Ugrás a fő tartalomra

Kábellopás miatt rövidebb útvonalon járnak egyes, Keleti pályaudvarról induló elővárosi vonatok

Kábellopás miatt a Keleti pályaudvarról induló minden második S60-as és S80-as elővárosi vonat rövidebb útvonalon közlekedik csütörtök délelőtt; a változás a hatvani és az Újszász-szolnoki vonalat érinti - közölte a Mávinform az MTI-vel.

A közlemény szerint csütörtök reggel a Keleti pályaudvarra bevezető vágányszakaszokon lelassult a vonatközlekedés, mert kábellopás miatt meghibásodott a biztosítóberendezés. A helyreállítás várhatóan kora délutánig eltart.

Emiatt a hatvani vonalon a Gödöllőről minden óra 15 perckor Budapestre induló S80-as vonatok csak Kőbánya felsőig közlekednek. A Keleti pályaudvarról minden óra 5 perckor Gödöllőre induló S80-as vonatok csak Kőbánya felsőtől közlekednek, utasaik a Keleti pályaudvarról egész órakor Egerbe induló Agria InterRégiókkal utazhatnak Kőbánya felsőig. Az InterRégiók a Keleti pályaudvarról 5 perccel később indulnak.

A Gödöllőről minden óra 45 perckor és a Keleti pályaudvarról minden óra 35 perckor induló S80-as vonatoknál nincs változás, a teljes útvonalon járnak.

Az Újszász-szolnoki vonalon a Sülysápról minden óra 24 perckor Budapestre induló S60-as vonatok csak Rákosig közlekednek. A Keleti pályaudvarról minden óra 20 perckor Sülysápra induló S60-as vonatok csak Rákostól közlekednek, az utasok a Keleti pályaudvarról minden óra 15 perckor Szolnokra induló Z60-as vonatokkal utazhatnak Rákosig. A Z60-as vonatok a Keleti pályaudvarról 5 perccel később indulnak, Kőbánya felsőn is megállnak.

A Sülysápról minden óra 54 perckor és a Keleti pályaudvarról minden óra 50 perckor induló S60-as vonatoknál nincs változás, a teljes útvonalon járnak.

A Keleti pályaudvarra bevezető vágányszakaszokon lassabban közlekedhetnek a vonatok, így más járatoknál is előfordulhat 5-10 perccel hosszabb menetidő - tették hozzá.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy meghibásodott, klíma nélküli vonatban rekedtek az utasok a Keleti pályaudvaron

Azonnali belső vizsgálatot indított a MÁV, mert utasok rekedtek egy meghibásodott, klíma nélküli kocsiban csütörtök este a Keleti pályaudvaron. Az utasok a nagy hőség miatt ablakot törtek ki. A MÁV pénteken közölte: a Zürichbe és Münchenbe közlekedő Wiener Walzer - Kálmán Imre nemzetközi vonaton műszaki hiba és a rendkívüli hőség miatt meghibásodott az energiaellátó berendezés, ezért nem volt áram az egyik kocsiban. A személykocsi helyett az utasok komfortja és biztonsága érdekében a MÁV-START egy tartalék kocsit állított volna be. A kocsik rendezéséhez, a meghibásodott kocsi kihúzásához szükséges tolatási műveletet viszont úgy kezdték meg, hogy utasok maradtak a kocsiban. A klíma hiánya miatt a tárolóvágányon álló kocsiban felmelegedett a levegő, ezért az utasok a személykocsi ablakát betörték, vésznyitóval az ajtókat kinyitották. A kitört ablak miatt rendőrségi helyszínelésre volt szükség, és a vonat csak hajnalban tudott elindulni. Az eset részletes kivizsgálása azonnal megkezdődött

Baleset történt a Ferihegyi reptérre vezető úton

Lezárták az érintett útszakaszt a karambol miatt. Egy kisbusz és egy személyautó ütközött össze a XVIII. kerületben, a Ferihegyi reptérre vezető úton, a Csaba utca közelében. A fővárosi hivatásos tűzoltók a társhatóságokat kérték a helyszínre, ahol lezárták az érintett útszakaszt a baleset miatt. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Változik a 4-es és a 6-os villamos közlekedése a következő két hétvégén

Karbantartás miatt változik a 4-es és a 6-os villamos közlekedése a következő két hétvégén - közölte a Budapesti Közlekedési Központ az MTI-vel. A közlemény szerint pénteken 17.30-tól hétfő hajnalig és július 9-10-én, szombat-vasárnap a 4-es és a 6-os villamos két szakaszon jár: a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között, valamint 4-6-os jelzéssel a Széll Kálmán tér és az Oktogon között. A Boráros tér és a Nyugati pályaudvar között a 4-6-os pótlóbusszal lehet utazni, amelyre a Mester utca/Ferenc körút megállónál és a Nyugati pályaudvarnál lehet átszállni. Éjszakánként a 6-os villamos teljes vonalán pótlóbusz jár majd. A villamosok közlekedése a vágányok Blaha Lujza téri karbantartása miatt változik - írták. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: