Ugrás a fő tartalomra

Szexuális irányultságuk miatt késsel fenyegetett meg két nőt egy férfi az 52-es villamoson

Egy 43 éves férfi egy budapesti villamoson, szexuális irányultságuk miatt késsel fenyegetett meg két nőt. Az ügyészség a férfit felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó szabadságvesztést indítványoz.

A vádirat szerint a férfi a IX. kerületben, az 52-es jelzésű villamoson utazott. Szintén ezen a járművön utazott a két sértett nő, akik egymás kezét fogták. A férfi megkérdezte a sértetteket, hogy mindketten nők-e, majd amikor igennel válaszoltak, szitkozódott, majd szexuális irányultságuk miatt megfenyegette őket, hogy elvágja a torkukat, ha leszállnak a villamosról.

Ezután a férfi – továbbra is kiabálva – elővett egy bicskát, amit közvetlenül a tőle csak egy-két lépés távolságra ülő egyik sértett fejével egy magasságba tartotta, miközben megismételte a fenyegetést, miszerint nyakon szúrja, megöli őket. Ezzel egy időben a férfi a bicska nyitott pengéjével több szúró mozdulatot tett a sértettek felé.

A férfi kiabálását, hangos fenyegetését a villamos vezetője is meghallotta, ezért a támadót a mikrofonon keresztül felszólította arra, hogy az erőszakos viselkedését fejezze be. A vádlott ennek ellenére tovább fenyegette a sértetteket, ismét szúró mozdulatokat tett feléjük. Mivel az erőszakos fellépésével nem hagyott fel, és továbbra is azt ismételgette, hogy bántalmazni fogja a nőket, a villamos vezetője a járművet a végállomás előtt megállította, majd a vádlottat leszállította. A vezető a rendőröket is értesítette, kiérkezésükig a sértetteket a közlekedési vállalat egyik tartózkodójába kísérte. 

A vádlott még egy ideig várakozott, a két nőt figyelte, majd az aluljáróba ment, később azonban ismét visszatért. Ekkor a rendőrök elfogták, a kést a zsebében megtalálták és lefoglalták.

A vádlott agresszív, késsel támadó fellépése a sértettekben komoly félelmet keltett.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a férfit felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

A villamos vezetője a vádlottat leszállította a villamosról.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy meghibásodott, klíma nélküli vonatban rekedtek az utasok a Keleti pályaudvaron

Azonnali belső vizsgálatot indított a MÁV, mert utasok rekedtek egy meghibásodott, klíma nélküli kocsiban csütörtök este a Keleti pályaudvaron. Az utasok a nagy hőség miatt ablakot törtek ki. A MÁV pénteken közölte: a Zürichbe és Münchenbe közlekedő Wiener Walzer - Kálmán Imre nemzetközi vonaton műszaki hiba és a rendkívüli hőség miatt meghibásodott az energiaellátó berendezés, ezért nem volt áram az egyik kocsiban. A személykocsi helyett az utasok komfortja és biztonsága érdekében a MÁV-START egy tartalék kocsit állított volna be. A kocsik rendezéséhez, a meghibásodott kocsi kihúzásához szükséges tolatási műveletet viszont úgy kezdték meg, hogy utasok maradtak a kocsiban. A klíma hiánya miatt a tárolóvágányon álló kocsiban felmelegedett a levegő, ezért az utasok a személykocsi ablakát betörték, vésznyitóval az ajtókat kinyitották. A kitört ablak miatt rendőrségi helyszínelésre volt szükség, és a vonat csak hajnalban tudott elindulni. Az eset részletes kivizsgálása azonnal megkezdődött

Baleset történt a Ferihegyi reptérre vezető úton

Lezárták az érintett útszakaszt a karambol miatt. Egy kisbusz és egy személyautó ütközött össze a XVIII. kerületben, a Ferihegyi reptérre vezető úton, a Csaba utca közelében. A fővárosi hivatásos tűzoltók a társhatóságokat kérték a helyszínre, ahol lezárták az érintett útszakaszt a baleset miatt. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Változik a 4-es és a 6-os villamos közlekedése a következő két hétvégén

Karbantartás miatt változik a 4-es és a 6-os villamos közlekedése a következő két hétvégén - közölte a Budapesti Közlekedési Központ az MTI-vel. A közlemény szerint pénteken 17.30-tól hétfő hajnalig és július 9-10-én, szombat-vasárnap a 4-es és a 6-os villamos két szakaszon jár: a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között, valamint 4-6-os jelzéssel a Széll Kálmán tér és az Oktogon között. A Boráros tér és a Nyugati pályaudvar között a 4-6-os pótlóbusszal lehet utazni, amelyre a Mester utca/Ferenc körút megállónál és a Nyugati pályaudvarnál lehet átszállni. Éjszakánként a 6-os villamos teljes vonalán pótlóbusz jár majd. A villamosok közlekedése a vágányok Blaha Lujza téri karbantartása miatt változik - írták. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: