Ugrás a fő tartalomra

Kábellopás miatt rövidebb útvonalon járnak egyes, Keleti pályaudvarról induló elővárosi vonatok

Kábellopás miatt a Keleti pályaudvarról induló minden második S60-as és S80-as elővárosi vonat rövidebb útvonalon közlekedik csütörtök délelőtt; a változás a hatvani és az Újszász-szolnoki vonalat érinti - közölte a Mávinform az MTI-vel.

A közlemény szerint csütörtök reggel a Keleti pályaudvarra bevezető vágányszakaszokon lelassult a vonatközlekedés, mert kábellopás miatt meghibásodott a biztosítóberendezés. A helyreállítás várhatóan kora délutánig eltart.

Emiatt a hatvani vonalon a Gödöllőről minden óra 15 perckor Budapestre induló S80-as vonatok csak Kőbánya felsőig közlekednek. A Keleti pályaudvarról minden óra 5 perckor Gödöllőre induló S80-as vonatok csak Kőbánya felsőtől közlekednek, utasaik a Keleti pályaudvarról egész órakor Egerbe induló Agria InterRégiókkal utazhatnak Kőbánya felsőig. Az InterRégiók a Keleti pályaudvarról 5 perccel később indulnak.

A Gödöllőről minden óra 45 perckor és a Keleti pályaudvarról minden óra 35 perckor induló S80-as vonatoknál nincs változás, a teljes útvonalon járnak.

Az Újszász-szolnoki vonalon a Sülysápról minden óra 24 perckor Budapestre induló S60-as vonatok csak Rákosig közlekednek. A Keleti pályaudvarról minden óra 20 perckor Sülysápra induló S60-as vonatok csak Rákostól közlekednek, az utasok a Keleti pályaudvarról minden óra 15 perckor Szolnokra induló Z60-as vonatokkal utazhatnak Rákosig. A Z60-as vonatok a Keleti pályaudvarról 5 perccel később indulnak, Kőbánya felsőn is megállnak.

A Sülysápról minden óra 54 perckor és a Keleti pályaudvarról minden óra 50 perckor induló S60-as vonatoknál nincs változás, a teljes útvonalon járnak.

A Keleti pályaudvarra bevezető vágányszakaszokon lassabban közlekedhetnek a vonatok, így más járatoknál is előfordulhat 5-10 perccel hosszabb menetidő - tették hozzá.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az Aldi munkavállalókat keres a fővárosban és környékén

Bolti eladókat keres az Aldi, amely a fővárosban és Pest megyében mintegy 100 betölthető álláshellyel rendelkezik, ezért február 10-én Budapesten toborzó napot tart - közölte az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. pénteken az MTI-vel. Előzetes regisztráció nélkül bármely álláskereső részt vehet a jövő csütörtöki toborzó rendezvényen, ahol 10-18 óra között várják az érdeklődőket Budapesten, az Erzsébet téri Akvárium Klubban. A résztvevők személyesen találkozhatnak az Aldi áruházvezetőivel és HR munkatársaival a toborzó napon. A nyitott pozíciók iránt érdeklődőknek elég egy aktuális papíralapú önéletrajzzal érkezniük a rendezvényre, ahol a feladatkörökről, juttatásokról szóló tájékoztatás után a helyszínen sor kerülhet egy személyes interjúra, a cég pedig akár a helyszínen ajánlatot is tesz. Hozzátették, a fővárosban az Aldi bolti eladóinak kezdőbére heti 40 órás munkavégzésnél bruttó 377 100 forint, a pozícióban elérhető legmagasabb bér pedig bruttó 474 900 forint.   Az MTI érdeklődésére k

A magyarok többsége azt szeretné, ha Orbán Viktor keményebben állna ki Oroszországgal szemben

Ismét emelkedett azok száma, akik aggressziónak tartják Oroszország támadását Ukrajna ellen, írja a Népszava a Publicus Intézet közvéleménykutatása alapján, amely a magyarországi felnőtt népességre nem, életkor és iskolázottság szerint reprezentatív. Az RTL szerint felmérésből az derült ki, hogy: A megkérdezettek 69 százaléka tartja orosz agressziónak a háborút. Áprilisban még csak 56 százalék volt ez a szám. 57 százalék szerint Orbán Viktornak komolyabban kellene elítélnie Oroszországot. Tavasszal még csak a lakosság 36 százaléka gondolta így. A Fidesz szavazóinak 15 százaléka elégedetlen Orbán reakcióival kapcsolatban, a bizonytalanok körében 51 százalék várna keményebb kiállást. 12 százalék lát esélyt arra, hogy Magyarországot háború fenyegeti, 17 százalék szerint fog Putyin atomot bevetni. A Fidesz-KDNP szimpatizánsok háromnegyede, az ellenzékiek fele, a bizonytalanok 43 százaléka érez félelmet a háborúval kapcsolatban. A megkérdezettek 56 százaléka elégedetlen azzal, ahogy a korm

Többszörösére nő a határon túli oktatási-nevelési támogatás

Többszörösére emeli a magyar kormány a határon túli oktatási-nevelési támogatást - jelentette be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) pénteki budapesti ülése utáni sajtótájékoztatón. A tanácskozás zárónyilatkozatát minden jelenlévő aláírta. Elmondta: jelenleg 22 ezer 400 forint a támogatás összege, gyermekenként és tanévenként. A megemelt juttatást a kárpátaljai magyarok már mostantól, a többi nemzetrész a következő tanévtől kaphatja meg. Jelenleg összesen 225 ezren részesülnek a támogatásban. A miniszterelnök-helyettes kijelentette: a Kárpátaljának járó támogatásokat semmilyen körülmények között nem csökkentik, sőt emelik, ők vannak a legnehezebb helyzetben. "Háború ide, energiaválság oda", vannak területek, amelyeknek erős jelzést kell küldeni, hogy a nemzeti célokból nem engednek - húzta alá. Kitért arra, hogy a szociális támogatásokat például sok esetben személyesen juttatják el az intézményes keretek mellett. Ezért minden olyan magyar