Ugrás a fő tartalomra

Plusz egy e-matricát kell venniük az M1-en autózóknak

Korábban azzal a tudattal indulhattak útnak az utósok az M1-es autópályán, hogy amennyiben Pest és Komárom-Esztergom megyei matricával rendelkeznek, akkor Fejér megyeit már nem kell vásárolniuk, hiszen a két szomszédos megyei matrica már lefedi azt az útszakaszt. Ennek most vége - hívja fel a figyelmet a simple.hu.

2021-ben elkészült a 48-as kilométernél a szárligeti csomópont, a már meglévő 39-es bicskei mellett, és az átadást követő türelmi időszak letelt, így már két autópálya-lehajtója lett Fejér megyének. 

Ez azt eredményezi a szabályozásból adódóan, hogy a két csomópont (Szárliget és Bicske) között áthaladóknak 2022. január 1-től Fejér megyei e-matricára is szükségük van. A jelenlegi szabályozás szerint minden megyematrica a szomszédos megye első lehajtójáig érvényes, és Fejér megyének eddig csak egy lehajtója volt az M1-es autópályáról - tudatta a Napi.hu.

Az M1-en önmagában a Fejér megyei e-matrica a Herceghalom csomópont és a Tatabánya-Óváros csomópont között jogosít fel autópálya-használatra. Ezen kívül Fejér megyei autópálya-matricával nem csak az M1-es adott szakaszát veheted igénybe, hanem az M7-es Balatonig tartó részét, és az M6-oson is eljuthatsz egészen Dunaföldvárig.

Az M1-est mostantól a következő matricák fedik le: Pest, Fejér,Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Folytatódik a bliccelők elleni harc: 9-es autóbuszon bevezetik az első ajtós felszállást

Szombattól hétvégente első ajtós felszállási rend lesz a Margit híd, budai hídfő és a Bogdáni út közötti, valamint a Szentkirályi utca és a Kőbánya alsó vasútállomás között közlekedő 9-es autóbuszon - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-t. A Kálvin tér és a Jászai Mari tér között azonban továbbra is minden ajtó használható fel- és leszállásra - közölték. Az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése, és jelentősen javulhat az utasok biztonságérzete is - ismertette a BKK. Akinek nincs jegye, a sofőrtől vásárolhat emelt áron - jelezték. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Nagy változások a 3-as metró vonalán

Mától a 3-as metró augusztus közepéig csak az északi szakaszon, vagyis Újpest-központ és Göncz Árpád városközpont között jár. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábbi közleményében azt írta: Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között akadálymentes, légkondicionált pótlóbuszokkal lehet utazni, amelyek rendkívül sűrűn, csúcsidőszakban egy percnél is gyakrabban indulnak. Mivel a Dél-Pestig meghosszabbított útvonalon közlekedő metrópótló buszok megállnak a Nagyvárad téren is, az M30-as járat az említett időszakban nem közlekedik - tették hozzá. Szintén szombattól augusztus közepéig az 1-es földalatti Deák Ferenc téri átjáróját is felújítják, ezért a földalatti állomása csak az Erzsébet térről közelíthető meg. Az autósoknak érdemes tudni, hogy a pótlóbuszok gördülékeny közlekedése érdekében - az eddig kijelöltek mellett - az Üllői úton a Nagyvárad tér és a Határ út közötti szakaszon visszaállítják a korábbi autóbuszsávokat, ezért megváltozik a forgalmi rend - írták. A déli sz

Hőségriasztást rendelt el hétfőtől Müller Cecília

Hétfő nulla órától csütörtök éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos - tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pénteken az MTI-t. Harmadfokú hőségriasztást akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri a 27 Celsius-fokot. Az NNK és a katasztrófavédelem nyomatékosan kéri, hogy a nagy melegben mindenki ügyeljen a fokozott folyadékbevitelre, kerülje a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és a zsíros ételek fogyasztását. Senki ne tartózkodjon 11 és 15 óra között a tűző napon óvintézkedések nélkül; védje bőrét a leégés ellen megfelelő öltözködéssel, szellőző ruházattal és napvédő készítményekkel. Különösen figyeljenek erre a szabadtéren dolgozók és a szabadtéri rendezvények résztvevői - hangsúlyozták. A járművezetők fokozottan figyeljenek, vezessenek óvatosan, mert a nagy meleg könnyen dekoncentráltságot okoz. A vízparton tartózkodók