Ugrás a fő tartalomra

Már lehet regisztrálni a Semmelweis Egyetem online nyílt napjára

Már lehet regisztrálni a Semmelweis Egyetem (SE) január 27-ei online nyílt napjára - közölte Hermann Péter, az SE oktatási rektorhelyettese hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Hangsúlyozta: a járvány ellenére idén is szerettek volna létrehozni egy olyan fórumot, amely révén az orvos- és egészségtudományok iránt érdeklődő középiskolások betekintést kaphatnak a Semmelweis Egyetem életébe.

A nyílt napon nemcsak az intézmény hat kara mutatkozik be interaktív előadások és kisfilmek segítségével, de az egyetem tehetséggondozó programját és a szakképző iskolákat is jobban megismerhetik az érdeklődők. Az ikonikus egyetemi helyszíneket virtuális körsétán mutatják be - tette hozzá a rektorhelyettes.

Mindegyik karhoz egy külön virtuális szoba tartozik majd, a regisztráltak egy kódot kapnak, és bejelentkezés után csatlakozhatnak az előadásokhoz. A nyílt nap az egyetem rektorának köszöntőjével kezdődik, majd a tehetséggondozó program és a szakképző iskola vezetői köszöntik az érdeklődőket.

Hermann Péter azt mondta, hogy a Semmelweis Egyetemre történő sikeres felvételihez szükségesek a legmagasabb érettségi pontszámok az országban, az egyetem minden képzési területe népszerű. A tavalyi nyílt napra háromezren jelentkeztek, remélhetőleg idén is ekkorra érdeklődés övezi majd a rendezvényt - fűzte hozzá.

Részletes program és a regisztrációs lehetőség a https://semmelweis.hu/nyiltnap/ linkre kattintva érhető el.

(MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A gyalogátkelőhelyen ütött el két fiatalt egy személyautó Budapesten

Elütött két fiatalt egy személyautó a gyalogátkelőhelyen Budapesten, az Üllői út és az Ady Endre út kereszteződésénél szombaton - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyelete. Mindkét fiatalt kórházba szállították, az egyiket könnyebb, a másikat súlyosabb sérülésekkel - tudta meg az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Ha Magyarországra is átterjedne a háború, így zajlana a mozgósítás

50 éves korig hívnák be őket, de csak azután, ha a parlament kétharmados döntéssel megelőző védelmi helyzetet hirdetne - tudatta a hvg.hu. Ha Magyarországra is átterjed a háború, akkor mindazokat, akik még nem töltötték be az 50 éves életkort és kaptak sorkatonai kiképzést, behívhatják katonának – írta a Blikk, amely egy nyugállományú ezredes segítségével szedte össze, miként zajlana a mozgósítás egy ilyen helyzetben. először kétharmados döntéssel kellene a parlamentnek megelőző védelmi helyzetet hirdetni, utána kiküldenék a behívókat és elkezdődnének az alkalmassági vizsgálatok, először az önkéntes tartalékosokat mozgósítanák, utána azokat, akik már voltak katonák, aki nem kapott kiképzést, és még nincs 65 éves, azt polgári védelmi és honvédelmi munkára hívhatnák be. Magyarországon az általános hadkötelezettség 1868-tól 2004-ig élt, eleinte 21, 1939-től 18 éves kor felett hívták be a fiatalokat – írja a lap, amely arra is emlékeztet, hogy rendkívüli helyzetben a katonai szolgálat a 18

Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera Budapesten

A Bp-i Autósok Közössége egyik olvasójától kapta azt a felvételt, amit egy kamera rögzített a 3. kerületben, a Bécsi út – Szépvölgyi út kereszteződésében. A videón jól látszik, hogy a gyalogosokra vonatkozó lámpa piros jelzést mutat, a keresztező forgalom pedig zöld jelzést kap. A villamos is szabad utat kap, de a később elgázolt gyalogos még átmegy előtte. Amikor az úttestre ér, egy fehér autó elgázolja, melynek következtében több métert repül a szerencsétlenül járt “A helyszínre riasztott mentőegység egy középkorú férfit súlyos sérülésekkel szállított kórházba.” – tudták meg. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: