Ugrás a fő tartalomra

Már lehet regisztrálni a Semmelweis Egyetem online nyílt napjára

Már lehet regisztrálni a Semmelweis Egyetem (SE) január 27-ei online nyílt napjára - közölte Hermann Péter, az SE oktatási rektorhelyettese hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Hangsúlyozta: a járvány ellenére idén is szerettek volna létrehozni egy olyan fórumot, amely révén az orvos- és egészségtudományok iránt érdeklődő középiskolások betekintést kaphatnak a Semmelweis Egyetem életébe.

A nyílt napon nemcsak az intézmény hat kara mutatkozik be interaktív előadások és kisfilmek segítségével, de az egyetem tehetséggondozó programját és a szakképző iskolákat is jobban megismerhetik az érdeklődők. Az ikonikus egyetemi helyszíneket virtuális körsétán mutatják be - tette hozzá a rektorhelyettes.

Mindegyik karhoz egy külön virtuális szoba tartozik majd, a regisztráltak egy kódot kapnak, és bejelentkezés után csatlakozhatnak az előadásokhoz. A nyílt nap az egyetem rektorának köszöntőjével kezdődik, majd a tehetséggondozó program és a szakképző iskola vezetői köszöntik az érdeklődőket.

Hermann Péter azt mondta, hogy a Semmelweis Egyetemre történő sikeres felvételihez szükségesek a legmagasabb érettségi pontszámok az országban, az egyetem minden képzési területe népszerű. A tavalyi nyílt napra háromezren jelentkeztek, remélhetőleg idén is ekkorra érdeklődés övezi majd a rendezvényt - fűzte hozzá.

Részletes program és a regisztrációs lehetőség a https://semmelweis.hu/nyiltnap/ linkre kattintva érhető el.

(MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Folytatódik a bliccelők elleni harc: 9-es autóbuszon bevezetik az első ajtós felszállást

Szombattól hétvégente első ajtós felszállási rend lesz a Margit híd, budai hídfő és a Bogdáni út közötti, valamint a Szentkirályi utca és a Kőbánya alsó vasútállomás között közlekedő 9-es autóbuszon - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-t. A Kálvin tér és a Jászai Mari tér között azonban továbbra is minden ajtó használható fel- és leszállásra - közölték. Az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése, és jelentősen javulhat az utasok biztonságérzete is - ismertette a BKK. Akinek nincs jegye, a sofőrtől vásárolhat emelt áron - jelezték. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Hőségriasztást rendelt el hétfőtől Müller Cecília

Hétfő nulla órától csütörtök éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos - tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pénteken az MTI-t. Harmadfokú hőségriasztást akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri a 27 Celsius-fokot. Az NNK és a katasztrófavédelem nyomatékosan kéri, hogy a nagy melegben mindenki ügyeljen a fokozott folyadékbevitelre, kerülje a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és a zsíros ételek fogyasztását. Senki ne tartózkodjon 11 és 15 óra között a tűző napon óvintézkedések nélkül; védje bőrét a leégés ellen megfelelő öltözködéssel, szellőző ruházattal és napvédő készítményekkel. Különösen figyeljenek erre a szabadtéren dolgozók és a szabadtéri rendezvények résztvevői - hangsúlyozták. A járművezetők fokozottan figyeljenek, vezessenek óvatosan, mert a nagy meleg könnyen dekoncentráltságot okoz. A vízparton tartózkodók

Nagy változások a 3-as metró vonalán

Mától a 3-as metró augusztus közepéig csak az északi szakaszon, vagyis Újpest-központ és Göncz Árpád városközpont között jár. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábbi közleményében azt írta: Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között akadálymentes, légkondicionált pótlóbuszokkal lehet utazni, amelyek rendkívül sűrűn, csúcsidőszakban egy percnél is gyakrabban indulnak. Mivel a Dél-Pestig meghosszabbított útvonalon közlekedő metrópótló buszok megállnak a Nagyvárad téren is, az M30-as járat az említett időszakban nem közlekedik - tették hozzá. Szintén szombattól augusztus közepéig az 1-es földalatti Deák Ferenc téri átjáróját is felújítják, ezért a földalatti állomása csak az Erzsébet térről közelíthető meg. Az autósoknak érdemes tudni, hogy a pótlóbuszok gördülékeny közlekedése érdekében - az eddig kijelöltek mellett - az Üllői úton a Nagyvárad tér és a Határ út közötti szakaszon visszaállítják a korábbi autóbuszsávokat, ezért megváltozik a forgalmi rend - írták. A déli sz