunk, mint Orbán Viktor". Juhász Péter kevesellte és szégyennek nevezte a tüntetésen résztvevők számát. "Nagyon köszönöm, hogy pr

Kipusztult az összes hal a Városligeti-tóban

Mérgezés történt a városligeti tóban, amely - mivel néhány nappal ezelőtt ide telepítették át a margitszigeti japánkert halait is - két tó halállományát pusztította ki szerdán. Egyelőre nem tudni, pontosan hogyan és milyen méreg került a vízbe - írta az Euronews. A margitszigeti tavak és az azokat összekötő patak megtisztítása ezekben a hetekben zajlott, és a kertészeknek az egyik legnagyobb kihívás a halak megmentése volt. Mivel a margitszigeti japánkert tórendszerét le kellett engedni a tisztítás idejére, áttelepítették a halakat a városligeti tóba. Szerdán azonban ismeretlen eredetű és összetételű vegyszer került a városligeti tó vizébe, ami kipusztította az összes halat - írták. Hozzátették, hogy néhány teknős túlélte a mérgezést, de egyelőre nem tudni, hogy milyen állapotban vannak - írta az MTI. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: