Ugrás a fő tartalomra

Azért ölte meg az élettársát egy budapesti férfi, mert a nő az éjszaka folyamán többször felébresztette

Az 52 éves férfi azért bántalmazta élettársát, mert idegesítette, hogy a nő az éjszaka folyamán őt többször felébresztette.

A vádirat szerint a férfi 2018. évtől élettársi kapcsolatban élt a sértettel egy XVII. kerületi családi házban. Kapcsolatuk megromlott, ezután a vádlott részéről rendszeresek voltak a trágár, hangos szidalmazások, amik esetenként tettlegességig fajultak.

A sértett rendszeresen szedett gyógyszereket. 2020. február 27-én az esti órákban a sértett nagyobb mennyiségű nyugtató hatású gyógyszert vett be, aminek hatására kábult állapotba került, ezért az éjszaka folyamán többször felébresztette a vádlottat, hogy megkérje, kísérje ki őt a mellékhelyiségbe. 

A férfi a többszöri ébresztgetés miatt egyre ingerültebb lett, majd amikor a sértett ismét felébresztette, az ágyban fekvő nő nyakát megragadta és percekig leszorítva tartotta. A bántalmazás következtében a sértett a helyszínen életét vesztette.

A Fővárosi Főügyészség az 52 éves férfit emberölés bűntettével vádolja és vele szemben letöltendő börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban. A férfi jelenleg is letartóztatásban van.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A gyalogátkelőhelyen ütött el két fiatalt egy személyautó Budapesten

Elütött két fiatalt egy személyautó a gyalogátkelőhelyen Budapesten, az Üllői út és az Ady Endre út kereszteződésénél szombaton - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyelete. Mindkét fiatalt kórházba szállították, az egyiket könnyebb, a másikat súlyosabb sérülésekkel - tudta meg az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Ha Magyarországra is átterjedne a háború, így zajlana a mozgósítás

50 éves korig hívnák be őket, de csak azután, ha a parlament kétharmados döntéssel megelőző védelmi helyzetet hirdetne - tudatta a hvg.hu. Ha Magyarországra is átterjed a háború, akkor mindazokat, akik még nem töltötték be az 50 éves életkort és kaptak sorkatonai kiképzést, behívhatják katonának – írta a Blikk, amely egy nyugállományú ezredes segítségével szedte össze, miként zajlana a mozgósítás egy ilyen helyzetben. először kétharmados döntéssel kellene a parlamentnek megelőző védelmi helyzetet hirdetni, utána kiküldenék a behívókat és elkezdődnének az alkalmassági vizsgálatok, először az önkéntes tartalékosokat mozgósítanák, utána azokat, akik már voltak katonák, aki nem kapott kiképzést, és még nincs 65 éves, azt polgári védelmi és honvédelmi munkára hívhatnák be. Magyarországon az általános hadkötelezettség 1868-tól 2004-ig élt, eleinte 21, 1939-től 18 éves kor felett hívták be a fiatalokat – írja a lap, amely arra is emlékeztet, hogy rendkívüli helyzetben a katonai szolgálat a 18

Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera Budapesten

A Bp-i Autósok Közössége egyik olvasójától kapta azt a felvételt, amit egy kamera rögzített a 3. kerületben, a Bécsi út – Szépvölgyi út kereszteződésében. A videón jól látszik, hogy a gyalogosokra vonatkozó lámpa piros jelzést mutat, a keresztező forgalom pedig zöld jelzést kap. A villamos is szabad utat kap, de a később elgázolt gyalogos még átmegy előtte. Amikor az úttestre ér, egy fehér autó elgázolja, melynek következtében több métert repül a szerencsétlenül járt “A helyszínre riasztott mentőegység egy középkorú férfit súlyos sérülésekkel szállított kórházba.” – tudták meg. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: