Ugrás a fő tartalomra

Miután ittasan balesetet okozott, elszaladt a helyszínről

Befejezték a nyomozást azzal a férfival szemben, aki a gyanú szerint, miután ittasan balesetet okozott Csepelen, elszaladt a helyszínről.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. Kerületi Rendőrkapitánysága segítségnyújtás elmulasztása bűntett és járművezetés ittas állapotban vétség miatt folytatott eljárást a budapesti P. Dáviddal szemben, aki a tilos jelzést figyelmen kívül hagyva hajtott be autójával egy kereszteződésbe a főváros XXI. kerületében, majd összeütközött egy járművel. A másik autó a baleset következtében fel is borult, a férfi azonban szó nélkül kiszállt a kocsijából és elfutott.

A 38 éves P. Dávidot a XXI. kerületi bűnügyes kollégák a helyszín közelében, egy bokros területen egy órán belül megtalálták és elfogták.

A férfi nem volt hajlandó megfújni a szondát, ezért mintavételre állították elő. A szakértői vizsgálatok alapján a baleset bekövetkezésekor ittas volt, ezért őt segítségnyújtás elmulasztása bűntett és járművezetés ittas állapotban vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként. P. Dávid először úgy nyilatkozott, hogy a baleset idején apja vezette a kocsiját, később azonban elismerte a bűncselekmények elkövetését, és megbánását fejezte ki.

A szükséges eljárási cselekményeket a rendőrök elvégezték, az ügy iratait pedig átadták az illetékes ügyészség részére.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A gyalogátkelőhelyen ütött el két fiatalt egy személyautó Budapesten

Elütött két fiatalt egy személyautó a gyalogátkelőhelyen Budapesten, az Üllői út és az Ady Endre út kereszteződésénél szombaton - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyelete. Mindkét fiatalt kórházba szállították, az egyiket könnyebb, a másikat súlyosabb sérülésekkel - tudta meg az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Ha Magyarországra is átterjedne a háború, így zajlana a mozgósítás

50 éves korig hívnák be őket, de csak azután, ha a parlament kétharmados döntéssel megelőző védelmi helyzetet hirdetne - tudatta a hvg.hu. Ha Magyarországra is átterjed a háború, akkor mindazokat, akik még nem töltötték be az 50 éves életkort és kaptak sorkatonai kiképzést, behívhatják katonának – írta a Blikk, amely egy nyugállományú ezredes segítségével szedte össze, miként zajlana a mozgósítás egy ilyen helyzetben. először kétharmados döntéssel kellene a parlamentnek megelőző védelmi helyzetet hirdetni, utána kiküldenék a behívókat és elkezdődnének az alkalmassági vizsgálatok, először az önkéntes tartalékosokat mozgósítanák, utána azokat, akik már voltak katonák, aki nem kapott kiképzést, és még nincs 65 éves, azt polgári védelmi és honvédelmi munkára hívhatnák be. Magyarországon az általános hadkötelezettség 1868-tól 2004-ig élt, eleinte 21, 1939-től 18 éves kor felett hívták be a fiatalokat – írja a lap, amely arra is emlékeztet, hogy rendkívüli helyzetben a katonai szolgálat a 18

Horrorisztikus gázolást rögzített egy térfigyelő kamera Budapesten

A Bp-i Autósok Közössége egyik olvasójától kapta azt a felvételt, amit egy kamera rögzített a 3. kerületben, a Bécsi út – Szépvölgyi út kereszteződésében. A videón jól látszik, hogy a gyalogosokra vonatkozó lámpa piros jelzést mutat, a keresztező forgalom pedig zöld jelzést kap. A villamos is szabad utat kap, de a később elgázolt gyalogos még átmegy előtte. Amikor az úttestre ér, egy fehér autó elgázolja, melynek következtében több métert repül a szerencsétlenül járt “A helyszínre riasztott mentőegység egy középkorú férfit súlyos sérülésekkel szállított kórházba.” – tudták meg. KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: