Ugrás a fő tartalomra

Mégis lesz oroszpárti tüntetés Budapesten, csak más helyen

Korábban még olyan információ látott napvilágot, hogy lemondták azt az április 30-ára tervezett budapesti eseményt, amelyet egy csoport Oroszország melletti, illetve az EU és a NATO elleni demonstrációként hirdetett meg. A szervezők között feltűnt P. Zoltán, akinek a neve évekkel ezelőtt egy oroszok által elkövetett kibertámadás ügyében is előkerült.

Egyelőre azonban úgy tűnik, mégsem marad el, csak a Hősök tere helyett a Szabadság téren lesz megtartva az esemény – vette észre az RTL. Az eredeti Facebook-eseményt meghirdető Háborúmentes Hazugságmentes Tolvajmentes EU-t Facebook-oldal pénteken azt írta ki, hogy a közösségi oldal törölte a tüntetést, de az mégis meg lesz tartva. Új eseményt is létrehoztak „Fejezzük ki szolidaritásunk Oroszországgal!” címen.

Az RTL megkereste a BRFK-t a tüntetéssel engedélyezésével kapcsolatban, akik azt válaszolták, hogy a tüntetést annak szervezője nem mondta le, valamint megerősítették, hogy valóban az V. kerületi Szabadság tér lesz a helyszín - írta a HVG.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A gyalogátkelőhelyen ütött el két fiatalt egy személyautó Budapesten

Elütött két fiatalt egy személyautó a gyalogátkelőhelyen Budapesten, az Üllői út és az Ady Endre út kereszteződésénél szombaton - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyelete. Mindkét fiatalt kórházba szállították, az egyiket könnyebb, a másikat súlyosabb sérülésekkel - tudta meg az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Ha Magyarországra is átterjedne a háború, így zajlana a mozgósítás

50 éves korig hívnák be őket, de csak azután, ha a parlament kétharmados döntéssel megelőző védelmi helyzetet hirdetne - tudatta a hvg.hu. Ha Magyarországra is átterjed a háború, akkor mindazokat, akik még nem töltötték be az 50 éves életkort és kaptak sorkatonai kiképzést, behívhatják katonának – írta a Blikk, amely egy nyugállományú ezredes segítségével szedte össze, miként zajlana a mozgósítás egy ilyen helyzetben. először kétharmados döntéssel kellene a parlamentnek megelőző védelmi helyzetet hirdetni, utána kiküldenék a behívókat és elkezdődnének az alkalmassági vizsgálatok, először az önkéntes tartalékosokat mozgósítanák, utána azokat, akik már voltak katonák, aki nem kapott kiképzést, és még nincs 65 éves, azt polgári védelmi és honvédelmi munkára hívhatnák be. Magyarországon az általános hadkötelezettség 1868-tól 2004-ig élt, eleinte 21, 1939-től 18 éves kor felett hívták be a fiatalokat – írja a lap, amely arra is emlékeztet, hogy rendkívüli helyzetben a katonai szolgálat a 18

Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera Budapesten

A Bp-i Autósok Közössége egyik olvasójától kapta azt a felvételt, amit egy kamera rögzített a 3. kerületben, a Bécsi út – Szépvölgyi út kereszteződésében. A videón jól látszik, hogy a gyalogosokra vonatkozó lámpa piros jelzést mutat, a keresztező forgalom pedig zöld jelzést kap. A villamos is szabad utat kap, de a később elgázolt gyalogos még átmegy előtte. Amikor az úttestre ér, egy fehér autó elgázolja, melynek következtében több métert repül a szerencsétlenül járt “A helyszínre riasztott mentőegység egy középkorú férfit súlyos sérülésekkel szállított kórházba.” – tudták meg. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: