Ugrás a fő tartalomra

Azért ölte meg az élettársát egy budapesti férfi, mert a nő az éjszaka folyamán többször felébresztette

Az 52 éves férfi azért bántalmazta élettársát, mert idegesítette, hogy a nő az éjszaka folyamán őt többször felébresztette.

A vádirat szerint a férfi 2018. évtől élettársi kapcsolatban élt a sértettel egy XVII. kerületi családi házban. Kapcsolatuk megromlott, ezután a vádlott részéről rendszeresek voltak a trágár, hangos szidalmazások, amik esetenként tettlegességig fajultak.

A sértett rendszeresen szedett gyógyszereket. 2020. február 27-én az esti órákban a sértett nagyobb mennyiségű nyugtató hatású gyógyszert vett be, aminek hatására kábult állapotba került, ezért az éjszaka folyamán többször felébresztette a vádlottat, hogy megkérje, kísérje ki őt a mellékhelyiségbe. 

A férfi a többszöri ébresztgetés miatt egyre ingerültebb lett, majd amikor a sértett ismét felébresztette, az ágyban fekvő nő nyakát megragadta és percekig leszorítva tartotta. A bántalmazás következtében a sértett a helyszínen életét vesztette.

A Fővárosi Főügyészség az 52 éves férfit emberölés bűntettével vádolja és vele szemben letöltendő börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban. A férfi jelenleg is letartóztatásban van.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: