Ugrás a fő tartalomra

Jön a BudapestGO! De mivel tud többet, mint a korábbi FUTÁR alkalmazás?

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) fokozatosan vezeti be az új alkalmazást, ezért előfordulhat, hogy egyes ügyfeleknél csak később jelenik meg az applikáció. A BudapestGO már nem csupán utazástervező, hiszen abban lehet többek között jegyet vagy bérletet vásárolni, illetve tájékozódni az aktuális forgalmi helyzetről is - olvasható a BKK közleményében.

Az utolsó teszteléseket követően 2022. február 14-én, hétfőn elkezdődik a BudapestGO bevezetése az ismertebb alkalmazásáruházakban. A Budapesti Közlekedési Központ február 7-én bemutatta az új fejlesztést, a társaság az élesítés előtt még a sajtó munkatársainak is lehetőséget adott arra, hogy teszteljék az alkalmazást és tájékoztassák arról a leendő felhasználókat. A bemutatón dr. Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója úgy fogalmazott: „A BudapestGO fontos mérföldkő a fővárosi közlekedés átalakításában, az ügyfélélmény javításában és a digitalizációban egyaránt.”

Mivel több a BudapestGO, mint a korábbi FUTÁR alkalmazás?

Rengeteg újdonsággal érkezik a megújult BKK app, amely szintet lépett a korábbi, FUTÁR alkalmazáshoz képest. Amíg elődje csupán egy hagyományos utazástervező volt, addig a BudapestGO már jóval több annál. Eddig külön alkalmazásra volt szüksége annak, aki meg akarta tervezni az utazását (FUTÁR), majd új applikációt kellett használnia, ha bérletet is szeretett volna vásárolni (Mobiljegy alkalmazások), ha pedig az aktuális forgalmi helyzetre is kíváncsi volt, szintén új appot kellett megnyitnia (BKK Info).

Az eddigi széttagoltságnak most vége! Az új applikáció egy olyan integrált, digitális szolgáltatás, amellyel egyetlen felületen lehet utazást tervezni, jegyet vásárolni, vagy tájékozódni az aktuális forgalmi információkról.

  • Ebben az alkalmazásban már elérhető a jegy- és a bérletvásárlás. Megjelent a sokak által várt digitális vonaljegy, márciusban pedig érkeznek a 30 és a 90 perces időalapú jegyek is.
  • Már nemcsak a budapesti járatokra, hanem a távolsági buszokra és csaknem minden nagyobb magyarországi város helyi közösségi közlekedési eszközére is lehet jegyet, bérletet váltani az alkalmazásban.
  • A BudapestGO lehetőséget ad arra, hogy a BKK ügyfelei ismétlődően – kvázi előfizetéses jelleggel – minden hónapban automatikusan megvásárolják havibérletüket. Természetesen ezt bármikor le lehet állítani egyetlen gombnyomással.
  • A BudapestGO-ba olvad a sokak által használt BKK Info applikáció. Ennek köszönhetően az alkalmazás az utazástervezés során jelzi az aktuális forgalmi változásokat is. A BKK Infó regisztrált felhasználói néhány gombnyomással átvezethetik adataikat az új alkalmazásba.
  • A widget funkció használatával a megvásárolt jegy, vagy bérlet kirakható a telefon főképernyőjére, azaz egy kattintással elérhető, érvényesíthető vagy bemutatható.
  • A push értesítés igény szerint testre szabható, hogy ne zavarja a felhasználót. A kedvenc járatokra és megállókra vonatkozó értesítésekhez lehet választani konkrét napot, időintervallumot, járatszakaszt, vagy az is beállítható, hogy kizárólag a késésekről érkezzen push üzenet a képernyőre.

A fentiek mellett természetesen az utazástervezés is megújult, egyszerűbben használhatók a menetrendek, áttekinthetőbb a tervezés, sőt már a HÉV járatokkal és a BKK bérlettel igénybe vehető elővárosi vonatokkal is lehet utazást tervezni valós időben. A BKK természetesen kiemelten figyeli a látássérült és mozgássérült felhasználók igényeit, ezért esélyegyenlőséggel foglalkozó szakemberek bevonásával már most is zajlik az applikáció továbbfejlesztése a minél jobb felhasználhatóság érdekében.

A fentiek mellett természetesen az utazástervezés is megújult, egyszerűbben használhatók a menetrendek, áttekinthetőbb a tervezés, sőt már a HÉV járatokkal és a BKK bérlettel igénybe vehető elővárosi vonatokkal is lehet utazást tervezni valós időben. A BKK természetesen kiemelten figyeli a látássérült és mozgássérült felhasználók igényeit, ezért esélyegyenlőséggel foglalkozó szakemberek bevonásával már most is zajlik az applikáció továbbfejlesztése a minél jobb felhasználhatóság érdekében.

Használattal kapcsolatos tudnivalók

A Budapesti Közlekedési Központ fokozatosan vezeti be az új alkalmazást, ezért előfordulhat, hogy egyes ügyfeleknél csak később jelenik meg az applikáció. Elsőként a jelenlegi felhasználók találkozhatnak az új appal, ezt követően pedig az újonnan regisztrálóknak lesz erre lehetőségük.

Az új alkalmazás megjelenik a Google Play áruházban és az App Store-ban is. A Huawei felhasználói közül azok, akik hozzáférnek a Google Play áruházhoz, szintén használhatják majd az alkalmazást. Azoknak, akik korábban már telepítették telefonjukra a FUTÁR applikációt és automatikus frissítést állítottak be, nincs teendőjük, a BudapestGO app automatikusan frissül. A régi FUTÁR appot rövid időn belül végleg kivezeti a BKK.

További információk a bkk.hu/budapestgo oldalon olvashatók.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy meghibásodott, klíma nélküli vonatban rekedtek az utasok a Keleti pályaudvaron

Azonnali belső vizsgálatot indított a MÁV, mert utasok rekedtek egy meghibásodott, klíma nélküli kocsiban csütörtök este a Keleti pályaudvaron. Az utasok a nagy hőség miatt ablakot törtek ki. A MÁV pénteken közölte: a Zürichbe és Münchenbe közlekedő Wiener Walzer - Kálmán Imre nemzetközi vonaton műszaki hiba és a rendkívüli hőség miatt meghibásodott az energiaellátó berendezés, ezért nem volt áram az egyik kocsiban. A személykocsi helyett az utasok komfortja és biztonsága érdekében a MÁV-START egy tartalék kocsit állított volna be. A kocsik rendezéséhez, a meghibásodott kocsi kihúzásához szükséges tolatási műveletet viszont úgy kezdték meg, hogy utasok maradtak a kocsiban. A klíma hiánya miatt a tárolóvágányon álló kocsiban felmelegedett a levegő, ezért az utasok a személykocsi ablakát betörték, vésznyitóval az ajtókat kinyitották. A kitört ablak miatt rendőrségi helyszínelésre volt szükség, és a vonat csak hajnalban tudott elindulni. Az eset részletes kivizsgálása azonnal megkezdődött

Baleset történt a Ferihegyi reptérre vezető úton

Lezárták az érintett útszakaszt a karambol miatt. Egy kisbusz és egy személyautó ütközött össze a XVIII. kerületben, a Ferihegyi reptérre vezető úton, a Csaba utca közelében. A fővárosi hivatásos tűzoltók a társhatóságokat kérték a helyszínre, ahol lezárták az érintett útszakaszt a baleset miatt. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Változik a 4-es és a 6-os villamos közlekedése a következő két hétvégén

Karbantartás miatt változik a 4-es és a 6-os villamos közlekedése a következő két hétvégén - közölte a Budapesti Közlekedési Központ az MTI-vel. A közlemény szerint pénteken 17.30-tól hétfő hajnalig és július 9-10-én, szombat-vasárnap a 4-es és a 6-os villamos két szakaszon jár: a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között, valamint 4-6-os jelzéssel a Széll Kálmán tér és az Oktogon között. A Boráros tér és a Nyugati pályaudvar között a 4-6-os pótlóbusszal lehet utazni, amelyre a Mester utca/Ferenc körút megállónál és a Nyugati pályaudvarnál lehet átszállni. Éjszakánként a 6-os villamos teljes vonalán pótlóbusz jár majd. A villamosok közlekedése a vágányok Blaha Lujza téri karbantartása miatt változik - írták. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: