13 éves fiút akart kirabolni egy 20 éves férfi Angyalföldön

Egy 20 éves férfi az utcán támadott meg egy 13 éves fiút, akinek a mobiltelefonját akarta megszerezni, és ennek érdekében bántalmazta a kiskorút. A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a támadót gyorsított eljárásban állította bíróság elé, amelynek eredményeként a bíróság őt jogerősen 3 év börtönbüntetésre ítélte.

A férfi az egyik budapesti villamoson figyelt fel a 13 éves fiúra, akit leszállva követett. A férfi a XIII. kerület, Népfürdő utcában odalépett a fiúhoz, és közölte, ha nem adja oda neki a mobiltelefonját, akkor megveri. A megfenyegetett fiú kérte a férfi, hogy hagyja őt békén, majd amikor a támadója a vállára tette a kezét, azt ellökte magától. Ekkor a férfi ököllel arcon ütötte a kiskorút, majd a telefon megszerzése érdekében elé állt, és ököllel ismét megütötte. A közeli gyalogátkelőhelynél ekkor a lámpa zöldre váltott, ezt kihasználva a fiú el tudott menekülni. A támadó így végül érték megszerzése nélkül hagyta el a helyszínt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. Kerületi Rendőrkapitánysága a szükséges bizonyítékokat beszerezte, ennek eredményeként a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé.

A tárgyaláson lefolytatott bizonyítás alapján a Pesti Központi Kerületi Bíróság a 20 éves férfit váddal egyezően, rablás bűntettének kísérlete miatt bűnösnek mondta ki, és ezért őt 3 év börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős - olvasható a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményében

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések