Ugrás a fő tartalomra

Bántalmazott egy szórólapokat osztó 82 éves aktivistát

Az óbudai rendőrök garázdaság miatt hallgattak ki egy férfit, aki a gyanú szerint a választás napján a III. kerületben bántalmazott egy szórólapokat osztó 82 éves aktivistát.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2022. április 3-án délután telefonon tett bejelentést egy idős férfi, hogy körülbelül három órával korábban, a III. kerületi Vihar utcában egy nő kikapta a kezéből a szórólapokat, majd a nő párja néhány perccel később visszament hozzá, és bántalmazta. A 82 éves sértett tanúvallomásában elmondta, hogy az ismeretlen megütötte, fellökte, majd megrúgta. Könnyű sérülést szenvedett, akkor nem hívott sem mentőt, sem rendőrt.

A III. Kerületi Rendőrkapitányság garázdaság vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást. A nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőt, akit április 7-én óbudai lakásáról állítottak elő. Az 51 éves I. Imre gyanúsítotti kihallgatásán azt beismerte, hogy meglökte a sértettet, de az ütést és rúgást tagadta.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy meghibásodott, klíma nélküli vonatban rekedtek az utasok a Keleti pályaudvaron

Azonnali belső vizsgálatot indított a MÁV, mert utasok rekedtek egy meghibásodott, klíma nélküli kocsiban csütörtök este a Keleti pályaudvaron. Az utasok a nagy hőség miatt ablakot törtek ki. A MÁV pénteken közölte: a Zürichbe és Münchenbe közlekedő Wiener Walzer - Kálmán Imre nemzetközi vonaton műszaki hiba és a rendkívüli hőség miatt meghibásodott az energiaellátó berendezés, ezért nem volt áram az egyik kocsiban. A személykocsi helyett az utasok komfortja és biztonsága érdekében a MÁV-START egy tartalék kocsit állított volna be. A kocsik rendezéséhez, a meghibásodott kocsi kihúzásához szükséges tolatási műveletet viszont úgy kezdték meg, hogy utasok maradtak a kocsiban. A klíma hiánya miatt a tárolóvágányon álló kocsiban felmelegedett a levegő, ezért az utasok a személykocsi ablakát betörték, vésznyitóval az ajtókat kinyitották. A kitört ablak miatt rendőrségi helyszínelésre volt szükség, és a vonat csak hajnalban tudott elindulni. Az eset részletes kivizsgálása azonnal megkezdődött

Baleset történt a Ferihegyi reptérre vezető úton

Lezárták az érintett útszakaszt a karambol miatt. Egy kisbusz és egy személyautó ütközött össze a XVIII. kerületben, a Ferihegyi reptérre vezető úton, a Csaba utca közelében. A fővárosi hivatásos tűzoltók a társhatóságokat kérték a helyszínre, ahol lezárták az érintett útszakaszt a baleset miatt. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Változik a 4-es és a 6-os villamos közlekedése a következő két hétvégén

Karbantartás miatt változik a 4-es és a 6-os villamos közlekedése a következő két hétvégén - közölte a Budapesti Közlekedési Központ az MTI-vel. A közlemény szerint pénteken 17.30-tól hétfő hajnalig és július 9-10-én, szombat-vasárnap a 4-es és a 6-os villamos két szakaszon jár: a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között, valamint 4-6-os jelzéssel a Széll Kálmán tér és az Oktogon között. A Boráros tér és a Nyugati pályaudvar között a 4-6-os pótlóbusszal lehet utazni, amelyre a Mester utca/Ferenc körút megállónál és a Nyugati pályaudvarnál lehet átszállni. Éjszakánként a 6-os villamos teljes vonalán pótlóbusz jár majd. A villamosok közlekedése a vágányok Blaha Lujza téri karbantartása miatt változik - írták. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: