Ugrás a fő tartalomra

Pénzváltás közben fosztotta ki áldozatait egy férfi Budapesten

Kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával folytat eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitánysága. A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi először 2021. október 29-én délelőtt a Budakeszi, Dózsa György téren szólított le egy nőt és arra kérte, sürgősen váltson fel neki egy kétszáz forintos érmét - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A hirtelen jött kérésnek az asszony próbált eleget tenni, és elővette a pénztárcáját, amibe a férfi is belenyúlt, színlelve az aprópénz keresését. Ezt kihasználva az elkövető a tárcában lévő bankjegyeket ellopta és a megszerzett 46 ezer forinttal távozott, amit a nő később vett észre.

A férfi ezt a módszert még kétszer megismételte. Az utolsó esetben, 2022. január 10-én délután a zuglói Hermina utcában pénzváltás közben egy kívülálló járókelőnek gyanús lett a férfi, ezért lefotózta őt és annak autóját. Miután a kifosztás megtörtént, hamar kiderült, hogy több mint 30 ezer forintot vitt el a tolvaj. Az idős nő a fotókat készítő férfi segítségével feljelentést tett.

A fővárosi nyomozók azonosították a 46 éves L. Zsoltot, aki ellen kifosztás és lopás miatt több elfogatóparancs volt érvényben. 2022. január 12-én a cselekményekkel gyanúsítható férfit elfogták és előállították a XIV. Kerületi Rendőrkapitányságra.

L. Zsoltot háromrendbeli kifosztás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozás során megállapították, hogy a férfi további lopásokat és hasonló bűncselekményeket követhetett el, ezért őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság 30 napra elrendelt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A gyalogátkelőhelyen ütött el két fiatalt egy személyautó Budapesten

Elütött két fiatalt egy személyautó a gyalogátkelőhelyen Budapesten, az Üllői út és az Ady Endre út kereszteződésénél szombaton - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyelete. Mindkét fiatalt kórházba szállították, az egyiket könnyebb, a másikat súlyosabb sérülésekkel - tudta meg az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Ha Magyarországra is átterjedne a háború, így zajlana a mozgósítás

50 éves korig hívnák be őket, de csak azután, ha a parlament kétharmados döntéssel megelőző védelmi helyzetet hirdetne - tudatta a hvg.hu. Ha Magyarországra is átterjed a háború, akkor mindazokat, akik még nem töltötték be az 50 éves életkort és kaptak sorkatonai kiképzést, behívhatják katonának – írta a Blikk, amely egy nyugállományú ezredes segítségével szedte össze, miként zajlana a mozgósítás egy ilyen helyzetben. először kétharmados döntéssel kellene a parlamentnek megelőző védelmi helyzetet hirdetni, utána kiküldenék a behívókat és elkezdődnének az alkalmassági vizsgálatok, először az önkéntes tartalékosokat mozgósítanák, utána azokat, akik már voltak katonák, aki nem kapott kiképzést, és még nincs 65 éves, azt polgári védelmi és honvédelmi munkára hívhatnák be. Magyarországon az általános hadkötelezettség 1868-tól 2004-ig élt, eleinte 21, 1939-től 18 éves kor felett hívták be a fiatalokat – írja a lap, amely arra is emlékeztet, hogy rendkívüli helyzetben a katonai szolgálat a 18

Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera Budapesten

A Bp-i Autósok Közössége egyik olvasójától kapta azt a felvételt, amit egy kamera rögzített a 3. kerületben, a Bécsi út – Szépvölgyi út kereszteződésében. A videón jól látszik, hogy a gyalogosokra vonatkozó lámpa piros jelzést mutat, a keresztező forgalom pedig zöld jelzést kap. A villamos is szabad utat kap, de a később elgázolt gyalogos még átmegy előtte. Amikor az úttestre ér, egy fehér autó elgázolja, melynek következtében több métert repül a szerencsétlenül járt “A helyszínre riasztott mentőegység egy középkorú férfit súlyos sérülésekkel szállított kórházba.” – tudták meg. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: