Szombattól lezárják az Október huszonharmadika utca egy szakaszát

Közműfelújítás miatt szombattól lezárják - várhatóan júniusig - Budapesten az Október huszonharmadika utca Petőfi híd felé vezető oldalát a Fehérvári út és az Baranyai tér között, a forgalomkorlátozás a közösségi közlekedést is érinti.

A Budapesti Közlekedési Központ csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Fehérvári út és az Baranyai tér között az Október huszonharmadika utca forgalma a kifelé vezető oldalon irányonként két sávban haladhat.

Az autóval közlekedők a Bercsényi utcánál nem fordulhatnak majd vissza, illetve nem kanyarodhatnak balra a bevásárlóközpont mélygarázsa felé; ezt a Budafoki út előtt kialakított ideiglenes jelzőlámpás csomópont biztosítja. A Baranyai térről és a Kőrösy József utcából nem lehet kihajtani az Október huszonharmadika utcára.

Az Október huszonharmadika utcáról nem lehet majd balra, a Budafoki útra kanyarodni a centrum felé, a városból kifelé tartók pedig nem kanyarodhatnak az Október huszonharmadika utcából balra, a Fehérvári út felé.

Mindez kihat az arra közlekedő autóbuszjáratokra is.

Az Október huszonharmadika utcában a Fehérvári út és a Bercsényi utca közötti megállóhelyek ideiglenesen megszűnnek, a 153-as, a 154-es, a 212-es és a 918-as autóbuszokra a Bocskai úton lehet felszállni.

Az 53-as, a 150-es, valamint a 154-es autóbuszok csak Újbudáig közlekedő járatai a Kosztolányi Dezső tértől a Bartók Béla úton haladnak és Újbuda-központ helyett a Móricz Zsigmond körtérnél lesz a végállomásuk. A buszokra a Fehérvári úton kijelölt ideiglenes megállóhelyeken, valamint a Bocskai úton, a Fehérvári út kereszteződésénél lehet majd felszállni.

Az 58-as autóbuszok a Kosztolányi Dezső tértől a Bartók Béla úton haladnak majd, és a Móricz Zsigmond körtérig, a Karinthy Frigyes úton kijelölt végállomásig közlekednek. A Móricz Zsigmond körtértől a Budafoki út érintésével érik el Újbuda-központot, ahol a buszokra a Bocskai úton, a Fehérvári út kereszteződésénél lehet felszállni szombattól.

Fotó: RAS-archívum

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések