Ugrás a fő tartalomra

Világsztár fellépőkkel várja látogatóit idén a Budapest Park

Világsztár fellépőkkel, köztük a Pet Shop Boysszal, a Moderattal, a Pixies-zel és a Deftonesszal, valamint megújult hang- és fényrendszerrel és színpadképpel várja látogatóit idén a Budapest Park.

"Három évvel ezelőtt, 2019 áprilisában volt legutóbb nyitásunk a tervezett időben. Az október 1-jéig tartó, végre korlátozások nélküli szezonban 91 programnapunk lesz és a koronavírus-járvány miatt kiesett időszak után három évnyi nemzetközi előadó lép fel a Budapest Parkban" - mondta Pálffy András, a fővárosi koncerthelyszín alapító-igazgatója a keddi sajtótájékoztatón.

Az idén tízéves Budapest Park tizenegyedik évada április 20-án, szerdán, a nulladik napon segélykoncerttel indul. A számos ismert zenészt felvonultató esemény teljes jegybevételét az Ukrajnából érkező civil károsultak megsegítésére fordítják négy szervezet, a Budapest Bike Maffia, a Magyar Vöröskereszt, a Migration Aid és az UNICEF Magyarország közreműködésével. Az este során öt különböző zenei stíluson kalauzolja végig a nézőket a Delov Jávor által vezetett Random Trip, huszonöt zenész muzsikál három órán keresztül, köztük Dés László, Sena, Schoblocher Barbara, Vitáris Iván, az Analog Balaton, Saya Noé, Krsa, az osztrák Lylit, az amerikai Big John Whitfield.

Pálffy András beszélt arról, hogy a járvány miatt kiesett évekre ütemezett fejlesztések a mostani idényre valósultak meg. A színpadkép radikális változáson esett át: a koncerteket a korábbinál sokkal nagyobb kivetítőkön lehet követni, emellett a színpad mindkét oldalát konténerekkel vették körbe a lehető legkiválóbb hangminőség érdekében.

Rimóczi Imre, a Park üzemeltetési és művészeti vezetője elmondta: az új Meyer Sound hangrendszer egyrészt a benti hangzást javítja, másrészt jól felfogja a kifelé szűrődő hangokat, ezzel tompítva a zajszennyezést.

A hivatalos nyitóhétvégét április 21-én csütörtökön Dzsúdló koncertje indítja, pénteken a 30Y, szombaton pedig a Honeybeast lép színpadra. Az idei külföldi előadói felhozatalba tartozik számos rocksztár (a Deftones, Billy Idol, a Nick Mason's Saucerful of Secrets, a Billy Talent, a Black Veil Brides, a My Chemical Romance, a Rise Against, A Day to Remember, a Three Days Grace), popcsillag (Pet Shop Boys), az indie vonalat képviselő előadó (Pixies, alt-J, Tash Sultana), elektronikus zenei művész (a Moderat, a Sofi Tukker, a Thievery Corporation), de lesz bluesrock (Gary Clark Jr.) és cigány-punk (Gogol Bordello) is.

A hazai fellépők közül az igazgató kiemelte Krúbi buliját (augusztus 5.), az Elefánt (július 14.) és a Blahalouisiana (augusztus 4.) 10. születésnapi koncertjét, a Parno Graszt 30. évfordulóját ünneplő estet (július 21.), a Budapest Bár 15 című estet (július 7.), Kalapács életműkoncertjét (augusztus 12.), az Anti Fitness Club Huszadik című bulit (július 15.), valamint a Punnany Massif (július 23.) és a Carson Coma (június 10.) lemezbemutatóját.

"Tíz évvel ezelőtt, a nyitóbulin mi léptünk fel a Parkban, akkor a nagyszínpad helyén egy ideiglenes helyszínen. Azóta minden évben többször is visszatérünk" - mondta MC Columbo, az Irie Maffia énekese a sajtótájékoztatón. Az Irie Maffia július 29-én beach hangulattal készül a Parkban, MC Columbo szerint az sem elképzelhetetlen, hogy homokkal szórják be a táncteret.

Lábas Viki, a Margaret Island énekesnője arról beszélt, hogy augusztus 6-i flower-power koncertjükön a sokszínűséget, az összetartást, a női energiát hirdetik számos vendégfellépővel.

A Budapest Parkban a koncertek után 22 órától újra több tánctéren, a legkülönfélébb stílusokra lehet bulizni. Számos helyszín (Dzsungel, Retrókert) megújult, rendeznek Repeat gardróbvásárt magyar zenészek ruháival a fenntarthatóság jegyében, emellett együttműködnek a Capa Központtal, a Ludwig Múzeummal és a Trafó Kortárs Művészetek Házával.

(MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Orbán: ha egy nő vállalja, hogy 25 és 30 éves kora között vállal gyereket, akkor 30 éves koráig nem kell majd szja-t fizetnie

Fotó: MTI/Máthé Zoltán A hosszútávú gázszerződésről, a kormány családpolitikájáról és a kormányzati intézkedések zöld szempontjairól is szó volt hétfőn az Országgyűlésben az azonnali kérdések és válaszok órájában. Orbán Viktor miniszterelnök a tervezett családpolitikai intézkedések között említette: ha egy nő vállalja, hogy 25 és 30 éves kora között vállal gyereket, akkor 30 éves koráig nem kell majd szja-t fizetnie - írta az MTI. Dúró Dóra (Mi Hazánk) kevésnek és nem elég hatékonynak tartotta a kormány családpolitikai intézkedéseit. Szerinte a gyermekvállalás helyett ma az sokkal jobban foglalkoztatja a családokat, hogy ki tudják-e fizetni a rezsit, lesz-e tanár az iskolákban és hogyan oldják meg, ha ismét online oktatás lesz. Kitért arra, hogy a multinacionális kereskedelmi láncok és az autógyárak annyi pénzt visznek ki az országból, amennyit a kormány a rezsivédelmi alapra fordít. Sürgette a lakhatási problémák megoldását, a gyermekek után járó családi adókedvezmény inflációkövetővé

610 ezer forinttal tartozott, elvette a nyugdíjas férfi házát a végrehajtó

Az egyedül élő, beteg férfi 40 millió forintot érő családi házát 15 millió forintért adta el egy budapesti végrehajtó cég. Az ongai Németh Károly 610.000 forintos alaptartozása az elmúlt tíz évben a kamatok miatt a tízszeresére nőtt. A férfi fizetne, a nyugdíjából levonhatnák a részleteket, de a bíróság már nem reagált a kérvényeire, a végrehajtás elhalasztására, jogerőre emelkedett az eljárás - írja a Blikk értesüléseire hivatkozva az ATV . Az új tulajdonos , a Budapesti Ingatlanforgalmi Kft. 15 millió forintot fizetett az ingatlanért. "Elismerem a tartozásom, fizetni akarok, mégis utcára tettek. Próbáltam kérvényezni, hogy kaphassak egy kis időt, de senki nem segített. Onga polgármestere elhajtott, mondván, nem az ő hatásköre, a bíróságra személyesen mentem be egy halasztási kérelemmel, majd a végrehajtótól tudtam meg, hogy elutasították, mert én hivatalos választ nem kaptam" - mondta a lapnak a férfi. Kádár Petra Pálma végrehajtó elmondta, a rendőröknek nem akadt dolguk, N

Gyurcsány nem érti, mire gondoltak a választók, amikor Márki-Zay Péter mellett döntöttek az előválasztáson

A Demokratikus Koalíciónak nem volt megkülönböztetett felelőssége a választási vereségben, mondta el Gyurcsány Ferenc a Partizánnak adott élő interjújában. Gyurcsány azt mondta, őket a miniszterelnök-jelölt arra kérte, hogy ne csináljanak semmit, amit ő teljesített, és a kérést sem bánta - írta a 24.hu. Ahogy azt sem bánta, hogy nem állt ki Márki-Zay Péter mögé a választás éjszakáján. Szerinte történelmi tévedés volt, amit a választás előtt csináltak, és az, amit Márki-Zay Péter, akit Gyurcsány egyszer sem nevez a nevén, csak jelöltnek, kollégának, polgármester úrnak hívja, nagyon messze van attól, amiben ő hisz. "A kollega úr azt kérte, hogy ne legyek jelen. Akkor miért lennék pont akkor jelen, amikor történelmi vereséget szenvedett ő, nem mi, hanem ő." – mondta. Gyurcsány arról is beszélt, hogy ő nem érti, mire gondoltak a választók, amikor Márki-Zay Péter mellett döntöttek az előválasztáson. A DK elnöke szerint alapvetően inkább ártott az előválasztás, mert ez vezetett el