Ugrás a fő tartalomra

Szombattól lezárják az Október huszonharmadika utca egy szakaszát

Közműfelújítás miatt szombattól lezárják - várhatóan júniusig - Budapesten az Október huszonharmadika utca Petőfi híd felé vezető oldalát a Fehérvári út és az Baranyai tér között, a forgalomkorlátozás a közösségi közlekedést is érinti.

A Budapesti Közlekedési Központ csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Fehérvári út és az Baranyai tér között az Október huszonharmadika utca forgalma a kifelé vezető oldalon irányonként két sávban haladhat.

Az autóval közlekedők a Bercsényi utcánál nem fordulhatnak majd vissza, illetve nem kanyarodhatnak balra a bevásárlóközpont mélygarázsa felé; ezt a Budafoki út előtt kialakított ideiglenes jelzőlámpás csomópont biztosítja. A Baranyai térről és a Kőrösy József utcából nem lehet kihajtani az Október huszonharmadika utcára.

Az Október huszonharmadika utcáról nem lehet majd balra, a Budafoki útra kanyarodni a centrum felé, a városból kifelé tartók pedig nem kanyarodhatnak az Október huszonharmadika utcából balra, a Fehérvári út felé.

Mindez kihat az arra közlekedő autóbuszjáratokra is.

Az Október huszonharmadika utcában a Fehérvári út és a Bercsényi utca közötti megállóhelyek ideiglenesen megszűnnek, a 153-as, a 154-es, a 212-es és a 918-as autóbuszokra a Bocskai úton lehet felszállni.

Az 53-as, a 150-es, valamint a 154-es autóbuszok csak Újbudáig közlekedő járatai a Kosztolányi Dezső tértől a Bartók Béla úton haladnak és Újbuda-központ helyett a Móricz Zsigmond körtérnél lesz a végállomásuk. A buszokra a Fehérvári úton kijelölt ideiglenes megállóhelyeken, valamint a Bocskai úton, a Fehérvári út kereszteződésénél lehet majd felszállni.

Az 58-as autóbuszok a Kosztolányi Dezső tértől a Bartók Béla úton haladnak majd, és a Móricz Zsigmond körtérig, a Karinthy Frigyes úton kijelölt végállomásig közlekednek. A Móricz Zsigmond körtértől a Budafoki út érintésével érik el Újbuda-központot, ahol a buszokra a Bocskai úton, a Fehérvári út kereszteződésénél lehet felszállni szombattól.

Fotó: RAS-archívum

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Orbán: ha egy nő vállalja, hogy 25 és 30 éves kora között vállal gyereket, akkor 30 éves koráig nem kell majd szja-t fizetnie

Fotó: MTI/Máthé Zoltán A hosszútávú gázszerződésről, a kormány családpolitikájáról és a kormányzati intézkedések zöld szempontjairól is szó volt hétfőn az Országgyűlésben az azonnali kérdések és válaszok órájában. Orbán Viktor miniszterelnök a tervezett családpolitikai intézkedések között említette: ha egy nő vállalja, hogy 25 és 30 éves kora között vállal gyereket, akkor 30 éves koráig nem kell majd szja-t fizetnie - írta az MTI. Dúró Dóra (Mi Hazánk) kevésnek és nem elég hatékonynak tartotta a kormány családpolitikai intézkedéseit. Szerinte a gyermekvállalás helyett ma az sokkal jobban foglalkoztatja a családokat, hogy ki tudják-e fizetni a rezsit, lesz-e tanár az iskolákban és hogyan oldják meg, ha ismét online oktatás lesz. Kitért arra, hogy a multinacionális kereskedelmi láncok és az autógyárak annyi pénzt visznek ki az országból, amennyit a kormány a rezsivédelmi alapra fordít. Sürgette a lakhatási problémák megoldását, a gyermekek után járó családi adókedvezmény inflációkövetővé

610 ezer forinttal tartozott, elvette a nyugdíjas férfi házát a végrehajtó

Az egyedül élő, beteg férfi 40 millió forintot érő családi házát 15 millió forintért adta el egy budapesti végrehajtó cég. Az ongai Németh Károly 610.000 forintos alaptartozása az elmúlt tíz évben a kamatok miatt a tízszeresére nőtt. A férfi fizetne, a nyugdíjából levonhatnák a részleteket, de a bíróság már nem reagált a kérvényeire, a végrehajtás elhalasztására, jogerőre emelkedett az eljárás - írja a Blikk értesüléseire hivatkozva az ATV . Az új tulajdonos , a Budapesti Ingatlanforgalmi Kft. 15 millió forintot fizetett az ingatlanért. "Elismerem a tartozásom, fizetni akarok, mégis utcára tettek. Próbáltam kérvényezni, hogy kaphassak egy kis időt, de senki nem segített. Onga polgármestere elhajtott, mondván, nem az ő hatásköre, a bíróságra személyesen mentem be egy halasztási kérelemmel, majd a végrehajtótól tudtam meg, hogy elutasították, mert én hivatalos választ nem kaptam" - mondta a lapnak a férfi. Kádár Petra Pálma végrehajtó elmondta, a rendőröknek nem akadt dolguk, N

Gyurcsány nem érti, mire gondoltak a választók, amikor Márki-Zay Péter mellett döntöttek az előválasztáson

A Demokratikus Koalíciónak nem volt megkülönböztetett felelőssége a választási vereségben, mondta el Gyurcsány Ferenc a Partizánnak adott élő interjújában. Gyurcsány azt mondta, őket a miniszterelnök-jelölt arra kérte, hogy ne csináljanak semmit, amit ő teljesített, és a kérést sem bánta - írta a 24.hu. Ahogy azt sem bánta, hogy nem állt ki Márki-Zay Péter mögé a választás éjszakáján. Szerinte történelmi tévedés volt, amit a választás előtt csináltak, és az, amit Márki-Zay Péter, akit Gyurcsány egyszer sem nevez a nevén, csak jelöltnek, kollégának, polgármester úrnak hívja, nagyon messze van attól, amiben ő hisz. "A kollega úr azt kérte, hogy ne legyek jelen. Akkor miért lennék pont akkor jelen, amikor történelmi vereséget szenvedett ő, nem mi, hanem ő." – mondta. Gyurcsány arról is beszélt, hogy ő nem érti, mire gondoltak a választók, amikor Márki-Zay Péter mellett döntöttek az előválasztáson. A DK elnöke szerint alapvetően inkább ártott az előválasztás, mert ez vezetett el