Ugrás a fő tartalomra

Vádat emeltek egy hajléktalanokra támadó férfi ellen

Vádat emeltek egy 41 éves férfi ellen, aki 2019 szeptemberében életveszélyesen megsebesített egy hajléktalan férfit, pár hónappal később pedig megölt egy hajléktalan nőt - tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-t.

A vádirat szerint a férfi - aki éveken át hajléktalanként élt a IV. kerületben egy fás, bokros területen - 2019. szeptember 8-án későn este a XIV. kerületben, a Róbert Károly körúti felüljáró alatt felfigyelt egy alvó hajléktalanra és elővett a táskájából egy kést, hogy a számára ismeretlen férfit megölje. A sértett felriadt, a karját maga elé emelve védekezett és megpróbált elmenekülni, de a vádlott a késsel nagy erővel még háromszor megszúrta a hasán és a hátán, majd elhagyta a helyszínt. A sértett egy közeli benzinkúton kért segítséget; a sérülései életveszélyesek voltak, az életét a gondos és idejében érkező orvosi ellátás mentette meg - írták.

A másik bűncselekményt a vádlott 2020. január 14-én követte el a XIII. kerületben, egy irodaház oldalán található gyalogos aluljáróban. Hajnalban egy lapos felületű tárggyal nagy erővel fejen ütött egy ott alvó, hajléktalan nőt, aki néhány percen belül meghalt. A vádlott ezután elhagyta a helyszínt, a sértett holttestét délután fedezte fel egy járókelő. A sértett életét az időben érkező szakszerű orvosi segítség sem menthette volna meg - közölte a főügyészség.

A 41 éves férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérletével vádolják. A főügyészség arra tett indítványt, hogy ha a vádlott az előkészítő ülésen teljeskörűen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, akkor a bíróság húsz év fegyházbüntetésre ítélje.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON: