Ugrás a fő tartalomra

Életmentő tollinjekciót vásárolnak a gyömrői óvodákba és bölcsődébe

A Jó itt élni! közösség önkormányzati képviselői életmentő tollinjekciót vásárolnak a gyömrői óvodákba és bölcsődébe - jelentette be közösségi oldalán a település polgármestere.

Gyenes Levente bejegyzésében emlékezetet: nemrég felfoghatatlan tragédia történt, amikor egy kisfiú allergiás sokkot kapott, majd életét vesztette az iskolában elfogyasztott mogyorós torta miatt. Megmenthette volna az életét, ha azonnal tudnak segíteni neki az úgynevezett EpiPen tollal, amely az allergiás rohamok kezelésére szolgál.

"Az eset mindannyiunkat megrázott, ezért Gyenes Dorottya, az Egészségügyi és szociális bizottság elnökének kezdeményezésére a Jó itt élni! Közösség képviselői minden önkormányzati fenntartású gyermekintézménybe eljuttatnak 1-1 darabot az életmentő készülékből" - írta Gyenes Levente.

A megfelelő tollinjekciók kiválasztásában és beszerzésében dr. Török Miklós segíti a képviselőket - tette hozzá.

Az EpiPen toll használatához nem szükséges egészségügyi végzettség, vészhelyzet esetén gyorsan és egyszerűen beadható.

Az eszközök hamarosan elérhetőek lesznek az összes gyömrői óvodában és a bölcsődében is. "Én mégis azt kívánom, soha ne forduljon elő hasonló eset nálunk és sehol egyetlen kisgyerekkel sem!" - zárta bejegyzését Gyömrő polgármestere.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Folytatódik a bliccelők elleni harc: 9-es autóbuszon bevezetik az első ajtós felszállást

Szombattól hétvégente első ajtós felszállási rend lesz a Margit híd, budai hídfő és a Bogdáni út közötti, valamint a Szentkirályi utca és a Kőbánya alsó vasútállomás között közlekedő 9-es autóbuszon - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-t. A Kálvin tér és a Jászai Mari tér között azonban továbbra is minden ajtó használható fel- és leszállásra - közölték. Az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése, és jelentősen javulhat az utasok biztonságérzete is - ismertette a BKK. Akinek nincs jegye, a sofőrtől vásárolhat emelt áron - jelezték. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Hőségriasztást rendelt el hétfőtől Müller Cecília

Hétfő nulla órától csütörtök éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos - tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pénteken az MTI-t. Harmadfokú hőségriasztást akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri a 27 Celsius-fokot. Az NNK és a katasztrófavédelem nyomatékosan kéri, hogy a nagy melegben mindenki ügyeljen a fokozott folyadékbevitelre, kerülje a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és a zsíros ételek fogyasztását. Senki ne tartózkodjon 11 és 15 óra között a tűző napon óvintézkedések nélkül; védje bőrét a leégés ellen megfelelő öltözködéssel, szellőző ruházattal és napvédő készítményekkel. Különösen figyeljenek erre a szabadtéren dolgozók és a szabadtéri rendezvények résztvevői - hangsúlyozták. A járművezetők fokozottan figyeljenek, vezessenek óvatosan, mert a nagy meleg könnyen dekoncentráltságot okoz. A vízparton tartózkodók

Nagy változások a 3-as metró vonalán

Mától a 3-as metró augusztus közepéig csak az északi szakaszon, vagyis Újpest-központ és Göncz Árpád városközpont között jár. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábbi közleményében azt írta: Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között akadálymentes, légkondicionált pótlóbuszokkal lehet utazni, amelyek rendkívül sűrűn, csúcsidőszakban egy percnél is gyakrabban indulnak. Mivel a Dél-Pestig meghosszabbított útvonalon közlekedő metrópótló buszok megállnak a Nagyvárad téren is, az M30-as járat az említett időszakban nem közlekedik - tették hozzá. Szintén szombattól augusztus közepéig az 1-es földalatti Deák Ferenc téri átjáróját is felújítják, ezért a földalatti állomása csak az Erzsébet térről közelíthető meg. Az autósoknak érdemes tudni, hogy a pótlóbuszok gördülékeny közlekedése érdekében - az eddig kijelöltek mellett - az Üllői úton a Nagyvárad tér és a Határ út közötti szakaszon visszaállítják a korábbi autóbuszsávokat, ezért megváltozik a forgalmi rend - írták. A déli sz