Ugrás a fő tartalomra

Halálos ütéssel végződött egy utcai kötekedés Budapesten

Egy utcai kötekedés kezdeményezője megütötte a számára ismeretlen sértettet, aki hanyatt esve életveszélyesen megsérült, később elhunyt. Az ügyészség börtönbüntetést indítványozott a támadóval szemben, és vádat emelt garázda társai ellen is.

A vádirat szerint a vádlottak - egy 57 éves férfi, 20 éves fia és egy 46 éves férfi rokonuk - 2021. június 19-én, este együtt ünnepeltek egy IX. kerületi lakásban. Éjfél után az két idősebb férfi kimentek az utcára, hogy keressenek nyitva lévő szórakozóhelyet. Az utcán ekkor szembe jött egy 4 fős társaság 2 tagja - a későbbi sértett és testvére -, akikbe az erősen ittas 57 éves férfi minden előzmény nélkül belekötött. A két inzultált személy nem akart konfliktust, ezért hátráltak, azonban a két férfi követték és kötekedően szólongatták őket, majd a társaság helyszínre érkező további 2 tagját is. Telefonhívásra futva a helyszínre ment a 20 éves férfi, aki szintén agresszíven lépett fel, és tovább hergelte társait. A vádlottak dulakodást, lökdösődést kezdeményeztek a verekedés elől kitérni szándékozó, folyamatosan hátráló, önmagukat védő társasággal. A dulakodás során az 57 éves férfi megütötte a társaság egyik tagját, aki az ütés hatására hátraesett, és beütötte a fejét a járda kemény, aszfaltozott felületébe, aminek következtében azonnal elvesztette az eszméletét. Arra haladt egy mentőautó, így a társaság tagjai rögtön segítséget kértek, a mentősök értesítették a rendőrséget. A sértett olyan mértékben sérült, hogy a szakszerű orvosi ellátás ellenére a kórházban életét vesztette.

A Fővárosi Főügyészség az 57 éves férfival szemben halált okozó testi sértés bűntette, társai ellen csoportos garázdaság bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. Az ügyészség arra tett indítványt vádiratában, hogy a bíróság a halált okozó testi sértéssel vádolt férfit végrehajtandó, 2 társát felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A gyalogátkelőhelyen ütött el két fiatalt egy személyautó Budapesten

Elütött két fiatalt egy személyautó a gyalogátkelőhelyen Budapesten, az Üllői út és az Ady Endre út kereszteződésénél szombaton - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyelete. Mindkét fiatalt kórházba szállították, az egyiket könnyebb, a másikat súlyosabb sérülésekkel - tudta meg az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Ha Magyarországra is átterjedne a háború, így zajlana a mozgósítás

50 éves korig hívnák be őket, de csak azután, ha a parlament kétharmados döntéssel megelőző védelmi helyzetet hirdetne - tudatta a hvg.hu. Ha Magyarországra is átterjed a háború, akkor mindazokat, akik még nem töltötték be az 50 éves életkort és kaptak sorkatonai kiképzést, behívhatják katonának – írta a Blikk, amely egy nyugállományú ezredes segítségével szedte össze, miként zajlana a mozgósítás egy ilyen helyzetben. először kétharmados döntéssel kellene a parlamentnek megelőző védelmi helyzetet hirdetni, utána kiküldenék a behívókat és elkezdődnének az alkalmassági vizsgálatok, először az önkéntes tartalékosokat mozgósítanák, utána azokat, akik már voltak katonák, aki nem kapott kiképzést, és még nincs 65 éves, azt polgári védelmi és honvédelmi munkára hívhatnák be. Magyarországon az általános hadkötelezettség 1868-tól 2004-ig élt, eleinte 21, 1939-től 18 éves kor felett hívták be a fiatalokat – írja a lap, amely arra is emlékeztet, hogy rendkívüli helyzetben a katonai szolgálat a 18

Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera Budapesten

A Bp-i Autósok Közössége egyik olvasójától kapta azt a felvételt, amit egy kamera rögzített a 3. kerületben, a Bécsi út – Szépvölgyi út kereszteződésében. A videón jól látszik, hogy a gyalogosokra vonatkozó lámpa piros jelzést mutat, a keresztező forgalom pedig zöld jelzést kap. A villamos is szabad utat kap, de a később elgázolt gyalogos még átmegy előtte. Amikor az úttestre ér, egy fehér autó elgázolja, melynek következtében több métert repül a szerencsétlenül járt “A helyszínre riasztott mentőegység egy középkorú férfit súlyos sérülésekkel szállított kórházba.” – tudták meg. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: