Ugrás a fő tartalomra

Egy 28 éves férfi a Széll Kálmán tértől hazáig követett egy nőt, akit ezután megpróbált megerőszakolni

A vád szerint egy 28 éves férfi tavaly nyáron a villamoson kifigyelt, majd hazáig követett egy nőt, akit ezután megpróbált megerőszakolni. Az ügyészség vádat emelt a támadó ellen és kóros elmeállapota miatt a kényszergyógykezelése elrendelését indítványozta.

A vádirat szerint a vádlott 2021. július 11-én kora reggel a 4-6-os villamos vonalán, a Széll Kálmán tér felé közlekedő villamoson utazott. A Blaha Lujza téren a villamosra felszállt a sértett és annak testvére, akikre a vádlott felfigyelt, majd őket ezután végig szemmel tartotta, így azt is észlelte, hogy a sértett az út során többször elaludt.

A Széll Kálmán téri végállomáson mindannyian leszálltak a villamosról, a vádlott azonban továbbra is figyelte a két nőt. A sértett és testvére itt szétvált, majd a sértett gyalog, egyedül indult tovább, a vádlott pedig követni kezdte őt. A vádlott kezdetben pár lépés távolságra haladt a sértett mögött, majd egy idő után megszólította a nőt és beszélgetést kezdeményezett vele.

Amikor a sértett hazaért, a lakóház bejárati kapujához lépett és elköszönt a vádlottól. Ekkor a férfi hirtelen a falhoz szorította és fogdosni kezdte a nőt. A sértett rákiáltott, hogy hagyja abban és szabadulni is próbált a vádlott fogásából, ami sikerült neki, ekkor gyorsan beszaladt a társasház kapuján, a vádlott azonban ide is követte. A férfi a társasház előterében ismét rátámadt a nőre, nekilökte a falon elhelyezett levélládáknak és erőszakoskodni kezdett vele. A dulakodás során mindketten a földre kerültek, ahol a vádlott tovább erőszakoskodott a folyamatosan ellenkező nővel, aki mindeközben hangosan kiabált. A társasházban lakó egyik férfi meghallotta a sértett kiabálását és a segítségére kelt, a vádlottat elzavarta, valamint értesítette a rendőrséget.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség a férfival szemben szexuális erőszak bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra.

Az ügyben kirendelt igazságügyi elmeorvos szakértő véleménye alapján a terhelt – kóros elmeállapota miatt – nem büntethető. Erre figyelemmel, a törvény kötelező rendelkezése alapján az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat mentse fel, és rendelje el a kényszergyógykezelését. A vádlott jelenleg előzetes kényszergyógykezelés alatt áll.

A kényszergyógykezelés a társadalom védelme és a terhelt gyógyítása érdekében, egy határozatlan ideig tartó büntetőjogi intézkedés.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera Budapesten

A Bp-i Autósok Közössége egyik olvasójától kapta azt a felvételt, amit egy kamera rögzített a 3. kerületben, a Bécsi út – Szépvölgyi út kereszteződésében. A videón jól látszik, hogy a gyalogosokra vonatkozó lámpa piros jelzést mutat, a keresztező forgalom pedig zöld jelzést kap. A villamos is szabad utat kap, de a később elgázolt gyalogos még átmegy előtte. Amikor az úttestre ér, egy fehér autó elgázolja, melynek következtében több métert repül a szerencsétlenül járt “A helyszínre riasztott mentőegység egy középkorú férfit súlyos sérülésekkel szállított kórházba.” – tudták meg. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

"Ukrajna ma Orbán Viktor rendszere ellen is harcol" - Szolidaritási tüntetést tartottak a szabad Ukrajnáért Budapesten

Legyen végre vége! címmel a szabad és független Ukrajnáért, a magyar kormány "hintapolitikája" ellen tartottak civil szolidaritási tüntetést szombaton Budapesten. Az Egymillióan a szabad Ukrajnáért civil szervezet által meghirdetett demonstrációt az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, a Szabad sajtó útján tartották meg, Volodimir Zelenszkij ukrán államfő felhívására - írta az MTI. Juhász Péter, a demonstráció egyik főszervezője hangsúlyozta: miközben a civilek szolidárisak a menekülőkkel és mindent megtettek értük, Orbán Viktor miniszterelnök és a magyar kormány semmit nem tett. Vagyis a civilek Magyarország szíve, "Orbán viszont nem Magyarország szíve, hanem Magyarország enyves keze és ez az enyves kéz már véres is" - fogalmazott a szónok. Hozzátette: "ezt nem hagyhatjuk, mert a világ azt fogja hinni, hogy mi is ugyanolyanok vagyunk, mint Orbán Viktor". Juhász Péter kevesellte és szégyennek nevezte a tüntetésen résztvevők számát. "Nagyon köszönöm, hogy pr

Kipusztult az összes hal a Városligeti-tóban

Mérgezés történt a városligeti tóban, amely - mivel néhány nappal ezelőtt ide telepítették át a margitszigeti japánkert halait is - két tó halállományát pusztította ki szerdán. Egyelőre nem tudni, pontosan hogyan és milyen méreg került a vízbe - írta az Euronews. A margitszigeti tavak és az azokat összekötő patak megtisztítása ezekben a hetekben zajlott, és a kertészeknek az egyik legnagyobb kihívás a halak megmentése volt. Mivel a margitszigeti japánkert tórendszerét le kellett engedni a tisztítás idejére, áttelepítették a halakat a városligeti tóba. Szerdán azonban ismeretlen eredetű és összetételű vegyszer került a városligeti tó vizébe, ami kipusztította az összes halat - írták. Hozzátették, hogy néhány teknős túlélte a mérgezést, de egyelőre nem tudni, hogy milyen állapotban vannak - írta az MTI. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: