Ugrás a fő tartalomra

Forgalomkorlátozás lesz szerdától vasárnapig a VI. kerületben

Megemlékezés miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz február 23. és február 27. között a VI. kerületben, időszakosan lezárják az Andrássy utat is - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden az MTI-vel.

A rendőrség figyelmeztetett, hogy szerdán 18 órától vasárnap 6 óráig tilos megállni az Andrássy út páros oldali szervizútján, a Vörösmarty utca és a Csengery utca között, a Csengery utca mindkét oldalán, az Andrássy út és az Aradi utca között.

Hozzátették, hogy péntek 15 órától vasárnap 6 óráig tilos megállni az Andrássy út mindkét oldali szervizútján, az Oktogon és az Izabella utca között, az Aradi utca páratlan oldalán, a Csengery utca és a Vörösmarty utca között, a Vörösmarty utca mindkét oldalán, az Aradi utca és a Hunyadi tér között, és a Csengery utca mindkét oldalán, az Andrássy út és a Hunyadi tér között.

Közölték azt is, hogy már csütörtök 14 órától vasárnap 6 óráig lezárják az Andrássy út páros oldali szervizútját a Vörösmarty utca és a Csengery utca között. Péntek 15 órától vasárnap 6 óráig az Andrássy utat az Oktogon és Izabella utca között, az Eötvös utcát az Andrássy út és a Szófia utca között, a Csengery utcát az Aradi utca és a Hunyadi tér között, a Vörösmarty utcát a Hunyadi tér és az Aradi utca között zárják le.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hőségriasztást rendelt el hétfőtől Müller Cecília

Hétfő nulla órától csütörtök éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos - tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pénteken az MTI-t. Harmadfokú hőségriasztást akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri a 27 Celsius-fokot. Az NNK és a katasztrófavédelem nyomatékosan kéri, hogy a nagy melegben mindenki ügyeljen a fokozott folyadékbevitelre, kerülje a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és a zsíros ételek fogyasztását. Senki ne tartózkodjon 11 és 15 óra között a tűző napon óvintézkedések nélkül; védje bőrét a leégés ellen megfelelő öltözködéssel, szellőző ruházattal és napvédő készítményekkel. Különösen figyeljenek erre a szabadtéren dolgozók és a szabadtéri rendezvények résztvevői - hangsúlyozták. A járművezetők fokozottan figyeljenek, vezessenek óvatosan, mert a nagy meleg könnyen dekoncentráltságot okoz. A vízparton tartózkodók

Maximum 50 liter tankolható hatósági áron a Mol töltőállomásain

A vásárlók kiszolgálásának biztosításával és a töltőállomások zavartalan működésével indokolja a Mol, hogy péntektől normál kútoszlopon a járművekbe hatósági áron maximum 50 litert lehet egyszerre tankolni az eddigi 100 liter helyett. A vállalat az MTI kérdésére közölte:  a limitet aszerint határozták meg, hogy mi az a mennyiség, ami a lakossági felhasználók számára elegendő. Felhívták a figyelmet arra is, ha a fogyasztó magyar forgalmi engedéllyel rendelkező autóba tankol, úgy hatósági árat fizet, amennyiben benzinkannába, akkor piaci árat kell fizetnie. A Mol ezért arra kéri a vásárlókat, ha gépjárművük benzintankja mellett külső kannába is tankolnak, azt a benzintankba történő tankolástól elkülönítve, a tankolás vételárának rendezése után tegyék meg. Ha a gépjármű üzemanyagtartályába, illetve a kannába történő tankolásra egyszerre, egy tranzakció keretében történik, úgy a tankolás teljes mennyiségére a töltőállomáson feltüntetett piaci árat kell fizetni. KÖVESSEN MINKET A FACEB

Folytatódik a bliccelők elleni harc: 9-es autóbuszon bevezetik az első ajtós felszállást

Szombattól hétvégente első ajtós felszállási rend lesz a Margit híd, budai hídfő és a Bogdáni út közötti, valamint a Szentkirályi utca és a Kőbánya alsó vasútállomás között közlekedő 9-es autóbuszon - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-t. A Kálvin tér és a Jászai Mari tér között azonban továbbra is minden ajtó használható fel- és leszállásra - közölték. Az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése, és jelentősen javulhat az utasok biztonságérzete is - ismertette a BKK. Akinek nincs jegye, a sofőrtől vásárolhat emelt áron - jelezték. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: