Ugrás a fő tartalomra

Kábellopás miatt rövidebb útvonalon járnak egyes, Keleti pályaudvarról induló elővárosi vonatok

Kábellopás miatt a Keleti pályaudvarról induló minden második S60-as és S80-as elővárosi vonat rövidebb útvonalon közlekedik csütörtök délelőtt; a változás a hatvani és az Újszász-szolnoki vonalat érinti - közölte a Mávinform az MTI-vel.

A közlemény szerint csütörtök reggel a Keleti pályaudvarra bevezető vágányszakaszokon lelassult a vonatközlekedés, mert kábellopás miatt meghibásodott a biztosítóberendezés. A helyreállítás várhatóan kora délutánig eltart.

Emiatt a hatvani vonalon a Gödöllőről minden óra 15 perckor Budapestre induló S80-as vonatok csak Kőbánya felsőig közlekednek. A Keleti pályaudvarról minden óra 5 perckor Gödöllőre induló S80-as vonatok csak Kőbánya felsőtől közlekednek, utasaik a Keleti pályaudvarról egész órakor Egerbe induló Agria InterRégiókkal utazhatnak Kőbánya felsőig. Az InterRégiók a Keleti pályaudvarról 5 perccel később indulnak.

A Gödöllőről minden óra 45 perckor és a Keleti pályaudvarról minden óra 35 perckor induló S80-as vonatoknál nincs változás, a teljes útvonalon járnak.

Az Újszász-szolnoki vonalon a Sülysápról minden óra 24 perckor Budapestre induló S60-as vonatok csak Rákosig közlekednek. A Keleti pályaudvarról minden óra 20 perckor Sülysápra induló S60-as vonatok csak Rákostól közlekednek, az utasok a Keleti pályaudvarról minden óra 15 perckor Szolnokra induló Z60-as vonatokkal utazhatnak Rákosig. A Z60-as vonatok a Keleti pályaudvarról 5 perccel később indulnak, Kőbánya felsőn is megállnak.

A Sülysápról minden óra 54 perckor és a Keleti pályaudvarról minden óra 50 perckor induló S60-as vonatoknál nincs változás, a teljes útvonalon járnak.

A Keleti pályaudvarra bevezető vágányszakaszokon lassabban közlekedhetnek a vonatok, így más járatoknál is előfordulhat 5-10 perccel hosszabb menetidő - tették hozzá.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: