Ugrás a fő tartalomra

Szexuális irányultságuk miatt késsel fenyegetett meg két nőt egy férfi az 52-es villamoson

Egy 43 éves férfi egy budapesti villamoson, szexuális irányultságuk miatt késsel fenyegetett meg két nőt. Az ügyészség a férfit felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó szabadságvesztést indítványoz.

A vádirat szerint a férfi a IX. kerületben, az 52-es jelzésű villamoson utazott. Szintén ezen a járművön utazott a két sértett nő, akik egymás kezét fogták. A férfi megkérdezte a sértetteket, hogy mindketten nők-e, majd amikor igennel válaszoltak, szitkozódott, majd szexuális irányultságuk miatt megfenyegette őket, hogy elvágja a torkukat, ha leszállnak a villamosról.

Ezután a férfi – továbbra is kiabálva – elővett egy bicskát, amit közvetlenül a tőle csak egy-két lépés távolságra ülő egyik sértett fejével egy magasságba tartotta, miközben megismételte a fenyegetést, miszerint nyakon szúrja, megöli őket. Ezzel egy időben a férfi a bicska nyitott pengéjével több szúró mozdulatot tett a sértettek felé.

A férfi kiabálását, hangos fenyegetését a villamos vezetője is meghallotta, ezért a támadót a mikrofonon keresztül felszólította arra, hogy az erőszakos viselkedését fejezze be. A vádlott ennek ellenére tovább fenyegette a sértetteket, ismét szúró mozdulatokat tett feléjük. Mivel az erőszakos fellépésével nem hagyott fel, és továbbra is azt ismételgette, hogy bántalmazni fogja a nőket, a villamos vezetője a járművet a végállomás előtt megállította, majd a vádlottat leszállította. A vezető a rendőröket is értesítette, kiérkezésükig a sértetteket a közlekedési vállalat egyik tartózkodójába kísérte. 

A vádlott még egy ideig várakozott, a két nőt figyelte, majd az aluljáróba ment, később azonban ismét visszatért. Ekkor a rendőrök elfogták, a kést a zsebében megtalálták és lefoglalták.

A vádlott agresszív, késsel támadó fellépése a sértettekben komoly félelmet keltett.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a férfit felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

A villamos vezetője a vádlottat leszállította a villamosról.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera Budapesten

A Bp-i Autósok Közössége egyik olvasójától kapta azt a felvételt, amit egy kamera rögzített a 3. kerületben, a Bécsi út – Szépvölgyi út kereszteződésében. A videón jól látszik, hogy a gyalogosokra vonatkozó lámpa piros jelzést mutat, a keresztező forgalom pedig zöld jelzést kap. A villamos is szabad utat kap, de a később elgázolt gyalogos még átmegy előtte. Amikor az úttestre ér, egy fehér autó elgázolja, melynek következtében több métert repül a szerencsétlenül járt “A helyszínre riasztott mentőegység egy középkorú férfit súlyos sérülésekkel szállított kórházba.” – tudták meg. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

"Ukrajna ma Orbán Viktor rendszere ellen is harcol" - Szolidaritási tüntetést tartottak a szabad Ukrajnáért Budapesten

Legyen végre vége! címmel a szabad és független Ukrajnáért, a magyar kormány "hintapolitikája" ellen tartottak civil szolidaritási tüntetést szombaton Budapesten. Az Egymillióan a szabad Ukrajnáért civil szervezet által meghirdetett demonstrációt az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, a Szabad sajtó útján tartották meg, Volodimir Zelenszkij ukrán államfő felhívására - írta az MTI. Juhász Péter, a demonstráció egyik főszervezője hangsúlyozta: miközben a civilek szolidárisak a menekülőkkel és mindent megtettek értük, Orbán Viktor miniszterelnök és a magyar kormány semmit nem tett. Vagyis a civilek Magyarország szíve, "Orbán viszont nem Magyarország szíve, hanem Magyarország enyves keze és ez az enyves kéz már véres is" - fogalmazott a szónok. Hozzátette: "ezt nem hagyhatjuk, mert a világ azt fogja hinni, hogy mi is ugyanolyanok vagyunk, mint Orbán Viktor". Juhász Péter kevesellte és szégyennek nevezte a tüntetésen résztvevők számát. "Nagyon köszönöm, hogy pr

Kipusztult az összes hal a Városligeti-tóban

Mérgezés történt a városligeti tóban, amely - mivel néhány nappal ezelőtt ide telepítették át a margitszigeti japánkert halait is - két tó halállományát pusztította ki szerdán. Egyelőre nem tudni, pontosan hogyan és milyen méreg került a vízbe - írta az Euronews. A margitszigeti tavak és az azokat összekötő patak megtisztítása ezekben a hetekben zajlott, és a kertészeknek az egyik legnagyobb kihívás a halak megmentése volt. Mivel a margitszigeti japánkert tórendszerét le kellett engedni a tisztítás idejére, áttelepítették a halakat a városligeti tóba. Szerdán azonban ismeretlen eredetű és összetételű vegyszer került a városligeti tó vizébe, ami kipusztította az összes halat - írták. Hozzátették, hogy néhány teknős túlélte a mérgezést, de egyelőre nem tudni, hogy milyen állapotban vannak - írta az MTI. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: