Plusz egy e-matricát kell venniük az M1-en autózóknak

Korábban azzal a tudattal indulhattak útnak az utósok az M1-es autópályán, hogy amennyiben Pest és Komárom-Esztergom megyei matricával rendelkeznek, akkor Fejér megyeit már nem kell vásárolniuk, hiszen a két szomszédos megyei matrica már lefedi azt az útszakaszt. Ennek most vége - hívja fel a figyelmet a simple.hu.

2021-ben elkészült a 48-as kilométernél a szárligeti csomópont, a már meglévő 39-es bicskei mellett, és az átadást követő türelmi időszak letelt, így már két autópálya-lehajtója lett Fejér megyének. 

Ez azt eredményezi a szabályozásból adódóan, hogy a két csomópont (Szárliget és Bicske) között áthaladóknak 2022. január 1-től Fejér megyei e-matricára is szükségük van. A jelenlegi szabályozás szerint minden megyematrica a szomszédos megye első lehajtójáig érvényes, és Fejér megyének eddig csak egy lehajtója volt az M1-es autópályáról - tudatta a Napi.hu.

Az M1-en önmagában a Fejér megyei e-matrica a Herceghalom csomópont és a Tatabánya-Óváros csomópont között jogosít fel autópálya-használatra. Ezen kívül Fejér megyei autópálya-matricával nem csak az M1-es adott szakaszát veheted igénybe, hanem az M7-es Balatonig tartó részét, és az M6-oson is eljuthatsz egészen Dunaföldvárig.

Az M1-est mostantól a következő matricák fedik le: Pest, Fejér,Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések