Ugrás a fő tartalomra

Kásler: a magyar egészségügy biztosítja az ukrajnai menekültek ellátását

A humanitárius segítségnyújtás kiterjed az élet minden területére, hiszen a Minisztérium tevékenységének középpontjában az ember van - mondta Prof. Dr. Kásler Miklós az Életközelben című videóinterjú legújabb részében. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma mindenben segíti az Ukrajnából menekülőket - írta az MTI.

A magyar egészségügy felkészült a menekültek fogadására, és nem csak a covid-ellátást, de a daganatos betegek, tüdőbetegek és szívbetegek ellátását is biztosítja - számolt be Kásler Miklós az ukrajnai háború elől menekülők helyzetéről.

A menekültstátusszal rendelkező, tanköteles fiatalokról elmondta: a hazánkban tartózkodó ukrán pedagógusok is segítenek, mert ők ismerik a tanagyagot, meg tudják ítélni a gyermekek felkészülését, de elsősorban a magyar oktatásnak kell felkészülnie a gyerekek további tanítására. Először is az oktatást a saját nyelvükön kell megszervezni, másodszor fel kell mérni azt, hogy képesek-e azonnal folytatni tanulmányaikat, vagy nyelvi felzárkóztatásra van szükségük - tette hozzá a tárcavezető, aki a háború mellett a koronavírus helyzetről is beszélt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: