Ugrás a fő tartalomra

Egy 28 éves férfi a Széll Kálmán tértől hazáig követett egy nőt, akit ezután megpróbált megerőszakolni

A vád szerint egy 28 éves férfi tavaly nyáron a villamoson kifigyelt, majd hazáig követett egy nőt, akit ezután megpróbált megerőszakolni. Az ügyészség vádat emelt a támadó ellen és kóros elmeállapota miatt a kényszergyógykezelése elrendelését indítványozta.

A vádirat szerint a vádlott 2021. július 11-én kora reggel a 4-6-os villamos vonalán, a Széll Kálmán tér felé közlekedő villamoson utazott. A Blaha Lujza téren a villamosra felszállt a sértett és annak testvére, akikre a vádlott felfigyelt, majd őket ezután végig szemmel tartotta, így azt is észlelte, hogy a sértett az út során többször elaludt.

A Széll Kálmán téri végállomáson mindannyian leszálltak a villamosról, a vádlott azonban továbbra is figyelte a két nőt. A sértett és testvére itt szétvált, majd a sértett gyalog, egyedül indult tovább, a vádlott pedig követni kezdte őt. A vádlott kezdetben pár lépés távolságra haladt a sértett mögött, majd egy idő után megszólította a nőt és beszélgetést kezdeményezett vele.

Amikor a sértett hazaért, a lakóház bejárati kapujához lépett és elköszönt a vádlottól. Ekkor a férfi hirtelen a falhoz szorította és fogdosni kezdte a nőt. A sértett rákiáltott, hogy hagyja abban és szabadulni is próbált a vádlott fogásából, ami sikerült neki, ekkor gyorsan beszaladt a társasház kapuján, a vádlott azonban ide is követte. A férfi a társasház előterében ismét rátámadt a nőre, nekilökte a falon elhelyezett levélládáknak és erőszakoskodni kezdett vele. A dulakodás során mindketten a földre kerültek, ahol a vádlott tovább erőszakoskodott a folyamatosan ellenkező nővel, aki mindeközben hangosan kiabált. A társasházban lakó egyik férfi meghallotta a sértett kiabálását és a segítségére kelt, a vádlottat elzavarta, valamint értesítette a rendőrséget.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség a férfival szemben szexuális erőszak bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra.

Az ügyben kirendelt igazságügyi elmeorvos szakértő véleménye alapján a terhelt – kóros elmeállapota miatt – nem büntethető. Erre figyelemmel, a törvény kötelező rendelkezése alapján az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat mentse fel, és rendelje el a kényszergyógykezelését. A vádlott jelenleg előzetes kényszergyógykezelés alatt áll.

A kényszergyógykezelés a társadalom védelme és a terhelt gyógyítása érdekében, egy határozatlan ideig tartó büntetőjogi intézkedés.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az Aldi munkavállalókat keres a fővárosban és környékén

Bolti eladókat keres az Aldi, amely a fővárosban és Pest megyében mintegy 100 betölthető álláshellyel rendelkezik, ezért február 10-én Budapesten toborzó napot tart - közölte az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. pénteken az MTI-vel. Előzetes regisztráció nélkül bármely álláskereső részt vehet a jövő csütörtöki toborzó rendezvényen, ahol 10-18 óra között várják az érdeklődőket Budapesten, az Erzsébet téri Akvárium Klubban. A résztvevők személyesen találkozhatnak az Aldi áruházvezetőivel és HR munkatársaival a toborzó napon. A nyitott pozíciók iránt érdeklődőknek elég egy aktuális papíralapú önéletrajzzal érkezniük a rendezvényre, ahol a feladatkörökről, juttatásokról szóló tájékoztatás után a helyszínen sor kerülhet egy személyes interjúra, a cég pedig akár a helyszínen ajánlatot is tesz. Hozzátették, a fővárosban az Aldi bolti eladóinak kezdőbére heti 40 órás munkavégzésnél bruttó 377 100 forint, a pozícióban elérhető legmagasabb bér pedig bruttó 474 900 forint.   Az MTI érdeklődésére k

A magyarok többsége azt szeretné, ha Orbán Viktor keményebben állna ki Oroszországgal szemben

Ismét emelkedett azok száma, akik aggressziónak tartják Oroszország támadását Ukrajna ellen, írja a Népszava a Publicus Intézet közvéleménykutatása alapján, amely a magyarországi felnőtt népességre nem, életkor és iskolázottság szerint reprezentatív. Az RTL szerint felmérésből az derült ki, hogy: A megkérdezettek 69 százaléka tartja orosz agressziónak a háborút. Áprilisban még csak 56 százalék volt ez a szám. 57 százalék szerint Orbán Viktornak komolyabban kellene elítélnie Oroszországot. Tavasszal még csak a lakosság 36 százaléka gondolta így. A Fidesz szavazóinak 15 százaléka elégedetlen Orbán reakcióival kapcsolatban, a bizonytalanok körében 51 százalék várna keményebb kiállást. 12 százalék lát esélyt arra, hogy Magyarországot háború fenyegeti, 17 százalék szerint fog Putyin atomot bevetni. A Fidesz-KDNP szimpatizánsok háromnegyede, az ellenzékiek fele, a bizonytalanok 43 százaléka érez félelmet a háborúval kapcsolatban. A megkérdezettek 56 százaléka elégedetlen azzal, ahogy a korm

Többszörösére nő a határon túli oktatási-nevelési támogatás

Többszörösére emeli a magyar kormány a határon túli oktatási-nevelési támogatást - jelentette be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) pénteki budapesti ülése utáni sajtótájékoztatón. A tanácskozás zárónyilatkozatát minden jelenlévő aláírta. Elmondta: jelenleg 22 ezer 400 forint a támogatás összege, gyermekenként és tanévenként. A megemelt juttatást a kárpátaljai magyarok már mostantól, a többi nemzetrész a következő tanévtől kaphatja meg. Jelenleg összesen 225 ezren részesülnek a támogatásban. A miniszterelnök-helyettes kijelentette: a Kárpátaljának járó támogatásokat semmilyen körülmények között nem csökkentik, sőt emelik, ők vannak a legnehezebb helyzetben. "Háború ide, energiaválság oda", vannak területek, amelyeknek erős jelzést kell küldeni, hogy a nemzeti célokból nem engednek - húzta alá. Kitért arra, hogy a szociális támogatásokat például sok esetben személyesen juttatják el az intézményes keretek mellett. Ezért minden olyan magyar