Vádat emeltek egy hajléktalanokra támadó férfi ellen

Vádat emeltek egy 41 éves férfi ellen, aki 2019 szeptemberében életveszélyesen megsebesített egy hajléktalan férfit, pár hónappal később pedig megölt egy hajléktalan nőt - tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-t.

A vádirat szerint a férfi - aki éveken át hajléktalanként élt a IV. kerületben egy fás, bokros területen - 2019. szeptember 8-án későn este a XIV. kerületben, a Róbert Károly körúti felüljáró alatt felfigyelt egy alvó hajléktalanra és elővett a táskájából egy kést, hogy a számára ismeretlen férfit megölje. A sértett felriadt, a karját maga elé emelve védekezett és megpróbált elmenekülni, de a vádlott a késsel nagy erővel még háromszor megszúrta a hasán és a hátán, majd elhagyta a helyszínt. A sértett egy közeli benzinkúton kért segítséget; a sérülései életveszélyesek voltak, az életét a gondos és idejében érkező orvosi ellátás mentette meg - írták.

A másik bűncselekményt a vádlott 2020. január 14-én követte el a XIII. kerületben, egy irodaház oldalán található gyalogos aluljáróban. Hajnalban egy lapos felületű tárggyal nagy erővel fejen ütött egy ott alvó, hajléktalan nőt, aki néhány percen belül meghalt. A vádlott ezután elhagyta a helyszínt, a sértett holttestét délután fedezte fel egy járókelő. A sértett életét az időben érkező szakszerű orvosi segítség sem menthette volna meg - közölte a főügyészség.

A 41 éves férfit több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérletével vádolják. A főügyészség arra tett indítványt, hogy ha a vádlott az előkészítő ülésen teljeskörűen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, akkor a bíróság húsz év fegyházbüntetésre ítélje.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések