Ugrás a fő tartalomra

Miután ittasan balesetet okozott, elszaladt a helyszínről

Befejezték a nyomozást azzal a férfival szemben, aki a gyanú szerint, miután ittasan balesetet okozott Csepelen, elszaladt a helyszínről.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. Kerületi Rendőrkapitánysága segítségnyújtás elmulasztása bűntett és járművezetés ittas állapotban vétség miatt folytatott eljárást a budapesti P. Dáviddal szemben, aki a tilos jelzést figyelmen kívül hagyva hajtott be autójával egy kereszteződésbe a főváros XXI. kerületében, majd összeütközött egy járművel. A másik autó a baleset következtében fel is borult, a férfi azonban szó nélkül kiszállt a kocsijából és elfutott.

A 38 éves P. Dávidot a XXI. kerületi bűnügyes kollégák a helyszín közelében, egy bokros területen egy órán belül megtalálták és elfogták.

A férfi nem volt hajlandó megfújni a szondát, ezért mintavételre állították elő. A szakértői vizsgálatok alapján a baleset bekövetkezésekor ittas volt, ezért őt segítségnyújtás elmulasztása bűntett és járművezetés ittas állapotban vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként. P. Dávid először úgy nyilatkozott, hogy a baleset idején apja vezette a kocsiját, később azonban elismerte a bűncselekmények elkövetését, és megbánását fejezte ki.

A szükséges eljárási cselekményeket a rendőrök elvégezték, az ügy iratait pedig átadták az illetékes ügyészség részére.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: