Ugrás a fő tartalomra

Videón, ahogyan kirabolnak egy alvó férfit a Kálvin téri aluljárójában

Egy 42 éves férfi erőszakkal elvette egy aluljáróban fekvő férfi pénzét, 56 éves társa a cselekményét figyeléssel segítette.

A vádirat szerint a vádlottak a IX. kerület, Kálvin téri aluljárójában figyeltek fel a sértettre, aki az egyik jegykiadó automata mellett, a földön fekve aludt. Odaléptek hozzá, majd a férfi az alvó sértett ruhájában értékek után kutatott. A sértett erre felriadt, és kérte, hogy hagyják őt békén. A férfi ekkor tenyérrel arcon ütötte a sértettet, majd a ruhájánál fogva rángatta, miközben kihúzta a fekhelyéről. Ezután a férfi ismét át akarta kutatni a sértett ruháját, aki azonban többször ellökte a támadója kezét és megpróbált felállni. A férfi ekkor a sértettet visszalökte a földre, majd belenyúlt a nadrágzsebébe, ahonnan kivette mintegy 8000 forint készpénzt. A pénz egy része eközben a földre hullott. Az 56 éves nő mindeddig a közvetlen közelben tartózkodott, és társa cselekményét figyeléssel biztosította. Ekkor azonban ő is odalépett hozzájuk, és segített a társának összeszedni a földön szétszóródott pénzt. Az elkövetők ezután távoztak.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a férfit és a nőt rablás bűntettével vádolja, és velük szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

A felvételen a rablás, valamint az látható, amikor a vádlottak a szétszóródott pénzt a földről felveszik, majd távoznak a helyszínről. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Folytatódik a bliccelők elleni harc: 9-es autóbuszon bevezetik az első ajtós felszállást

Szombattól hétvégente első ajtós felszállási rend lesz a Margit híd, budai hídfő és a Bogdáni út közötti, valamint a Szentkirályi utca és a Kőbánya alsó vasútállomás között közlekedő 9-es autóbuszon - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-t. A Kálvin tér és a Jászai Mari tér között azonban továbbra is minden ajtó használható fel- és leszállásra - közölték. Az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése, és jelentősen javulhat az utasok biztonságérzete is - ismertette a BKK. Akinek nincs jegye, a sofőrtől vásárolhat emelt áron - jelezték. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Nagy változások a 3-as metró vonalán

Mától a 3-as metró augusztus közepéig csak az északi szakaszon, vagyis Újpest-központ és Göncz Árpád városközpont között jár. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábbi közleményében azt írta: Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között akadálymentes, légkondicionált pótlóbuszokkal lehet utazni, amelyek rendkívül sűrűn, csúcsidőszakban egy percnél is gyakrabban indulnak. Mivel a Dél-Pestig meghosszabbított útvonalon közlekedő metrópótló buszok megállnak a Nagyvárad téren is, az M30-as járat az említett időszakban nem közlekedik - tették hozzá. Szintén szombattól augusztus közepéig az 1-es földalatti Deák Ferenc téri átjáróját is felújítják, ezért a földalatti állomása csak az Erzsébet térről közelíthető meg. Az autósoknak érdemes tudni, hogy a pótlóbuszok gördülékeny közlekedése érdekében - az eddig kijelöltek mellett - az Üllői úton a Nagyvárad tér és a Határ út közötti szakaszon visszaállítják a korábbi autóbuszsávokat, ezért megváltozik a forgalmi rend - írták. A déli sz

Hőségriasztást rendelt el hétfőtől Müller Cecília

Hétfő nulla órától csütörtök éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos - tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pénteken az MTI-t. Harmadfokú hőségriasztást akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri a 27 Celsius-fokot. Az NNK és a katasztrófavédelem nyomatékosan kéri, hogy a nagy melegben mindenki ügyeljen a fokozott folyadékbevitelre, kerülje a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és a zsíros ételek fogyasztását. Senki ne tartózkodjon 11 és 15 óra között a tűző napon óvintézkedések nélkül; védje bőrét a leégés ellen megfelelő öltözködéssel, szellőző ruházattal és napvédő készítményekkel. Különösen figyeljenek erre a szabadtéren dolgozók és a szabadtéri rendezvények résztvevői - hangsúlyozták. A járművezetők fokozottan figyeljenek, vezessenek óvatosan, mert a nagy meleg könnyen dekoncentráltságot okoz. A vízparton tartózkodók