Ugrás a fő tartalomra

Egy 28 éves férfi a Széll Kálmán tértől hazáig követett egy nőt, akit ezután megpróbált megerőszakolni

A vád szerint egy 28 éves férfi tavaly nyáron a villamoson kifigyelt, majd hazáig követett egy nőt, akit ezután megpróbált megerőszakolni. Az ügyészség vádat emelt a támadó ellen és kóros elmeállapota miatt a kényszergyógykezelése elrendelését indítványozta.

A vádirat szerint a vádlott 2021. július 11-én kora reggel a 4-6-os villamos vonalán, a Széll Kálmán tér felé közlekedő villamoson utazott. A Blaha Lujza téren a villamosra felszállt a sértett és annak testvére, akikre a vádlott felfigyelt, majd őket ezután végig szemmel tartotta, így azt is észlelte, hogy a sértett az út során többször elaludt.

A Széll Kálmán téri végállomáson mindannyian leszálltak a villamosról, a vádlott azonban továbbra is figyelte a két nőt. A sértett és testvére itt szétvált, majd a sértett gyalog, egyedül indult tovább, a vádlott pedig követni kezdte őt. A vádlott kezdetben pár lépés távolságra haladt a sértett mögött, majd egy idő után megszólította a nőt és beszélgetést kezdeményezett vele.

Amikor a sértett hazaért, a lakóház bejárati kapujához lépett és elköszönt a vádlottól. Ekkor a férfi hirtelen a falhoz szorította és fogdosni kezdte a nőt. A sértett rákiáltott, hogy hagyja abban és szabadulni is próbált a vádlott fogásából, ami sikerült neki, ekkor gyorsan beszaladt a társasház kapuján, a vádlott azonban ide is követte. A férfi a társasház előterében ismét rátámadt a nőre, nekilökte a falon elhelyezett levélládáknak és erőszakoskodni kezdett vele. A dulakodás során mindketten a földre kerültek, ahol a vádlott tovább erőszakoskodott a folyamatosan ellenkező nővel, aki mindeközben hangosan kiabált. A társasházban lakó egyik férfi meghallotta a sértett kiabálását és a segítségére kelt, a vádlottat elzavarta, valamint értesítette a rendőrséget.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség a férfival szemben szexuális erőszak bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra.

Az ügyben kirendelt igazságügyi elmeorvos szakértő véleménye alapján a terhelt – kóros elmeállapota miatt – nem büntethető. Erre figyelemmel, a törvény kötelező rendelkezése alapján az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat mentse fel, és rendelje el a kényszergyógykezelését. A vádlott jelenleg előzetes kényszergyógykezelés alatt áll.

A kényszergyógykezelés a társadalom védelme és a terhelt gyógyítása érdekében, egy határozatlan ideig tartó büntetőjogi intézkedés.

Fotó: Illusztráció

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Hőségriasztást rendelt el hétfőtől Müller Cecília

Hétfő nulla órától csütörtök éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos - tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pénteken az MTI-t. Harmadfokú hőségriasztást akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri a 27 Celsius-fokot. Az NNK és a katasztrófavédelem nyomatékosan kéri, hogy a nagy melegben mindenki ügyeljen a fokozott folyadékbevitelre, kerülje a kávé, az alkohol, a magas koffein- és cukortartalmú üdítők és a zsíros ételek fogyasztását. Senki ne tartózkodjon 11 és 15 óra között a tűző napon óvintézkedések nélkül; védje bőrét a leégés ellen megfelelő öltözködéssel, szellőző ruházattal és napvédő készítményekkel. Különösen figyeljenek erre a szabadtéren dolgozók és a szabadtéri rendezvények résztvevői - hangsúlyozták. A járművezetők fokozottan figyeljenek, vezessenek óvatosan, mert a nagy meleg könnyen dekoncentráltságot okoz. A vízparton tartózkodók

Maximum 50 liter tankolható hatósági áron a Mol töltőállomásain

A vásárlók kiszolgálásának biztosításával és a töltőállomások zavartalan működésével indokolja a Mol, hogy péntektől normál kútoszlopon a járművekbe hatósági áron maximum 50 litert lehet egyszerre tankolni az eddigi 100 liter helyett. A vállalat az MTI kérdésére közölte:  a limitet aszerint határozták meg, hogy mi az a mennyiség, ami a lakossági felhasználók számára elegendő. Felhívták a figyelmet arra is, ha a fogyasztó magyar forgalmi engedéllyel rendelkező autóba tankol, úgy hatósági árat fizet, amennyiben benzinkannába, akkor piaci árat kell fizetnie. A Mol ezért arra kéri a vásárlókat, ha gépjárművük benzintankja mellett külső kannába is tankolnak, azt a benzintankba történő tankolástól elkülönítve, a tankolás vételárának rendezése után tegyék meg. Ha a gépjármű üzemanyagtartályába, illetve a kannába történő tankolásra egyszerre, egy tranzakció keretében történik, úgy a tankolás teljes mennyiségére a töltőállomáson feltüntetett piaci árat kell fizetni. KÖVESSEN MINKET A FACEB

Folytatódik a bliccelők elleni harc: 9-es autóbuszon bevezetik az első ajtós felszállást

Szombattól hétvégente első ajtós felszállási rend lesz a Margit híd, budai hídfő és a Bogdáni út közötti, valamint a Szentkirályi utca és a Kőbánya alsó vasútállomás között közlekedő 9-es autóbuszon - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-t. A Kálvin tér és a Jászai Mari tér között azonban továbbra is minden ajtó használható fel- és leszállásra - közölték. Az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése, és jelentősen javulhat az utasok biztonságérzete is - ismertette a BKK. Akinek nincs jegye, a sofőrtől vásárolhat emelt áron - jelezték. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: