Ugrás a fő tartalomra

Pénzváltás közben fosztotta ki áldozatait egy férfi Budapesten

Kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával folytat eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitánysága. A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi először 2021. október 29-én délelőtt a Budakeszi, Dózsa György téren szólított le egy nőt és arra kérte, sürgősen váltson fel neki egy kétszáz forintos érmét - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A hirtelen jött kérésnek az asszony próbált eleget tenni, és elővette a pénztárcáját, amibe a férfi is belenyúlt, színlelve az aprópénz keresését. Ezt kihasználva az elkövető a tárcában lévő bankjegyeket ellopta és a megszerzett 46 ezer forinttal távozott, amit a nő később vett észre.

A férfi ezt a módszert még kétszer megismételte. Az utolsó esetben, 2022. január 10-én délután a zuglói Hermina utcában pénzváltás közben egy kívülálló járókelőnek gyanús lett a férfi, ezért lefotózta őt és annak autóját. Miután a kifosztás megtörtént, hamar kiderült, hogy több mint 30 ezer forintot vitt el a tolvaj. Az idős nő a fotókat készítő férfi segítségével feljelentést tett.

A fővárosi nyomozók azonosították a 46 éves L. Zsoltot, aki ellen kifosztás és lopás miatt több elfogatóparancs volt érvényben. 2022. január 12-én a cselekményekkel gyanúsítható férfit elfogták és előállították a XIV. Kerületi Rendőrkapitányságra.

L. Zsoltot háromrendbeli kifosztás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozás során megállapították, hogy a férfi további lopásokat és hasonló bűncselekményeket követhetett el, ezért őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság 30 napra elrendelt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Folytatódik a bliccelők elleni harc: 9-es autóbuszon bevezetik az első ajtós felszállást

Szombattól hétvégente első ajtós felszállási rend lesz a Margit híd, budai hídfő és a Bogdáni út közötti, valamint a Szentkirályi utca és a Kőbánya alsó vasútállomás között közlekedő 9-es autóbuszon - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-t. A Kálvin tér és a Jászai Mari tér között azonban továbbra is minden ajtó használható fel- és leszállásra - közölték. Az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése, és jelentősen javulhat az utasok biztonságérzete is - ismertette a BKK. Akinek nincs jegye, a sofőrtől vásárolhat emelt áron - jelezték. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Hőségriasztást rendelt el hétfőtől Müller Cecília

Hétfő nulla órától csütörtök éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos - tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pénteken az MTI-t. Harmadfokú hőségriasztást akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri a 27 Celsius-fokot. Az NNK és a katasztrófavédelem nyomatékosan kéri, hogy a nagy melegben mindenki ügyeljen a fokozott folyadékbevitelre, kerülje a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és a zsíros ételek fogyasztását. Senki ne tartózkodjon 11 és 15 óra között a tűző napon óvintézkedések nélkül; védje bőrét a leégés ellen megfelelő öltözködéssel, szellőző ruházattal és napvédő készítményekkel. Különösen figyeljenek erre a szabadtéren dolgozók és a szabadtéri rendezvények résztvevői - hangsúlyozták. A járművezetők fokozottan figyeljenek, vezessenek óvatosan, mert a nagy meleg könnyen dekoncentráltságot okoz. A vízparton tartózkodók

Maximum 50 liter tankolható hatósági áron a Mol töltőállomásain

A vásárlók kiszolgálásának biztosításával és a töltőállomások zavartalan működésével indokolja a Mol, hogy péntektől normál kútoszlopon a járművekbe hatósági áron maximum 50 litert lehet egyszerre tankolni az eddigi 100 liter helyett. A vállalat az MTI kérdésére közölte:  a limitet aszerint határozták meg, hogy mi az a mennyiség, ami a lakossági felhasználók számára elegendő. Felhívták a figyelmet arra is, ha a fogyasztó magyar forgalmi engedéllyel rendelkező autóba tankol, úgy hatósági árat fizet, amennyiben benzinkannába, akkor piaci árat kell fizetnie. A Mol ezért arra kéri a vásárlókat, ha gépjárművük benzintankja mellett külső kannába is tankolnak, azt a benzintankba történő tankolástól elkülönítve, a tankolás vételárának rendezése után tegyék meg. Ha a gépjármű üzemanyagtartályába, illetve a kannába történő tankolásra egyszerre, egy tranzakció keretében történik, úgy a tankolás teljes mennyiségére a töltőállomáson feltüntetett piaci árat kell fizetni. KÖVESSEN MINKET A FACEB