Ugrás a fő tartalomra

Szombattól lezárják az Október huszonharmadika utca egy szakaszát

Közműfelújítás miatt szombattól lezárják - várhatóan júniusig - Budapesten az Október huszonharmadika utca Petőfi híd felé vezető oldalát a Fehérvári út és az Baranyai tér között, a forgalomkorlátozás a közösségi közlekedést is érinti.

A Budapesti Közlekedési Központ csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Fehérvári út és az Baranyai tér között az Október huszonharmadika utca forgalma a kifelé vezető oldalon irányonként két sávban haladhat.

Az autóval közlekedők a Bercsényi utcánál nem fordulhatnak majd vissza, illetve nem kanyarodhatnak balra a bevásárlóközpont mélygarázsa felé; ezt a Budafoki út előtt kialakított ideiglenes jelzőlámpás csomópont biztosítja. A Baranyai térről és a Kőrösy József utcából nem lehet kihajtani az Október huszonharmadika utcára.

Az Október huszonharmadika utcáról nem lehet majd balra, a Budafoki útra kanyarodni a centrum felé, a városból kifelé tartók pedig nem kanyarodhatnak az Október huszonharmadika utcából balra, a Fehérvári út felé.

Mindez kihat az arra közlekedő autóbuszjáratokra is.

Az Október huszonharmadika utcában a Fehérvári út és a Bercsényi utca közötti megállóhelyek ideiglenesen megszűnnek, a 153-as, a 154-es, a 212-es és a 918-as autóbuszokra a Bocskai úton lehet felszállni.

Az 53-as, a 150-es, valamint a 154-es autóbuszok csak Újbudáig közlekedő járatai a Kosztolányi Dezső tértől a Bartók Béla úton haladnak és Újbuda-központ helyett a Móricz Zsigmond körtérnél lesz a végállomásuk. A buszokra a Fehérvári úton kijelölt ideiglenes megállóhelyeken, valamint a Bocskai úton, a Fehérvári út kereszteződésénél lehet majd felszállni.

Az 58-as autóbuszok a Kosztolányi Dezső tértől a Bartók Béla úton haladnak majd, és a Móricz Zsigmond körtérig, a Karinthy Frigyes úton kijelölt végállomásig közlekednek. A Móricz Zsigmond körtértől a Budafoki út érintésével érik el Újbuda-központot, ahol a buszokra a Bocskai úton, a Fehérvári út kereszteződésénél lehet felszállni szombattól.

Fotó: RAS-archívum

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Folytatódik a bliccelők elleni harc: 9-es autóbuszon bevezetik az első ajtós felszállást

Szombattól hétvégente első ajtós felszállási rend lesz a Margit híd, budai hídfő és a Bogdáni út közötti, valamint a Szentkirályi utca és a Kőbánya alsó vasútállomás között közlekedő 9-es autóbuszon - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-t. A Kálvin tér és a Jászai Mari tér között azonban továbbra is minden ajtó használható fel- és leszállásra - közölték. Az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése, és jelentősen javulhat az utasok biztonságérzete is - ismertette a BKK. Akinek nincs jegye, a sofőrtől vásárolhat emelt áron - jelezték. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Hőségriasztást rendelt el hétfőtől Müller Cecília

Hétfő nulla órától csütörtök éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos - tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pénteken az MTI-t. Harmadfokú hőségriasztást akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri a 27 Celsius-fokot. Az NNK és a katasztrófavédelem nyomatékosan kéri, hogy a nagy melegben mindenki ügyeljen a fokozott folyadékbevitelre, kerülje a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és a zsíros ételek fogyasztását. Senki ne tartózkodjon 11 és 15 óra között a tűző napon óvintézkedések nélkül; védje bőrét a leégés ellen megfelelő öltözködéssel, szellőző ruházattal és napvédő készítményekkel. Különösen figyeljenek erre a szabadtéren dolgozók és a szabadtéri rendezvények résztvevői - hangsúlyozták. A járművezetők fokozottan figyeljenek, vezessenek óvatosan, mert a nagy meleg könnyen dekoncentráltságot okoz. A vízparton tartózkodók

Nagy változások a 3-as metró vonalán

Mától a 3-as metró augusztus közepéig csak az északi szakaszon, vagyis Újpest-központ és Göncz Árpád városközpont között jár. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábbi közleményében azt írta: Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között akadálymentes, légkondicionált pótlóbuszokkal lehet utazni, amelyek rendkívül sűrűn, csúcsidőszakban egy percnél is gyakrabban indulnak. Mivel a Dél-Pestig meghosszabbított útvonalon közlekedő metrópótló buszok megállnak a Nagyvárad téren is, az M30-as járat az említett időszakban nem közlekedik - tették hozzá. Szintén szombattól augusztus közepéig az 1-es földalatti Deák Ferenc téri átjáróját is felújítják, ezért a földalatti állomása csak az Erzsébet térről közelíthető meg. Az autósoknak érdemes tudni, hogy a pótlóbuszok gördülékeny közlekedése érdekében - az eddig kijelöltek mellett - az Üllői úton a Nagyvárad tér és a Határ út közötti szakaszon visszaállítják a korábbi autóbuszsávokat, ezért megváltozik a forgalmi rend - írták. A déli sz