Ugrás a fő tartalomra

Életmentő tollinjekciót vásárolnak a gyömrői óvodákba és bölcsődébe

A Jó itt élni! közösség önkormányzati képviselői életmentő tollinjekciót vásárolnak a gyömrői óvodákba és bölcsődébe - jelentette be közösségi oldalán a település polgármestere.

Gyenes Levente bejegyzésében emlékezetet: nemrég felfoghatatlan tragédia történt, amikor egy kisfiú allergiás sokkot kapott, majd életét vesztette az iskolában elfogyasztott mogyorós torta miatt. Megmenthette volna az életét, ha azonnal tudnak segíteni neki az úgynevezett EpiPen tollal, amely az allergiás rohamok kezelésére szolgál.

"Az eset mindannyiunkat megrázott, ezért Gyenes Dorottya, az Egészségügyi és szociális bizottság elnökének kezdeményezésére a Jó itt élni! Közösség képviselői minden önkormányzati fenntartású gyermekintézménybe eljuttatnak 1-1 darabot az életmentő készülékből" - írta Gyenes Levente.

A megfelelő tollinjekciók kiválasztásában és beszerzésében dr. Török Miklós segíti a képviselőket - tette hozzá.

Az EpiPen toll használatához nem szükséges egészségügyi végzettség, vészhelyzet esetén gyorsan és egyszerűen beadható.

Az eszközök hamarosan elérhetőek lesznek az összes gyömrői óvodában és a bölcsődében is. "Én mégis azt kívánom, soha ne forduljon elő hasonló eset nálunk és sehol egyetlen kisgyerekkel sem!" - zárta bejegyzését Gyömrő polgármestere.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: