Ugrás a fő tartalomra

Videón, ahogyan kirabolnak egy alvó férfit a Kálvin téri aluljárójában

Egy 42 éves férfi erőszakkal elvette egy aluljáróban fekvő férfi pénzét, 56 éves társa a cselekményét figyeléssel segítette.

A vádirat szerint a vádlottak a IX. kerület, Kálvin téri aluljárójában figyeltek fel a sértettre, aki az egyik jegykiadó automata mellett, a földön fekve aludt. Odaléptek hozzá, majd a férfi az alvó sértett ruhájában értékek után kutatott. A sértett erre felriadt, és kérte, hogy hagyják őt békén. A férfi ekkor tenyérrel arcon ütötte a sértettet, majd a ruhájánál fogva rángatta, miközben kihúzta a fekhelyéről. Ezután a férfi ismét át akarta kutatni a sértett ruháját, aki azonban többször ellökte a támadója kezét és megpróbált felállni. A férfi ekkor a sértettet visszalökte a földre, majd belenyúlt a nadrágzsebébe, ahonnan kivette mintegy 8000 forint készpénzt. A pénz egy része eközben a földre hullott. Az 56 éves nő mindeddig a közvetlen közelben tartózkodott, és társa cselekményét figyeléssel biztosította. Ekkor azonban ő is odalépett hozzájuk, és segített a társának összeszedni a földön szétszóródott pénzt. Az elkövetők ezután távoztak.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a férfit és a nőt rablás bűntettével vádolja, és velük szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

A felvételen a rablás, valamint az látható, amikor a vádlottak a szétszóródott pénzt a földről felveszik, majd távoznak a helyszínről. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: