Ugrás a fő tartalomra

Munkahelyéről kellett mobilokat lopnia egy telefonbolti alkalmazottnak

A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi 2021. októberében egy szaküzletben adta le javításra mobiltelefonját. A szervizelés nem sikerült, ezért a tulajdonos fenyegetéssel kényszerítette az alkalmazottat, hogy munkahelyéről lopjon neki cserekészüléket.

Miután megkapta a mobilt, már azzal zsarolta a dolgozót, hogy elárulja főnökének a lopást, ha nem kap újabb telefonokat. Volt, hogy áldozatát a lakása előtt várta, egyszer fojtogatta is az utcán. Később már nem egyedül, hanem társával fenyegették a sértettet, aki összesen csaknem harminc telefont adott át zsarolóinak, mintegy hárommillió forint értékben. A hiány persze kiderült, és a megfenyegetett férfi 2022. február 8-án az üzlet tulajdonosával együtt tett feljelentést.

Az egyik feltételezett zsarolót, a 43 éves B. Gyulát akkor fogták el a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai, amikor az aznapra követelt mobilt vette volna át. Társát, a 28 éves R. Zoltánt hatvani otthonából állították elő.

A zsarolás bűntett elkövetésével gyanúsított két férfit a BRFK IX. Kerületi Rendőrkapitányságon őrizetbe vették,  előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A megfenyegetett férfit lopás bűntett gyanúja miatt hallgatták ki, ő szabadlábon védekezhet - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: