Ugrás a fő tartalomra

Pénzváltás közben fosztotta ki áldozatait egy férfi Budapesten

Kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával folytat eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitánysága. A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi először 2021. október 29-én délelőtt a Budakeszi, Dózsa György téren szólított le egy nőt és arra kérte, sürgősen váltson fel neki egy kétszáz forintos érmét - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A hirtelen jött kérésnek az asszony próbált eleget tenni, és elővette a pénztárcáját, amibe a férfi is belenyúlt, színlelve az aprópénz keresését. Ezt kihasználva az elkövető a tárcában lévő bankjegyeket ellopta és a megszerzett 46 ezer forinttal távozott, amit a nő később vett észre.

A férfi ezt a módszert még kétszer megismételte. Az utolsó esetben, 2022. január 10-én délután a zuglói Hermina utcában pénzváltás közben egy kívülálló járókelőnek gyanús lett a férfi, ezért lefotózta őt és annak autóját. Miután a kifosztás megtörtént, hamar kiderült, hogy több mint 30 ezer forintot vitt el a tolvaj. Az idős nő a fotókat készítő férfi segítségével feljelentést tett.

A fővárosi nyomozók azonosították a 46 éves L. Zsoltot, aki ellen kifosztás és lopás miatt több elfogatóparancs volt érvényben. 2022. január 12-én a cselekményekkel gyanúsítható férfit elfogták és előállították a XIV. Kerületi Rendőrkapitányságra.

L. Zsoltot háromrendbeli kifosztás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozás során megállapították, hogy a férfi további lopásokat és hasonló bűncselekményeket követhetett el, ezért őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság 30 napra elrendelt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: